Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Μαζική και μαχητική η κινητοποίηση του ταξικού αναπηρικού κινήματος για την Παγκόσμια Ημέρα των ΑμΕΑ (VIDEO-ΦΩΤΟ)

ΣΕΑΑΝ, Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμΕΑ και ΣΕΜΙΣΕΑ πραγματοποίησαν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου
Tο βίντεο από την κινητοποίηση της ΣΕΑΑΝ

Μαζική και μαχητική πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποίησαν σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων μαζί με τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και το Σύλλογο των Εργαζομένων στις Μονάδες Ειδικής Αγωγής. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, το ταξικό αναπηρικό κίνημα έδωσε πολύωρο αγωνιστικό «παρών» στο κέντρο της Αθήνας, στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικής κλιμάκωσης του αγώνα τους.
Αντιπροσωπεία των ταξικών δυνάμεων επέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματά τους σε εκπρόσωπο του πρωθυπουργού και σε εκπροσώπους των κομμάτων της Βουλής, εκτός της Χρυσής Αυγής και κλείστηκε συνάντηση για το πρωί της Παρασκευής με τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου. 
Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στο δίκαιο αγώνα τους εξέφρασε ο βουλευτής του Κόμματος Νίκος Μωραΐτης που συναντήθηκε μαζί τους. 
Νωρίτερα, η πορεία τους πέρασε από τη Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου «έγιναν ένα» με τους σχολικούς φύλακες, με τα συνθήματα να δονούν την ατμόσφαιρα και την ταξική αλληλεγγύη να ξεδιπλώνεται στέλνοντας μήνυμα κλιμάκωσης του ταξικού αγώνα.
  • «Το συνεπές ταξικό αναπηρικό κίνημα δίνει το χέρι του στους σχολικούς φύλακες που αγωνίζονται», σημείωσε ο Χάρης Χουρδάκης, από τη ΣΕΑΑΝ, εν μέσω θύελλας χειροκροτημάτων και συνθημάτων όπως «Τέρμα πια ο εμπαιγμός - Ανθρώπινος δεν γίνεται ο καπιταλισμός».
Πραγματοποίησαν επίσης παράσταση διαμαρτυρίας και στο υπουργείο Απασχόλησης.
 
