Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Θανάσημος πάλι: Κοροϊδία οι διακηρύξεις του αστικού συντάγματος και η επίκλησή του – Στο Σύνταγμα καταγράφεται η κυρίαρχη ιδεολογία, που είναι η αστική, και το ΚΚΕ δεν θέλει να δημιουργήσει την αυταπάτη ότι το αστικό σύνταγμα είναι δίκαιο (VIDEO)

Θ. Παφίλης: Δεν δημιουργούμε την αυταπάτη ότι το αστικό σύνταγμα είναι δίκαιο

Κοροϊδία οι διακηρύξεις του αστικού συντάγματος και αυταπάτη η επίκληση του τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση περί αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

Χαρακτήρισε υποκριτική τη διακήρυξη του συντάγματος που αναφέρει πως ο καθένας εισφέρει με βάση τις δυνατότητες του όταν οι κεφαλαιοκράτες εισφέρουν το 25%  ενώ κατέχουν το 80% του πλούτου και οι μισθωτοί συνεισφέρουν 75% έχοντας μόλις το 20% του πλούτου.
Τόνισε ότι στο Σύνταγμα καταγράφεται η κυρίαρχη ιδεολογία που είναι η αστική και το ΚΚΕ δεν θέλει να δημιουργήσει την αυταπάτη ότι το αστικό σύνταγμα είναι δίκαιο.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.