Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Παφίλης χ 2: «Ο λαός να διώξει τους καπιταλιστές και να πάρει στα χέρια του την παραγωγική βάση της χώρας. Η περιουσία των Ταμείων είναι ο ιδρώτας και το αίμα των εργαζομένων. Τα μέτρα έχουν συναποφασιστεί στην ΕΕ και είναι δεσμευμένα απέναντι σε αυτά όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ – Υποκρισία και κοροϊδία τα περί ελέγχου της τρόικας από το ευρωκοινοβούλιο. Η αντιλαϊκή πολιτική μέσα στην ΕΕ δεν αλλάζει» (2 VIDEO)

Περί Ταμείων


«Στόχος της επίθεσης είναι να μειώσει το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος, να φορτώσει τα βάρη του όποιου Ασφαλιστικού στους εργαζόμενους, να απαλλάξει το κράτος ώστε να έχει λεφτά για να χρηματοδοτήσει τις επιχειρήσεις και να ανοίξει το πεδίο για την ιδιωτική ασφάλιση»

«Η περιουσία των Ταμείων είναι ο ιδρώτας και το αίμα των εργαζομένων»

*
Περί Τρόικας και υποκρισίας των αστικών κομμάτων


***
«Καλούμε τον λαό να τελειώνει με τον κεφαλαιοκρατικό τρόπο παραγωγής που τον έφτασε σε αυτή την κατάσταση»

«Εμείς λέμε στο λαό ότι είμαστε στο 2013, ότι η τεχνολογία, η επιστήμη, η παραγωγικότητα της εργασίας, τα πάντα, επιτρέπουν ανθρώπινη ζωή. Γι' αυτό πάρε τον πλούτο στα χέρια σου», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση έγινε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου «Αναβάθμιση και βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών φορέων, πρόστιμα για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας».
Ο Θανάσης Παφίλης αναφέρθηκε στην
  • «Αγρια λεηλασία έχουν υποστεί τα ασφαλιστικά ταμεία, επί δεκαετίες, από τις δυνάμεις του κεφαλαίου και τους πολιτικούς του εκπροσώπους, με θαλασσοδάνεια, στη συνέχεια με το "ρίξιμο" των αποθεματικών στον τζόγο, πρόσφατα με το "κούρεμα"».
Ξεκαθάρισε ότι
  • «Η περιουσία των Ταμείων είναι ο ιδρώτας και το αίμα των εργαζομένων και ζήτησε να μην πιστεύουν αυτούς που τους λένε ότι δούλεψες 35 χρόνια και τα 500 ευρώ είναι πολλά».
Αναδεικνύοντας τις αιτίες αυτής της επίθεσης, υπογράμμισε ότι
  • «Στόχος είναι να μειώσει το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος, να φορτώσει τα βάρη του όποιου Ασφαλιστικού στους εργαζόμενους, να απαλλάξει το κράτος ώστε να έχει λεφτά για να χρηματοδοτήσει τις επιχειρήσεις και να ανοίξει το πεδίο για την ιδιωτική ασφάλιση».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε ότι
  • «Πρόκειται για μέτρα που έχουν συναποφασιστεί στην ΕΕ και είναι δεσμευμένα απέναντι σε αυτά όλα τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου», όπως ο ΣΥΡΙΖΑ».
Επίσης αποκάλυψε τον πραγματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής ως «αιχμής του δόρατος του κεφαλαίου», η οποία το «παίζει» αντισυστημική, αλλά δεν είπε κουβέντα για το ΝΑΤ που είναι καταχρεωμένο από τους εφοπλιστές.
Στην ομιλία του
  • Κάλεσε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν «δύο δρόμοι» και παράλληλα να ξεσηκωθούν, να οργανωθούν στα συνδικάτα τους, σε κάθε τόπο δουλειάς, για να αποκρούσουν την επίθεση και να οργανώσουν την πάλη τους για την αντεπίθεση.

***


Θ. Παφίλης: Κοροϊδία τα περί ελέγχου της τρόικας από το ευρωκοινοβούλιο

Για υποκρισία και κοροϊδία κατηγόρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, τα κόμματα που δημιουργούν την παραίσθηση στο λαό ότι θα αλλάξει η αντιλαϊκή πολιτική μέσα στην ΕΕ.
Κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη «βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης ασφαλιστικών φορέων» του Υπουργείου Εργασίας που υπερψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία, τόνισε πως είναι κοροϊδία τα περί επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου που θα ελέγξει την τρόικα, η οποία κατά τα 2/3 είναι ΕΕ και ΕΚΤ.
«Τι θα ελέγξει, τον εαυτό της;» αναρωτήθηκε ο Θανάσης Παφίλης, σημειώνοντας ότι η τρόικα εφαρμόζει τις πολιτικές της ΕΕ.
Χαρακτήρισε υποκριτική τη συζήτηση περί καλύτερης διαπραγμάτευσης εντός της ΕΕ, τονίζοντας:
  • «Αυτά που περιγράφει το μνημόνιο καταγεγραμμένα στην επίσημη πολιτική της ΕΕ. Αυτά δεν λέει η Λευκή Βίβλος; Άρα τι θα διαπραγματευτείτε;»
  • «Ο λαός να διώξει τους καπιταλιστές και να πάρει στα χέρια του την παραγωγική βάση της χώρας».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.