H δήλωση του Χάρη Χουρδάκη

 *

Ανάλογη κινητοποίηση έγινε και στη Θεσσαλονίκη στον ΕΟΠΥΥ
  
  
To βίντεο με στιγμιότυπα από την κινητοποίηση

Δυναμική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από τον ΕΟΠΥΥ Ν. Σερρών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στους τομείς της Υγείας και της Πρόνοιας. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και καλούσαν οι Σύλλογοι: Αναπήρων Πολιτών, Γονέων και Φίλων Παιδιών - Ατόμων με Αναπηρία, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών, Διαβητικών, Καρκινοπαθών, Κινητικά Αναπήρων, καθώς και τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ, Συνταξιούχων ΤΕΒΕ. Η συγκέντρωση κατέληξε με πορεία προς τη Νομαρχία Ν. Σερρών. (Δείτε παρακάτω φωτογραφίες)
Στην Αθήνα, η κινητοποίηση ξεκίνησε στις 11 το πρωί στον πεζόδρομο της Κοραή, με ομιλίες από τον Γιώργο Μπίλλη, εκ μέρους της ΣΕΑΑΝ, και τον Μιχάλη Λαλαδάκη, εκ μέρους του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής.
Ο Γιώργος Μπίλλης κατήγγειλε το γεγονός της συνειδητής «κάλυψης» των κενών σε Πρόνοια και Ειδική Αγωγή από τη δήθεν φιλανθρωπία με σκοπό την εμπορευματοποίηση και το κέρδος. Ο Μιχάλης Λαλαδάκης αναφέρθηκε στο γεγονός της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης της Πρόνοιας από το μόλις 1% που είναι σήμερα στο ακόμα πιο μειωμένο 0,4% σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ. Και μάλιστα με την ταυτόχρονη εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση των επιδομάτων, γεγονός που σημαίνει ότι ο αριθμός των δικαιούχων θα μειωθεί σχεδόν κατά 50%, ενώ το ύψος του καταβαλλόμενου επιδόματος θα συρρικνωθεί αποφασιστικά σε σχέση με το σημερινό ύψος που και αυτό υπολείπεται των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Στο πλευρό τους βρέθηκε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών, ο Σύλλογος Γονέων στο ΚΕΑΤ, ο ΣΕΜΙΣΕΑ, ο Αθλητικός Σύλλογος ΑμΕΑ «Κεραυνός».
Η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμΕΑ Βορείου Αιγαίου καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Στη Χίο το γραφείο του Συλλόγου των ΑμΕΑ θα παραμείνει ανοιχτό όλη μέρα για να συζητήσουν τα προβλήματά τους και να ενημερωθούν για τα μέτρα που σχεδιάζονται.
Τα στοιχεία της ΣΕΑΑΝ είναι αποκαλυπτικά:
  • 185.000 άτομα με αναπηρία συνεχίζουν να μη λαμβάνουν καμία υ-πηρεσία εκπαίδευσης ή/και θεραπείας ενώ έχουν ανάγκη. Αυτοί ολοένα και πληθαίνουν λόγω της συρρίκνωσης και της κατάργησης των υποτυπωδών υπηρεσιών και Κέντρων Ειδικής Αγωγής.
  • Το ποσοστό της ανεργίας των ατόμων με αναπηρία ξεπερνά το 90%.
  • Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Ειδικής Αγωγής μένουν απλήρωτοι για μήνες, κάποια κλείνουν ή επιβάλλουν τροφεία.
  • Η έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα, για την αναπηρία και την πρόνοια, περιλαμβάνει: Μείωση στο μισό των επιδομάτων και των συντάξεων αναπηρίας από το 2015, μείωση στο μισό των ατόμων με αναπηρία που θα παίρνουν επίδομα ή σύνταξη.
  • Ολοένα και αυξάνουν οι συμμετοχές στα φάρμακα και παρακρατούν μέρος της σύνταξης των χρονίως πασχόντων στις κλειστές δομές.
  • Πλασάρουν ως «λύση» τη φιλανθρωπία, τα κοινωνικά ιατρεία/φαρμακεία.
Σε ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων τονίζει ότι η οργάνωση και ο αγώνας είναι η μόνη διέξοδος.


