Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Εκλογές Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, Πέμπτη 19 Δεκέμβρη 2013


Από την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,
Ανατολικής Αττικής,
η οποία στηρίζεται από το ΠΑΜΕ,
λαβαμε και αναδημοσιεύουμε:

 

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Εκλογές Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής Πέμπτη 19 Δεκέμβρη 2013
Γενική Συνέλευση Τρίτη 10 Δεκέμβρη 1ο Λύκειο Παλλήνης

Συνάδελφε, συναδέλφισσα, αυτό που είναι φανερό σε όλους τους εργαζόμενους είναι ότι δεν μπορούμε άλλο να συμβιβαζόμαστε με αυτή την κατάσταση. Η κυβέρνηση, υλοποιώντας τη στρατηγική της ΕΕ,  οξύνει την επίθεση στα  δικαιώματα  των εργαζομένων. Μεγαλώνει η εργασιακή ανασφάλεια μέσα από τη  γενίκευση των απολύσεων - διαθεσιμοτήτων, των υποχρεωτικών μετατάξεων, την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στον κλάδο.
Το νέο σχολείο της ΕΕ και των μεγάλων επιχειρήσεων, επιδιώκει την «κινητικότητα» των μαθητών και για αυτό προωθούν την κινητικότητα και των εκπαιδευτικών. Μέσα σε αυτό το κλίμα ανασφάλειας και υπό τη «δαμόκλειο σπάθη» της αξιολόγησης, επιδιώκουν να μας κάνουν ελαστικούς και φοβισμένους, με μισθούς πείνας, ώστε μέσα από το «νέο σχολείο» να αναπαράγουμε τους εαυτούς μας. Ουσιαστικά με την πολιτική τους ενισχύουν τη σχολική διαρροή και θέλουν τη μάζα των μαθητών μας, παιδιά των λαϊκών οικογενειών, να συνωστίζονται στα τεχνικά λύκεια, εγκλωβισμένοι στη φτηνή κατάρτιση, στη μαθητεία-σκλαβιά των 9 ευρώ μεροκάματο, χωρίς γενικές γνώσεις και την κριτική  δυνατότητα να εξηγούν την πραγματικότητα, ώστε αν δεν τους ικανοποιεί, να την αλλάζουν. Από την άλλη, ένα μικρότερο κομμάτι οδηγείται στο ανταγωνιστικό νέο λύκειο των πολλαπλών πανελλαδικών εξετάσεων, όπου οι γονείς θα  βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, ώστε να έχουν τα παιδιά τους μια πιθανότητα να σπουδάσουν. Θέλουν με τη σιωπή μας να γίνουμε συνένοχοι στη δημιουργία των σκλάβων του 21ου αιώνα.
Η κατάσταση στα σχολεία είναι εκρηκτική. Η δωρεάν μεταφορά μαθητών, ακόμα και αυτών  με ειδικές ανάγκες είναι  στην ουσία ανύπαρκτη. Λείπουν καθηγητές ακόμα και στα μαθήματα κατεύθυνσης (ιδιαίτερα στα ΕΠΑΛ) που δεν έχουν ξεκινήσει σε αρκετά σχολεία, οι σχολικές επιτροπές αντιμετωπίζουν σοβαρές  αδυναμίες να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες του σχολείου, όπως θέρμανση, φωτοτυπίες, αναλώσιμα .  
Μέσα σε αυτή την κατάσταση, οι επιχειρήσεις αλωνίζουν στα σχολεία, πετάνε ένα ξεροκόμματο στο πρόσωπο των μαθητών διαφημίζοντας ταυτόχρονα την πραμάτεια τους, αναπτύσσουν «φιλανθρωπικές» δράσεις σε συνεργασία με ΜΚΟ, δήμους και Εκκλησία. Ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για την κατάσταση, την οποία το σύστημα τους δημιούργησε.
Μπροστά σε αυτή τη κατάσταση οι δυνάμεις του  ΠΑΜΕ πρωτοστάτησαν σε αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις, απεργιακούς αγώνες, πολύμορφες δράσεις που έχουν γίνει συνολικά στο εργατικό κίνημα, αλλά και στον κλάδο απ’ την αρχή της εκδήλωσης της κρίσης μέχρι τώρα. Παρότι καταφέραμε να βάλουμε κάποια εμπόδια στην εφαρμογή  κάποιων αλλαγών στην εκπαίδευση, οι οποίες έχουν αποφασιστεί εδώ και χρόνια από την ΕΕ και έχουν εφαρμοστεί σε πολλές χώρες μέλη της, τα αποτελέσματα της πάλης μας δεν ήταν αυτά που θέλουμε, δεν αντιστοιχούν στο μέγεθος της επίθεσης.
Μπαίνει  καίριο ερώτημα: Γιατί το συνδικαλιστικό κίνημα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε μια περίοδο καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και ολομέτωπης επίθεσης κυβέρνησης-πλουτοκρατίας-Ε.Ε. δεν κατάφερε να αντιτάξει μια ισχυρή αντίσταση, να εμποδίσει ή και να ματαιώσει μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα που στην κυριολεξία έχουν σακατέψει τη ζωή μας; Ποιος είναι ο προσανατολισμός του κινήματος που μπορεί να συσπειρώσει δυνάμεις, να δώσει  προοπτική και αποτελεσματικότητα στον αγώνα;
