Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Λαιμητόμος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Στο δρόμο που χάραξε το κεφάλαιο ‒ Χρήστος Κατσώτης - Νίκος Καραθανασόπουλος: Υλοποίηση των επιλογών της ΕΕ - Οι εργαζόμενοι να απαντήσουν με οργανωμένο, συντονισμένο αγώνα (2 VIDEO)

Στις Επιτροπές της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου - λαιμητόμου - Οι ομιλίες των βουλευτών του ΚΚΕ
(VIDEO)
Δευτέρα 25/04/2016 - 18:19 - Ενημέρωση: Δευτέρα 25/04/2016 - 20:03
Άρχισε την Δευτέρα το μεσημέρι στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου - λαιμητόμου για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό.
Την Τρίτη 26 Απρίλη θα τοποθετηθούν επί του επίμαχου νομοσχεδίου εκπρόσωποι φορέων και η συζήτηση στις επιτροπές θα συνεχισθεί μετά το Πάσχα. Την Πέμπτη 5 Μάη θα πραγματοποιηθεί η τρίτη συνεδρίαση και την Παρασκευή 6 Μάη η τέταρτη, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η ημερομηνία κατά την οποία το νομοσχέδιο θα μπει προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.
Η ομιλία του Χρ. Κατσώτη
Το νομοσχέδιο είναι κομμένο και ραμμένο στα συμφέροντα των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των εργοδοτών τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Κάλεσε τους εργαζόμενους να απαντήσουν με οργανωμένο, συντονισμένο αγώνα, να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα την Τρίτη 26 Απρίλη και να προετοιμάσουν τη μεγάλη 48ωρη απεργία απαιτώντας την απόσυρση, τη μη ψήφιση του νομοσχεδίου. Να μη βάλουν το πήχη χαμηλά, να μην δεχτούν την κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, να απορρίψουν τη λογική του κεφαλαίου και της κυβέρνησης ότι είναι η Κοινωνική Ασφάλιση είναι κόστος. Με οργάνωση και αγώνα να ανατρέψουν αυτή την πολιτική.
Ο Χρ. Κατσώτης επεσήμανε ότι η συμφωνία στο πλαίσιο της αξιολόγησης και τα νέα προληπτικά μέτρα δείχνουν ότι οι θυσίες του λαού δεν έχουν τέλος.
«Η ασφάλεια που επικαλείστε είναι για τα κέρδη των βιομηχάνων», σημείωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «για αυτό οι ενώσεις του κεφαλαίου χειροκρότησαν». Γιατί ήταν διακαής πόθος τους να καταργηθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας της Ασφάλισης. Γι' αυτό η ΕΕ επέβαλλε ενιαία στρατηγική υπηρετώντας τις ανάγκες του κεφαλαίου και αυτά τα μέτρα υλοποιούνται σε όλα τα κράτη μέλη ανεξάρτητα του μνημονίου ή όχι.
Ο Χρ. Κατσώτης τόνισε ότι θα πρέπει να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται για τα ελλείμματα στα ταμεία. «Αυτοί που ευθύνονται για τα ελλείμματα στα ταμεία: Το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία, ενώ αναφερόμενος στα αστικά κόμματα υπογράμμισε ότι «οι κοκορομαχίες μεταξύ όλων εσάς που ψηφίσατε το τρίτο μνημόνιο δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι έχετε ενιαία στρατηγική για αυτό και ψηφίσατε το μνημόνιο πέρυσι».
Η ομιλία του Ν. Καραθανασόπουλου
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ολοκληρώνει το έργο που άφησαν στη μέση οι κυβερνήσει ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «πατάει πάνω στους νόμους που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, πάνω στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση και στην υλοποίηση των επιλογών της ΕΕ, αλλά και του μεγάλου κεφαλαίου για την ουσιαστική κατεδάφιση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης»
Ο Ν. Καραθανασόπουλος σημείωσε ότι νομιμοποιεί όλα τα προηγούμενα μέτρα και τις μειώσεις στις συντάξεις και επιτυγχάνει να υπάρχει μια προνοιακή σύνταξη.
Υπογράμμισε ότι διαμορφώνεται μια αγορά εργασίας με πολύ φτηνή εργατική δύναμη που είναι απαραίτητη και αναγκαία προϋπόθεση για να μπορέσει να θωρακιστεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλιακών ομίλων. «Αυτός είναι ο θεός σας, αυτό το θεό πιστεύετε, αυτές τις ανάγκες θέλετε να εξυπηρετήσετε και στο όνομα αυτό θυσιάζεται την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά το Φορολογικό τόνισε ότι «δε βάζετε ποτέ στο στόχαστρο να αντιμετωπίσετε με τη φορολογική σας μεταρρύθμιση όλους αυτούς που επί δεκαετίες θησαυρίζουν στις πλάτες του λαού».
Οι δικές μας προτάσεις, υπογράμμισε ο Ν. Καραθανασόπουλος εντάσσονται στο ρεαλισμό «το τι θα μπορούσε να γίνει για να ικανοποιηθεί το σύνολο των λαϊκών αναγκών».
Η ομιλία του υπουργού Εργασίας
Στην τοποθέτησή του ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο που καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης με τον διαχωρισμό της κύριας σύνταξης σε «εθνική» και «αναλογιστική» εφαρμόζοντας επί της ουσίας το νόμο Λοβέρδου - Κουτρουμάνη που είχε συμφωνηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με την τρόικα.
Όχι μόνο τον προηγούμενο νόμο αλλά και τα επιχειρήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων υιοθέτησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος για να εμφανίσει ως αναγκαίες τις νέες αντιασφαλιστικές παρεμβάσεις, επικαλούμενος την βιωσιμότητα του συστήματος. Ισχυρίστηκε ότι η μείωση κατά 1% του ΑΕΠ - δηλαδή 1,8 δισ. ευρώ - των δαπανών για το ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι επιταγή του τρίτου μνημονίου καθώς όπως ανέφερε «θα ήμασταν αναγκασμένοι να την κάνουμε», λόγω βιωσιμότητας.
Επανέλαβε ότι η «εθνική» σύνταξη ισούται με το εκάστοτε όριο φτώχειας, το οποίο σήμερα είναι 384 ευρώ και θα δίνεται εφόσον ο δικαιούχος έχει συμπληρώσει 20 έτη ασφάλισης. Συνεπώς καταργείται η 15ετία, όπως επίσης καταργείται το ΕΚΑΣ. Σκοπός, όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, είναι «η προστασία από την ακραία φτώχεια» και μόνο.
Επιβεβαίωσε ότι θα υπάρχουν μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, αλλά δεν θα γίνει «καμία οριζόντια μείωση». Για τις υπάρχουσες κύριες συντάξεις ανέφερε πως δεν θα υπάρξουν μειώσεις αλλά οι νέες κύριες συντάξεις θα είναι μικρότερες, καθώς αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο του εργάσιμου βίου και όχι την καλύτερη πενταετία της τελευταίας δεκαετίας.
Αναγνώρισε ότι θα υπάρξουν επιβαρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες και για το λόγο αυτό ανέφερε πως θα υπάρξει μεταβατική περίοδος.
Παρόλα αυτά, ο Γιώργος Κατρούγκαλος έκανε λόγο για «ισονομία» και «κοινωνική δικαιοσύνη» και ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση ετοίμασε ένα εθνικό σχέδιο για «το ασφαλιστικό σύστημα που ταιριάζει στις επόμενες γενιές» που θα εξαναγκάζονται να εργάζονται με μισθούς πείνας και χωρίς εργασιακά δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.