Ολόκληρο το κάλεσμα έχει ως εξής:
«Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, κυβέρνηση, τρόικα, ΕΕ, για να στηρίξουν τα κέρδη μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών μας οδηγούν στο Μεσαίωνα, δεν αφήνουν κανένα δικαίωμα του εργατικού - λαϊκού και αναπηρικού κινήματος όρθιο. Πετσοκόβουν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα στα ΚΕΠΑ, κατακρεουργούν τα ποσοστά αναπηρίας για να μειώσουν παροχές, γιατί για αυτούς οι ανάπηροι "κοστίζουν". Με οδηγό την έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα, ετοιμάζονται να μειώσουν στο μισό επιδόματα και συντάξεις αναπηρίας από το 2015, ενώ έχουν στόχο οι μισοί από μας να μείνουν τελείως χωρίς επίδομα ή σύνταξη, ώστε να παίρνουν ένα ελάχιστο βοήθημα μόνο όσοι κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα. Αυξάνουν τη συμμετοχή στα φάρμακα, κόβουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μας οδηγούν στον αργό θάνατο μιας και όποιος δεν έχει να πληρώσει τα νέα χαράτσια δεν μπορεί να ακολουθήσει τη θεραπεία του. Κλείνουν δημόσια νοσοκομεία, τμήματα και ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, καταργούν την Ειδική Αγωγή και μας στέλνουν πελάτες στους παλιούς και νέους επιχειρηματίες του κλάδου που γιγαντώνονται, εμπορευόμενοι την ανάγκη μας για Υγεία και Παιδεία.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, δεν υπάρχουν σωτήρες, ούτε "δεξιοί" ούτε "αριστεροί".
Σήμερα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ όλοι εμείς που βιώνουμε με τον πιο βάναυσο τρόπο τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής να συγκροτήσουμε το δικό μας μέτωπο, να πιστέψουμε στη συλλογική μας δύναμη. Στους αγώνες που έρχονται όλοι είμαστε απαραίτητοι και ο καθένας έχει ευθύνη να βάλει το δικό του λιθαράκι, να ενώσει τη φωνή του με τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, να συστρατευθεί μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, με την αγωνιστική συσπείρωση των αυτοαπασχολούμενων, την ΠΑΣΕΒΕ, και των σωματείων των συνταξιούχων. Για μια πανίσχυρη λαϊκή συμμαχία για να αποκρούσουμε την επίθεση του κεφαλαίου, για την ανατροπή, για την άλλη κοινωνία.
Γυρίζουμε την πλάτη στις συμβιβασμένες, διεφθαρμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΕΣΑΜΕΑ, ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, που χρόνια τώρα μας παραπλανούσαν. Εφησύχαζαν τον κόσμο, μας έλεγαν ότι "θα εξισωθούμε με τις χώρες της ευημερίας!! της ΕΕ και ότι θα τρώμε δηλαδή με χρυσά κουτάλια!!". Όμως με χρυσές κουτάλες έφαγαν από τα προγράμματα για τα ΑμΕΑ αυτοί και η παρέα τους. Στην πράξη έβαλαν πλάτες στην υλοποίηση των αντιαναπηρικών μέτρων και ακόμα και σήμερα προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν με κινητοποιήσεις εκτόνωσης, συγκάλυψης των αιτιών και των υπεύθυνων για τα προβλήματά μας.
Αγωνιστικά παλεύουμε και διεκδικούμε:
  • Πολιτική Πρόληψης της Αναπηρίας
  • Όχι στο νέο χαράτσι για τα φάρμακα. Καμιά συμμετοχή σε φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, τεχνικά βοηθήματα. Κανένας χωρίς τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες.
  • Παίρνουμε θέση μάχης να μην περάσει ούτε γραμμή από τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και της ΕΕ όσον αφορά τις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑΜΕΑ.
  • Εδώ και τώρα έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ για όλες τις οικογένειες των ΑμΕΑ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν στοιχειωδώς τις επιπτώσεις από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και την κρίση.
  • Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και του ΚΕΒΑ.
  • Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο.
  • Άμεση χρηματοδότηση των ιδρυμάτων Πρόνοιας και των Κέντρων Ειδικής Αγωγής. Όχι στα τροφεία και στην παρακράτηση συντάξεων σε αυτά. Να καταβληθούν εδώ και τώρα όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους.
  • Μέτρα προστασίας των ανέργων. Μαζικές προσλήψεις αναπήρων και γονιών και κηδεμόνων ΑμΕΑ με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια - Ειδική Αγωγή με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς».
 *
 


