Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας: Το μεγάλο Ξεπούλημα (17 Απρίλη)


Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας
(Πατησίων 252, πλ. Κολιάτσου)
Κυριακή, 17 Απρίλη, στις 19.30ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ
THE BIG SELLOUT
Ντοκιμαντέρ 2007 | Έγχρ. | Διάρκεια: 94'
Γερμανική ταινία, σκηνοθεσία Φλόριαν Όπιτζ
Τέσσερις ιστορίες από τέσσερις ηπείρους για τις επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης: η φενάκη των ιδιωτικοποιήσεων των βρετανικών σιδηρόδρομων, οι καταστροφικές περικοπές στο κρατικό σύστημα υγείας στις Φιλιππίνες, η ιδιωτικοποίηση του ρεύματος στη Νότια Αφρική και του νερού σε μια πόλη της Βολιβίας.
Εξαιρετική διαχείριση του υλικού που προέκυψε από ενδελεχή, πολύμηνη έρευνα. Κρατάει τον πληροφοριακό του χαρακτήρα φιλτραρισμένο μέσα από την προσωπική μαρτυρία. Σοκαριστικό κάποιες στιγμές και πολύ ενδιαφέρον ως προς τα όρια παρέμβασης ενός ντοκιμαντέρ.

athinorama

*
Το ΣΙΝΕΜΑ της Μποτίλιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.