Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Νέο έγκλημα: Νεκρός 40χρονος εργάτης στη ΛΑΡΚΟ – Με απαξίωση των συνθηκών εργασίας, εργολαβοποίηση και εντατικοποίηση της δουλειάς σκοτώνει ο καπιταλισμός – Το ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο έγκλημα


Νεκρός 40χρονος εργάτης στη ΛΑΡΚΟ
Η απαξίωση των συνθηκών εργασίας, η εργολαβοποίηση και η εντατικοποίηση της δουλειάς ευθύνονται για το νέο έγκλημα

Ενας ακόμα εργάτης προστέθηκε στους σκοτωμένους πάνω στο μεροκάματο, στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ. Ο 40χρονος Γιώργος Κούτσικος, πατέρας τριών παιδιών, που απασχολούνταν στο εργοστάσιο για δυο δεκαετίες, έπεσε από μεγάλο ύψος, όταν υποχώρησε το πατάρι πάνω στο οποίο στεκόταν.


Ο θάνατός του είναι ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης, αποτέλεσμα της έλλειψης μέτρων προστασίας και της εντατικοποίησης της δουλειάς.
 
Είναι το προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα της απαξίωσης της επιχείρησης, της δουλειάς μέσω εργολαβιών, της μείωσης πάση θυσία του λεγόμενου «κόστους εργασίας», προκειμένου να γίνει η ΛΑΡΚΟ «πολύφερνη νύφη» για το κεφάλαιο. Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Μετάλλου Φθιώτιδας,
  • «στη ΛΑΡΚΟ τα τελευταία χρόνια απαξιώνονται οι εγκαταστάσεις, δεν υπάρχει ουσιαστική συντήρηση, εντατικοποιείται η εργασία». Το Συνδικάτο απαιτεί ουσιαστικά μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας, να λειτουργεί με ασφάλεια το εργοστάσιο.

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ 
  • «καλεί τα συνδικάτα και συνολικά τους εργαζόμενους να καταδικάσουν το νέο αυτό έγκλημα. Να εντείνουν την πάλη τους για μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας στους τόπους δουλειάς. Εκφράζει στους δικούς του ανθρώπους συγγενείς, φίλους και συναδέλφους τα θερμά του συλλυπητήρια για τον άδικο θάνατο του συναδέλφου μας».

Το νέο εργοδοτικό έγκλημα καταδικάζει η Τομεακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της. Μεταξύ άλλων, αναφέρει:
  • «Είναι καιρός η εργατική τάξη, ο λαός να υπερασπιστούν τη ζωή τους, να μη θεωρούνται αναλώσιμοι. Να πάψουν να θυσιάζονται για την αστική τάξη και το κοινωνικοπολιτικό της σύστημα. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ να απαιτήσουν από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα ασφαλείας παντού, για να μη θρηνήσει η εργατική τάξη και άλλα θύματα στο βωμό της κερδοφορίας».
Το ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο έγκλημα
Σε ανακοίνωση για το εργοδοτικό έγκλημα στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
  • «Το θανατηφόρο έγκλημα στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, με τον τραγικό θάνατο του 40χρονου Κούτσικου Γιώργου, πατέρα τριών παιδιών, προσθέτει στον αιματηρό κατάλογο ένα ακόμα θύμα, αποτέλεσμα των εργολαβιών, της εντατικοποίησης της δουλειάς, της έλλειψης μέτρων ασφάλειας και των πρόχειρων κατασκευών, της απαξίωσης της επιχείρησης με σκοπό την παράδοσή της στο κεφάλαιο. Το ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο έγκλημα και καλεί τους εργαζόμενους σε ένταση της πάλης για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας για να μη θρηνήσει η εργατική τάξη και άλλα θύματα».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 10/12/2013


Κι άλλα εγκλήματα στη ΛΑΡΚΟ




Βλέπε ακόμα από Μποτίλια Στον Άνεμο, για Το κυνήγι του μέγιστου κέρδους και τα ατυχήματα στα ΕΛΠΕ 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.