Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

Πάτρα - Αθήνα: 5η μέρα. Πορευόμαστε κατά της ανεργίας ‒ Αγώνας δρόμου για τη ζωή μας ‒ Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας στηρίζει και συμμετέχει

Λαϊκό συλλαλητήριο
Πέμπτη 07/04/2016 - 05:55 - Ενημέρωση: Πέμπτη 07/04/2016 - 06:30
Η αντίστροφη μέτρηση για την υποδοχή στην Αθήνα της μεγάλης πορείας αγώνα κατά της ανεργίας, που ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή από την Πάτρα, έχει αρχίσει.

Πέμπτη μέρα της μεγάλης πορείας: Διαδρομή Κόρινθος - Αγ. Θεόδωροι
Για πέμπτη μέρα συνεχίζεται η μεγάλη πορεία κατά της ανεργίας που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων και η οποία ξεκίνησε την Κυριακή 3 Απρίλη και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή 10 Απρίλη με κατάληξη το Σύνταγμα, όπου θα πραγματοποιηθεί μεγάλο συλλαλητήριο.
Οι οδοιπόροι έχουν ήδη διανύσει περίπου 133 χλμ. και η πορεία απ' όπου κι αν περάσει τυγχάνει θερμής υποδοχής από τους κατοίκους και τους εργαζόμενους των περιοχών.
Σύμφωνα με το σημερινό πρόγραμμα, η πορεία θα ξεκινήσει από την Κόρινθο όπου έγινε διανυκτέρευση και το βράδυ θα καταλήξει στους Αγίους Θεοδώρους.
Υπενθυμίζεται ότι κάθε μέρα Σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές και φορείς δρομολογούν πούλμαν από την πλ. Καραϊσκάκη για να μεταβούν στους σταθμούς της πορείας. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Παρασκευή 8 Απρίλη, 7.30 π.μ., για Αγίους Θεοδώρους
Σάββατο 9 Απρίλη, 7.45 π.μ., για Μέγαρα

Την Κυριακή, 10 Απρίλη, κανείς δεν πρέπει να λείψει από το μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνουν Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και Επιτροπές Ανέργων στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα.
Η πρωτοβουλία του Δήμου Πάτρας αγκαλιάστηκε από δεκάδες εργατικά σωματεία, φορείς του κινήματος, αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, που συμβάλλουν έμπρακτα στην υλοποίηση και την επιτυχία της.
Ήδη, η πορεία καταγράφεται ως ένα σημαντικό γεγονός, μια μαζική λαϊκή διαδήλωση. Δεν αναδεικνύει μόνο το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, αλλά δείχνει και τις πραγματικές αιτίες.
Μεγάλο συλλαλητήριο την Κυριακή στο Σύνταγμα
 • Πιέζει να παρθούν άμεσα μέτρα, στην κατεύθυνση που παλεύουν τα Συνδικάτα, για την ανακούφιση και την ουσιαστική προστασία των ανέργων. Στηρίζει τα αιτήματα του εργατικού κινήματος, συμβάλλει στην πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα.
Αυτά τα χαρακτηριστικά θέλει να αναδείξει και το συλλαλητήριο της υποδοχής στο Σύνταγμα και ταυτόχρονα να αποτελέσει βήμα αντιπαράθεσης με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, που οξύνεται σε όλα τα μέτωπα.
Η κορύφωση της πορείας αγώνα από την Πάτρα στην Αθήνα συμπίπτει χρονικά με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και το κουαρτέτο, με στόχο να κλείσει η «αξιολόγηση» με νέα μέτρα σε βάρος του λαού.
Ένας καινούργιος γύρος της επίθεσης ξεκινάει 
 • με τη νομοθέτηση αυτών των μέτρων σε Ασφαλιστικό, Φορολογικό, «κόκκινα» δάνεια
 • και έπεται συνέχεια με τα Εργασιακά,
 • την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων,
 • την αλλαγή προς το χειρότερο του συνδικαλιστικού νόμου, ώστε να μπουν περισσότερα εμπόδια στην απεργία.
Όλα αυτά τα μέτρα, αλλά και όσα προηγήθηκαν, είναι κρίκοι στην αλυσίδα των ανατροπών που νομοθετούν οι κυβερνήσεις, για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και να υπηρετήσουν το στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης.
Αυτόν το στόχο του κεφαλαίου οι εργαζόμενοι και ο λαός θα τον πληρώσουν
 • με νέες περικοπές σε συντάξεις και ασφαλιστικά δικαιώματα,
 • με μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας,
 • με νέα πλήγματα στο λαϊκό εισόδημα,
 • με ιδιωτικοποιήσεις, συγχωνεύσεις και εξαγορές επιχειρήσεων, που θα φέρουν καινούργιες και ευκολότερες για την εργοδοσία απολύσεις.
Για όλα αυτά, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι άλλοι φορείς του κινήματος, που την Κυριακή υποδέχονται τους οδοιπόρους από την Πάτρα, καλούν τους εργαζόμενους και το λαό να πλημμυρίσουν το Σύνταγμα.