Το κάλεσμα του ΣΕΜΙΣΕΑ
«3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ - Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία - Δεν Γιορτάζουμε - Δεν Εφησυχάζουμε - Ετοιμαζόμαστε - Οργανωνόμαστε για Αγωνιστική Απάντηση». Με αυτό το σύνθημα, το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ) απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση μαζί με το ταξικό, αγωνιστικό, αναπηρικό κίνημα την Τρίτη.
Όπως σημειώνει στην ανακοίνωση - κάλεσμα:
«Η 3 Δεκέμβρη δεν είναι ημέρα γιορτής, είναι ημέρα διεκδίκησης κι αγώνα. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά:
185.000 άτομα με αναπηρία συνεχίζουν να μη λαμβάνουν καμία υπηρεσία εκπαίδευσης ή/και θεραπείας ενώ έχουν ανάγκη.
Στον αριθμό αυτό προστίθενται ολοένα και περισσότεροι λόγω της συρρίκνωσης και της κατάργησης των υποτυπωδών υπηρεσιών και Κέντρων Ειδικής Αγωγής.
Το ποσοστό της ανεργίας των ατόμων με αναπηρία ξεπερνά πλέον το 90%.
Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Ειδικής Αγωγής μένουν απλήρωτοι για μήνες, ενώ συρρικνώνουν τις υπηρεσίες τους, μερικά κλείνουν ή επιβάλλουν τροφεία, οπότε ουσιαστικά διώχνουν όσους δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν.
Η έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα, και ειδικά για τα ζητήματα της αναπηρίας, της Υγείας και της Πρόνοιας, μας προϊδεάζει για το μέλλον που μας ετοιμάζουν: Μείωση στο μισό των επιδομάτων και των συντάξεων αναπηρίας από το 2015, μείωση στο μισό των ατόμων με αναπηρία που θα παίρνουν επίδομα ή σύνταξη, ένα ελάχιστο βοήθημα θα παίρνουν μόνο όσοι κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα.
Παράλληλα, ολοένα και αυξάνουν τη συμμετοχή στα φάρμακα, κόβουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οδηγούν στον αργό θάνατο τα άτομα με αναπηρία μιας και όποιος δεν έχει να πληρώσει τα νέα χαράτσια δεν μπορεί ουσιαστικά να ακολουθήσει τη θεραπεία του. 
Κλείνουν δημόσια νοσοκομεία, τμήματα και Ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, καταργούν την Ειδική Αγωγή και στέλνουν τα άτομα με αναπηρία πελάτες στους παλιούς και νέους επιχειρηματίες του κλάδου που γιγαντώνονται, εμπορευόμενοι την ανάγκη όλων μας για Υγεία και Παιδεία.
Πλασάρουν τη φιλανθρωπία, τα κοινωνικά ιατρεία/φαρμακεία και άλλες τέτοιες υπηρεσίες ως τη λύση για τη διαχείριση της φτώχειας μας.
Από την πίσω πόρτα τα χαρίζουν στους μεγαλοεπιχειρηματίες και στους τραπεζίτες.
Στις 3 του Δεκέμβρη πρέπει να είμαστε στους δρόμους με κάθε τρόπο δίπλα στο ταξικό αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, στη συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Κοραή (μετρό Πανεπιστήμιο), στις 11 το πρωί.
Ας μην ξεχνάμε ότι τέτοιες μέρες έγινε και το πογκρόμ των αναπήρων από τους Γερμανούς φασίστες στα νοσοκομεία της Αθήνας και στην Κοραή όπου ήταν το κέντρο της Κομαντατούρ. Οι μνήμες χρειάζεται να μας οδηγούν, να μας διδάσκουν…
Στους αγώνες που έρχονται όλοι είμαστε απαραίτητοι και ο καθένας έχει ευθύνη να βάλει το δικό του λιθαράκι, να ενώσει τη φωνή του με τα άτομα με αναπηρία που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, να συστρατευθεί μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, με την αγωνιστική συσπείρωση των αυτοαπασχολούμενων, την ΠΑΣΕΒΕ, και των σωματείων των συνταξιούχων. Για μια πανίσχυρη λαϊκή συμμαχία για να αποκρούσουμε την επίθεση του κεφαλαίου, για την ανατροπή, για την άλλη κοινωνία.
Μαχητικά διεκδικούμε για τον κλάδο μας:
  • Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων, άμεση κάλυψη των αναγκών όλων των Κέντρων από τον κρατικό προϋπολογισμό στην προοπτική ένταξής τους στο Δημόσιο.
  • Δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Πρόνοιας και Ειδικής Αγωγής, κεντρικά σχεδιασμένες, που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους και θα τις καλύπτουν με βάση τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, κατάργηση κάθε πληρωμής από τις οικογένειες ή/και τους εξυπηρετούμενους, είτε άμεσα είτε έμμεσα (δωρεές, ασφαλιστικά ταμεία κλπ.).
  • Αξιοπρεπείς μισθούς και εργασιακές συνθήκες. Κανένας συνάδελφος με μπλοκάκι. Κανένας συνάδελφος με ωράριο - λάστιχο. Μονιμοποίηση όλων.
  • Να καταργηθούν τώρα όλες οι αντιλαϊκές συμφωνίες, τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις.
  • Μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση τώρα από την ΕΕ.
ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ».

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.