Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Πρόσφυγες: 52.000 πίσω απ΄ τα κάγκελα της αδιαφορίας μας ‒ ΣΥΙΖΑΝΕΛ: ΜΚΟ περιορισμένης ευθύνης

Σε μια ειρηνική διαμαρτυρία προχώρησαν παιδιά-πρόσφυγες μπροστά στον φράχτη της ουδέτερης ζώνης Ελλάδας – ΠΓΔΜ.
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Στον αέρα η «επαναπροώθηση» - Πάνω από 52 χιλιάδες οι εγκλωβισμένοι
Τρίτη 05/04/2016 - 10:55 - Ενημέρωση: Τρίτη 05/04/2016 - 13:26
Στον αέρα βρίσκεται η επαναπροώθηση προσφύγων και μεταναστών στην Τουρκία, βάση της επαίσχυντης συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, την ώρα που πάνω από 52 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ολόκληρη τη χώρα.
Ματαιώθηκαν τα δρoμολόγια της FRONTEX από τη Χίο
Εικόνα από το λιμάνι της Χίου (πηγή: «Πολίτης Χίου»)
Στη ματαίωση των δύο δρομολογίων του πλοίου «Erturk» από τη Χίο στο Δικελί, προχώρησε η FRONTEX, καθώς διαπιστώθηκε ότι 100, από τους 250 μετανάστες που επρόκειτο να επαναπροωθηθούν, «αγνοούνται»!
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές του νησιού, οι 100 πρόσφυγες δεν βρίσκονται στο hot spot της ΒΙΑΛ, ενώ εκτιμάται ότι έχουν διασκορπιστεί στο νησί. Επιπλέον από τους 150 που βρίσκονται στη λίστα προς επαναπροώθηση και έχουν εντοπιστεί πολλοί έχουν υποβάλλει αίτηση ασύλου, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, να παραμείνουν εγκλωβισμένοι στο hot spot, μέχρι να εξεταστεί η αίτησή τους.
Παραμένουν οι καταυλισμοί σε Πειραιά και Ειδομένη
Στο λιμάνι του Πειραιά, στην πύλη Ε2, παραμένουν πρόσφυγες και μετανάστες. Το πρωί της Τρίτης, οι λιμενικοί ζήτησαν από τους πρόσφυγες να πάρουν τις σκηνές τους από το χώρο που δένουν τα πλοία και να τις μεταφέρουν στο χώρο επιβατών, προκείμενου να απελευθερώσουν χώρους του λιμανιού.
Σύμφωνα με το λιμενικό, στόχος είναι έως την Παρασκευή το λιμάνι να έχει αδειάσει από τους 4.730 πρόσφυγες και μετανάστες. Χθες Δευτέρα σημειώθηκαν επεισόδια και μικροτραυματισμοί την ώρα του βραδινού συσσιτίου.
Ανάλογη εικόνα και στην Ειδομένη, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες ο καταυλισμός μεγαλώνει, καθώς συνεχώς φτάνουν πρόσφυγες και μετανάστες, επηρεασμένοι από φήμες ότι επίκειται άνοιγμα συνόρων.
Ερωτηματικά για το ρόλο ΜΚΟ
Μέρα με την ημέρα, πληθαίνουν τα ερωτηματικά για τη στάση ατόμων φερόμενων ως μέλη ΜΚΟ. Τη Δευτέρα, μέλη ΜΚΟ προσέγγισαν μετανάστες που είχαν ανέβει σε λεωφορείο για να μεταφερθούν στο «κέντρο φιλοξενίας» της Μαλακάσας, και τους είπαν να κατέβουν αναφέροντας ότι μόνο από τον Πειραιά έχουν δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση ασύλου (σσ κάτι που δεν ισχύει). Οι μετανάστες κατέβηκαν από το λεωφορείο και παρέμειναν στο λιμάνι. 
Πάνω από 52.000 οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες - μετανάστες στην Ελλάδα
Σε 52.352 ανέρχονται συνολικά οι πρόσφυγες μετανάστες που παραμένουν στη χώρα.
Συγκεκριμένα, στο Ανατολικό Αιγαίο είναι 5.984 και ειδικότερα στη Λέσβο βρίσκονται 3.149, στη Σάμο 751, στη Χίο 1.776, στη Λέρο 93, στην Κω 72, στη Ρόδο 81, στη Μεγίστη 47 και στην Κάλυμνο 15.
Στην Αττική βρίσκονται 14.506 εκ των οποίων στο Σχιστό είναι 1950, στον Ελαιών 1502, στο γήπεδο BASEBALL 1150, στο γήπεδο HOCKEY 1440, στο χώρο αφίξεων 1612, στον Αγ. Ανδρέα 120, στη Μαλακάσα 1115, στην κατασκήνωση της Αγροτικής Τράπεζας στο Λαύριο 400, στη Δομή φιλοξενίας στο Λαύριο 456 και στο Λιμάνι του Πειραιά 4.761.
Στη Βόρεια Ελλάδα βρίσκονται 28.980 εκ των οποίων στην Ειδομένη 11.280, στα Διαβατά 2.265, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης 382, στο ΠΑΘΕ Πολύκαστρο - PLAZA 1.264, στη Νέα Καβάλα Πολύκαστρου 3.543, στη Νέα Καρβάλη του δήμου Καβάλας 750, στην Ελευθερούπολη 202, στη Δράμα 479, στην Κοζάνη 223 στην Κόνιτσα 171, στην Πιερία 151, στο χώρο Νηρέας Πιερίας 400, στο δημοτικό γήπεδο Πιερίας 291, στην Πρέβεζα 669, στα Δολιανά Ιωαννίνων 201, στην Κάτσικα Ιωαννίνων 1.117, στα Γιαννιτσά 837, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας 307 και στη Βέροια 384.
Στην Κεντρική Ελλάδα βρίσκονται συνολικά 2.542 εκ των οποίων στην Εύβοια - Ριτσώνα 856, στις Θερμοπύλες 290, στη Λάρισα 1.396.
Στη Νότια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ανδραβίδα 340. 
Πορεία παιδιών στην Ειδομένη
Σε μια ειρηνική διαμαρτυρία προχώρησαν παιδιά-πρόσφυγες μπροστά στον φράχτη της ουδέτερης ζώνης Ελλάδας – ΠΓΔΜ.
Κρατώντας λευκά λουλούδια κι ένα πανό που έγραφε «We are killed silently» (Μας σκοτώνουν σιωπηλά) μια ομάδα παιδιών- προσφύγων ξεκίνησε από τον καταυλισμό της Ειδομένης και προχώρησε ως τη σιδερόφραχτη πύλη πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα.
Εκεί, αφού άφησαν κάποια λουλούδια πάνω στις γραμμές και πέταξαν κάποια άλλα στην άλλη πλευρά, εκεί όπου είναι ανεπτυγμένες οι δυνάμεις της γειτονικής χώρας, κάθισαν για λίγο πάνω στις γραμμές και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.