Ο καθένας με την οικογένειά του, με γνωστούς και φίλους, με συναδέλφους και συγγενείς.
Να αποτελέσει το συλλαλητήριο της υποδοχής μια πραγματικά μαζική λαϊκή διαδήλωση, που θα εκπέμπει το μήνυμα:
 • Ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν το βάζουν κάτω, όπως δεν το έβαλαν κάτω και οι οδοιπόροι που εκείνη τη μέρα θα τερματίζουν στο Σύνταγμα.
 • Ότι οργανώνονται, διεκδικούν και παλεύουν, κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας να αποσπάσει συναίνεση, να τρομοκρατήσει, να καλλιεργήσει προσδοκίες και κλίμα ανοχής.
Τις μέρες που απομένουν, να δώσουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας, ώστε το συλλαλητήριο την Κυριακή στο Σύνταγμα να συμβάλει με τη μαζικότητα και τον παλμό του
 • στην παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα,
 • στην καλύτερη προετοιμασία της 48ωρης απεργίας, με αιχμή το Ασφαλιστικό.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ 2 – 10 ΑΠΡΙΛΗ
 Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας θα συμμετάσχει στην πορεία Πάτρα – Αθήνα ενάντια στην ανεργία, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας και Εργατικών Σωματείων της Αττικής. Καλούμε όλα τα μέλη μας να συμμετάσχουν στην πορεία και στην μεγάλη διαδήλωση – συναυλία εργαζομένων, ανέργων, νεολαίας την Κυριακή 10 Απρίλη στο Σύνταγμα 6μμ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, εφαρμόζοντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, τσακίζει τους μισθούς, τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, το δικαίωμα στην σύνταξη, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Με τα διάφορα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας ή ψευτοκατάρτισης, μας καταδικάζει σε ανεργία και μισοδουλειά, εξασφαλίζοντας φθηνή εργατική δύναμη για το κεφάλαιο. Ταυτόχρονα, δεν παρέχει επίδομα ανεργίας και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο 1,5 εκατομμύριο ανέργων της χώρας.
Το ζήτημα της ανεργίας μας αφορά όλους, εργαζόμενους και άνεργους. Όλοι έχουμε στο σπίτι μας από έναν τουλάχιστον άνεργο, και όσοι εργάζονται για την ώρα, κινδυνεύουν οποιαδήποτε στιγμή να βρεθούμε χωρίς δουλειά.
Καλούμε όλα τα μέλης μας να στηρίξουν με την συμμετοχή τους αυτήν την πρωτοβουλία, αλλά και να καλέσουν τους συναδέλφους και φίλους τους να κάνουν το ίδιο.
Διεκδικούμε:
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα
 • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία
 • Επίδομα ανεργίας 600€
 • Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους
 • Επαναφορά των ΣΣΕ, του κατώτερου μισθού στα 751€, της 13ης και 14ης σύνταξης
Συμμετέχουμε στην πορεία Κυριακή 10 Απρίλη:
07:30 αναχώρηση πούλμαν από Πλ. Βάθης για Ελευσίνα
09:00 ξεκινά η πορεία από Ελευσίνα
Και καταλήγουμε στην συγκέντρωση – συναυλία 18:00 ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.