Θα το πούμε ευθέως. Το συνδικαλιστικό κίνημα βρέθηκε αφοπλισμένο και εγκλωβισμένο σε αυταπάτες, γιατί η πλειοψηφία των συνδικαλιστικών δυνάμεων στο κλάδο, όλα  τα προηγούμενα  χρόνια  βοήθησαν  την προσαρμογή της χώρας  στην Ε.Ε. και την ΟΝΕ. ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, υιοθέτησαν τη μήτρα του κακού, τον ευρωμονόδρομο και την καπιταλιστική ανάπτυξη. Όλα αυτά τα χρόνια έβαλαν το κίνημα να πορευτεί κάτω από ξένη σημαία, κάτω από τα λάβαρα της Ε.Ε. και της ΟΝΕ. Οι δυνάμεις των Παρεμβάσεων ουσιαστικά υπηρετούν αυτές τις κατευθύνσεις  κατεβαίνουν μαζί με τις δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ του σε 90 Συλλόγους-ΕΛΜΕ, γιατί υποτάσσουν το κίνημα στις κυβερνητικές επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ.  .
Η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ καλλιεργεί συνειδητά την αυταπάτη ότι μέσα από μια κυβερνητική εναλλαγή, την ανάδειξη ενός άλλου διαχειριστή της πολιτικής της Ε.Ε. και των μονοπωλίων θα βελτιωθεί η ζωή της λαϊκής οικογένειας. Ούτε θέλουν ούτε μπορούν να πρωτοστατήσουν ώστε να κίνημα να υιοθετήσει γραμμή ρήξης, να γίνει πιο αποτελεσματικό στην πάλη απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική, εκφράζουν το νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό. Σηκώνουν τείχη απέναντι στο εργατικό κίνημα, στις συμμαχίες που μπορούμε να αναπτύξουμε ώστε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. Σ’ αυτή τη γραμμή εφησυχασμού, αυταπατών και ψεύτικων ελπίδων εγκλώβισαν και το κίνημα και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο δεν μπόρεσε να αντιδράσει αποτελεσματικά, έγκαιρα και αποφασιστικά με ταξική γραμμή πάλης.
Σε καλούμε να πάρεις αποφάσεις μπροστά και στις εκλογές της ΕΛΜΕ με κριτήριο τη δική σου πείρα.
Να εμπιστευτείς το ΠΑΜΕ που από την πρώτη στιγμή αποκάλυψε το χαρακτήρα των αλλαγών στην εκπαίδευση, από τις αρχές ακόμα της δεκαετίας του ’90 με την εφαρμογή των αποφάσεων της Λευκής Βίβλου, της ΕΕ για την Παιδεία, όταν οι άλλες δυνάμεις είτε απέκρυπταν, είτε στήριζαν αυτές τις αλλαγές. Να στηρίξεις το μέτωπο του ΠΑΜΕ που αποκάλυψε τον καπιταλιστικό χαρακτήρα της κρίσης και των αντιλαϊκών μέτρων, που πάρθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια της κρίσης, σε όλες τις χώρες, με ή χωρίς μνημόνια, από κυβερνήσεις διαφόρων αποχρώσεων. Τα μνημόνια είναι οι συνέπειες κι όχι η αιτία της κρίσης. Η κρίση έφερε τα μνημόνια κι όχι τα μνημόνια την κρίση. Τα μνημόνια είναι η πολιτική προστασίας των συμφερόντων του κεφαλαίου σε βάρος όλων των εργαζομένων. Για αυτό και τα μέτρα θα παραμείνουν ακόμα και όταν έρθει η όποια αναιμική ανάκαμψη, γιατί η ανάπτυξη και η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς μόνιμη ανεργία και υποαπασχόληση, χωρίς φτηνό εργατικό δυναμικό και πετσοκομμένες κοινωνικές δαπάνες.                Το πρόβλημα της σταθερής και μόνιμης δουλειάς για όλους δεν μπορεί να λυθεί στο πλαίσιο της Ε.Ε. και της κυρίαρχης πολιτικής. Η κοινωνική ασφάλιση για όλους, όχι μόνο δεν μπορεί να λυθεί στο πλαίσιο της Ε.Ε. και της καπιταλιστικής ανάπτυξης, αλλά και θα χειροτερέψει, αφού απαίτηση της Ε.Ε. και της πλουτοκρατίας είναι η διάλυση της, η απαλλαγή της εργοδοσίας από ασφαλιστικές εισφορές, η ιδιωτική ασφάλιση και τα επαγγελματικά ταμεία.
Αυτή τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας υπηρετούν με συνέπεια και συνέχεια οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αυτή τη στρατηγική με διάφορες διαχειριστικές παραλλαγές στήριξε και στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο όνομα της Ε.Ε.  Αυτή τη στρατηγική διαχρονικά αποσιώπησαν και μέσα στον απεργιακό αγώνα, οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στην ΟΛΜΕ αλλά και στο σωματείο μας.
Υπονομεύουν στην πράξη την ενότητα των εργαζομένων με χαρακτηριστική τη στάση τους στην πανεργατική, πανελλαδική απεργία στις 6/11 την οποία ανοιχτά υπονόμευσαν με ανακοινώσεις του προεδρείου της Ε’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής περί αναποτελεσματικών και ασύνδετων απεργιών.
