Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Ο νονός ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Ε, όλο οι βιομήχανοι θα πληρώνουν τα σπασμένα;! ‒ ΚΚΕ: Πασχαλινοί μποναμάδες (VIDEO)

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ
Απαλλάσσονται οι βιομήχανοι από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο
(VIDEO)
Παρασκευή 08/04/2016 - 14:26 - Ενημέρωση: Παρασκευή 08/04/2016 - 16:44
Σε νέα χαριστική ρύθμιση προς τους βιομήχανους προχώρησε η κυβέρνηση, απαλλάσσοντας τους από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, τη στιγμή που ετοιμάζει νέα φοροεπιδρομή κατά του λαού.

ΚΚΕ
Σχόλιο για τις νέες χαριστικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης στους βιομήχανους με εκπρόθεσμη τροπολογία
Παρασκευή 08/04/2016 - 14:28 - Ενημέρωση: Παρασκευή 08/04/2016 - 14:35
Σε σχόλιό του για τις νέες χαριστικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης στους βιομήχανους με εκπρόθεσμη τροπολογία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει:
«Τη στιγμή που η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα φοροεπιδρομή στα λαϊκά στρώματα και νέες αυξήσεις στα καύσιμα, τη βενζίνη και το φυσικό αέριο, προχωρά σε νέες χαριστικές ρυθμίσεις - "πασχαλινά δώρα" στους βιομήχανους απαλλάσσοντάς τους από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο. Και όλα αυτά, χρησιμοποιώντας τις ίδιες πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με μια στημένη διαδικασία, στην οποία η κυβέρνηση έκανε δεκτή εκπρόθεσμη τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που κατατέθηκε λίγο πριν τη συνεδρίαση της Ολομέλειας».

Η μεθόδευση στήθηκε με τη βοήθεια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν λίγο πριν τη συνεδρίαση της Ολομέλειας εκπρόθεσμη τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο που αφορούσε την κύρωση μιας συμφωνίας με τη Νέα Ζηλανδία.
Η επίμαχη τροπολογία έγινε δεκτή από τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζη και προβλέπει ότι απαλλάσσονται από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο ως πρώτη ύλη για την παραγωγή των προϊόντων τους, εξαιρουμένης της παραγωγής προϊόντων ενέργειας. Μάλιστα η απαλλαγή θα έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/2016. Η προκλητική αυτή τροπολογία ψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού και των ΑΝΕΛ. Το ΠΑΣΟΚ, η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».
Το ΚΚΕ καταψήφισε την τροπολογία, καταγγέλλοντας αυτή τη μεθόδευση. «Νομίζω ότι είναι -το ελάχιστο που μπορώ να πω- υποκρισία, εμπαιγμός, την ίδια ώρα που ο λαός μας ταλανίζεται από την επέλαση στο εισόδημά του, στη ζωή του από τις πολιτικές και των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και αυτής, ειδικά στο κομμάτι της ενέργειας να υπάρχουν οικογένειες και σπίτια χωρίς ρεύμα ή αδυναμία να πληρώνουν ρεύμα, και εσείς να έρχεστε με μία τροπολογία να δίνετε τη δυνατότητα μείωσης ή κατάργησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο» σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης.
*
Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο για την κύρωση συμφωνίας αεροπορικών υπηρεσιών Ελλάδας – Νέας Ζηλανδίας.
Στην τοποθέτηση του ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος έχει τη βούλα της ΕΕ με στόχο την μεγιστοποίηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στις αερομεταφορές και χαρακτήρισε προκλητικές τις προβλέψεις για φοροαπαλλαγές και τις απαλλαγές από τελωνειακούς δασμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.