Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Κράχτες για το "μαγαζί" Σαμαράς-Στουρνάρας – Ψαρεύουν πελατεία με τα μέτρα εξαθλίωσης του λαού

Σιγά σιγά καταφτάνουν...


Αντ. Σαμαράς: Προσφέρει «κόκκινο χαλί» στους μονοπωλιακούς ομίλους


 Γ. Στουρνάρας: Διαβεβαιώνει τα μονοπώλια για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας


Ως κράχτη για την προσέλκυση επενδύσεων χρησιμοποιεί η κυβέρνηση τα μέτρα εξαθλίωσης του λαού.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, που προβλήθηκε στο 15ο Επενδυτικό Φόρουμ της Capital Link, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, έκανε λόγο για πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή.
  • «Η Ελλάδα εφαρμόζει το πιο τολμηρό πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της σύγχρονης ιστορίας», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η χώρα εισέρχεται σήμερα σε μια «εποχή ευκαιριών, σε μια εποχή όπου η ελληνική οικονομία θα διεκδικήσει μια σημαντική θέση στην παγκόσμια οικονομία».
Σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 17  μηνών η κυβέρνηση έθεσε με επιτυχία το πρόγραμμα και πάλι στο προσκήνιο με:
  • την επιτάχυνση της δημοσιονομικής εξυγίανσης,
  • τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και
  • την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σε ευρύ φάσμα τομέων.
Μάλιστα ανέφερε το παράδειγμα της μείωσης του πρωτογενούς ελλείμματος κατά περίπου 10% του ΑΕΠ από το 2009, λέγοντας πως είναι
  • «η μεγαλύτερη και ταχύτερη μείωση που έχει καταγραφεί ποτέ από μια οικονομία του ΟΟΣΑ».
Οι διαβεβαιώσεις για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας είναι αυτό ακριβώς που ζητάνε οι μονοπωλιακοί όμιλοι, αφού το συγκεκριμένο «επίτευγμα» προκύπτει από την ισοπέδωση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων.

902
*

Και γαμώ τις δουλειές! "Οι κόποι μας αποδίδουν καρπούς".
 

Αντ. Σαμαράς: Προσφέρει «κόκκινο χαλί» στους μονοπωλιακούς ομίλους

Τις «επενδυτικές ευκαιρίες» που προσφέρουν τα βάρβαρα μέτρα που εφαρμόζονται στην Ελλάδα ανέπτυξε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του που προβλήθηκε στο 15ο επενδυτικό φόρουμ της «Capital Link» στη Νέα Υόρκη.
Απευθυνόμενος σε εκπροσώπους επενδυτικών οίκων, τραπεζών και άλλων τμημάτων του χρηματιστηριακού κεφαλαίου, υποσχέθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση προσφέρει «κόκκινο χαλί» στους μονοπωλιακούς ομίλους που θα επενδύσουν στην Ελλάδα.
Ο τίτλος του φόρουμ «μιλάει» από μόνος του για τα όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς καθώς είχε θέμα «Μία Εποχή Ευκαιριών».
Στο μήνυμα του ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που έχουν προωθηθεί για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων στον τουριστικό, τον τραπεζιτικό, τον ενεργειακό και τον αγροτικό τομέα.
  • «Οι κόποι μας αποδίδουν καρπούς» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως τώρα είναι «ο κατάλληλος χρόνος για επενδύσεις στην Ελλάδα».
902

2 σχόλια:

  1. Η βαρβαρότητα του σάπιου συστήματος επελαύνει στις ζωές μας.
    Καλές γιορτές με δύναμη πάλι και πάλη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.