Η πλειοψηφική ηγεσία της ΟΛΜΕ κινήθηκε στη γραμμή του εκφυλισμού του κινήματος και των αγώνων. Εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη αντίστασης του κλάδου στα μέτρα της κυβέρνησης που απαιτούσαν απολύσεις και διαθεσιμότητα των συναδέλφων, εισηγήθηκαν  στο κλάδο  απεργία διαρκείας, που πέρασε μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις, χωρίς όμως να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες  συμμαχίες και τη λαϊκή στήριξη. Έτσι ενώ οι συνάδελφοι πήραν μαζικά μέρος στην απεργία τις πρώτες μέρες, τελικά η απεργία φυλλορρόησε  και σταμάτησε.
Μέλος των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στο προεδρείο της Ε’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής προέβαλε την άποψη  του τύπου, ότι το θέμα δεν τα ποσοστά ,το ζήτημα είναι πολιτικό, συνεχίζουμε με απεργία διαρκείας, με τη μορφή των 5νθήμερων επαναλαμβανόμενων! Είναι επικίνδυνη-κι έχει κάνει  ζημιά-η άποψη που καλλιεργούν χρόνια οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, πως η μόνη αποτελεσματική μορφή πάλης που μπορεί να «αναγκάσει την κυβέρνηση να κάνει πίσω» είναι οι συνεχείς απεργίες διαρκείας! Η λογική αυτή είναι αδιέξοδη, εγκλωβίζει και υποβαθμίζει τη σημασία που έχει για έναν αγώνα το περιεχόμενο της πάλης, η τακτική συσπείρωσης και συνειδητοποίησης δυνάμεων, ώστε να έχει νικηφόρα προοπτική ένας αγώνας.
Σε αυτές τις εκλογές της ΕΛΜΕ θα εμφανιστούν και νέα συνδικαλιστικά σχήματα, δήθεν ανεξάρτητα. Πρόκειται για συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ, που τώρα επιχειρούν να εμφανιστούν ως αναμορφωτές του συνδικαλιστικού κινήματος. Όσο για τη ΔΑΚΕ το άλλο μισό του σημερινού κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση είναι το ίδιο  μεγάλες όσο και αυτές της ΠΑΣΚ. Μπορεί κάποιος να τους εμπιστευτεί ;                                   
Συνάδελφε, Το πραγματικό δίλημμα σήμερα είναι: Τέρμα πια στις αυταπάτες, ή με το κεφάλαιο ή με το λαό. Κίνημα με το λαό ενάντια στα μονοπώλια! Ενδιάμεσος και τρίτος δρόμος δεν υπάρχει .
Από την πείρα και των πρόσφατων αγώνων μπορείς πλέον να καταλάβεις αυτό που λέει το ΠΑΜΕ: ότι για να έχει αποτέλεσμα και προοπτική ο αγώνας μας πρέπει να γίνει ανασύνταξη του  κινήματος.
 α) Μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην οργάνωση και στο περιεχόμενο της πάλης.
 β) Αποκαθήλωση του παλιού και νέου κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού που στηρίζουν διαχρονικά την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των μεγάλων επιχειρήσεων.
 γ) Διαχωρισμό του κινήματος από τον κρατικό μηχανισμό-στελέχη της εκπαίδευσης.
 δ) Γραμμή αποδέσμευσης από την Ε.Ε., σύγκρουσης με τα μονοπώλια, με στόχο να περάσει ο πλούτος στα χέρια των εργαζομένων. Σήμερα η επιστήμη και η τεχνολογία παρέχουν απίστευτες δυνατότητες, ώστε να μειωθεί δραστικά ο χρόνος εργασίας, εξασφαλίζοντας ένα ανεβασμένο επίπεδο κοινωνικής ευημερίας. Αυτό το εμποδίζει το κεφάλαιο που ελέγχει τα μέσα παραγωγής και τα χρησιμοποιεί με σκοπό το κέρδος του και όχι τις ανάγκες των εργαζομένων και της κοινωνίας.
 ε) Κίνημα που θα χρησιμοποιεί όλες τις μορφές πάλης και θα επιδιώκει την ταξική ενότητα όλων των εργαζομένων, δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, αλλά και τη λαϊκή συμμαχία εργατών, φτωχών αγροτών και ΕΒΕ. Μόνο ένα τέτοιο κίνημα, μπορεί να έχει νικηφόρους αγώνες,  απομονώνοντας ταυτόχρονα και τη φασιστική Χρυσή Αυγή.
Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες των εργαζομένων. Το δικαίωμα στη μόνιμα, σταθερή δουλειά, στην αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, Παιδεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση και Πρόνοια για όλους είναι αδιαπραγμάτευτο. Κάνουμε καθαρό, πως δεν πρόκειται να βάλουμε πλάτη σε καμιά κυβέρνηση, σε κανένα μείγμα διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης, που θα φορτώνει τα βάρη στις πλάτες του λαού.


 ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
 Με ισχυρό ΠΑΜΕ  υπάρχει λύση, υπάρχει ελπίδα! 
Άλλαξε τους συσχετισμούς!
Ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος τώρα!

***

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.ΤΗΣ Ε΄ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

  • ΑΒΟΥΡΗ  ΝΑΤΑΣΑ – ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ – ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝ. ΠΑΛΛΗΝΗΣ
  • ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΦΥΣΙΚΟΣ – ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ
  • ΓΑΤΣΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΙΑΝΙΑΣ
  • ΚΑΝΕΡΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ – ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
  • ΚΑΡΡΑΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ – ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ – 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΓΕΡΑΚΑ
  • ΚΟΛΛΙΑ ΣΤΕΛΛΑ – ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ – 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ
  • ΜΑΛΑΜΟΓΛΟΥ ΜΕΛΠΩ – ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ – ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
  • ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ ΜΑΡΙΑ – ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ – ΛΥΚΕΙΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
  • ΜΠΑΤΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – ΦΥΣΙΚΟΣ – ΕΠΑΛ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
  • ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΑ – ΦΥΣΙΚΟΣ – ΕΠΑΛ ΛΑΥΡΙΟΥ
  • ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΛΙΛΑ – ΓΑΛΛΙΚΑ – 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
  • ΤΖΙΩΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
  • ΤΣΑΠΟΓΑΣ ΠΑΝΟΣ – ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ – 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
  • ΤΣΙΜΠΟΥΡΛΑΣ ΤΑΣΟΣ – ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ – ΛΥΚΕΙΟ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
  • ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ ΓΑΒΡΙΗΛ – ΧΗΜΙΚΟΣ – ΛΥΚΕΙΟ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
  • ΨΑΡΡΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ – ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ – 1ο ΛΥΚΕΙΟ & 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΡΑΚΑ
                                                                *                                  
Όχι στο "νέο" σχολείο της αμορφωσιάς, της Ε.Ε., των μεγάλων επιχειρήσεων, της κινητικότητας εκπαιδευτικών-μαθητών! Μόνιμη και σταθερή δουλειά!
Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας!
Κανένας εκπαιδευτικός χωρίς δουλειά! Κανένας μαθητής χωρίς σχολείο!

*
ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!
ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ!
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ!  ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
*
Αλλάζουμε τους συσχετισμούς!
Δυναμώνουμε το  ΠΑΜΕ!
Ψηφίζουμε  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.