Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Αυτοί κατάθεση αντιασφαλιστικού και «προληπτικά» μέτρα, εμείς κατάθεση του αγώνα μας ‒ ΚΚΕ: Ο λαός να διεκδικήσει τη ζωή και το μέλλον που δικαιούται ‒ ΠΑΜΕ συλλαλητήρια, Τρίτη 26 Απρίλη & Απεργία και απεργιακή συγκέντρωση - συναυλία στο Σύνταγμα, 8 Μάη


Το μέλλον δε θαρθεί 
από μονάχο του, έτσι νέτο σκέτο, 
αν δεν πάρουμε μέτρα 
κι εμείς

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - EUROGROUP
Στα σκαριά πακέτο «προληπτικών» μέτρων 3,6 δισ. ευρώ
Σάββατο 23/04/2016 - 08:08 - Ενημέρωση: Σάββατο 23/04/2016 - 11:22
Τη δημιουργία ενός «μηχανισμού εξισορρόπησης αποκλίσεων» ο οποίος θα επιβάλει αυτόματα τα αντιλαϊκά μέτρα, σε περίπτωση που υπάρχουν αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους, προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, μετά την απόφαση του Eurogroup.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης που συνεδρίασαν την Παρασκευή, έθεσαν ως προαπαιτούμενο για το κλείσιμο της αξιολόγησης, την υιοθέτηση ενός πακέτου «προληπτικών» μέτρων 3,6 δισ. ευρώ, που θα εφαρμοστεί σε περίπτωση που υπάρξει απόκλιση από το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018. 
ΚΚΕ
Σχόλιο για την απόφαση του Eurogroup
Σάββατο 23/04/2016 - 08:53
Σε σχόλιό του για την απόφαση του Eurogroup, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Οι λεονταρισμοί της κυβέρνησης έλαβαν τέλος και όπως ήταν αναμενόμενο, συμφώνησε με τους θεσμούς σ’ ένα νέο πακέτο προληπτικών αντιλαϊκών μέτρων, που θα προστεθεί σ’ αυτό που ήδη προωθεί, στο πλαίσιο της τρέχουσας αξιολόγησης και φυσικά σ’ όλα τα προηγούμενα.
Το συμπέρασμα για το λαό είναι ένα: Το αντιλαϊκό βαρέλι δεν έχει πάτο και οι θυσίες του λαού για χάρη της καπιταλιστικής ανάκαμψης δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Μόνο στο δρόμο του αγώνα και της ανατροπής μπορεί ο λαός να βάλει φρένο στα μέτρα διαρκείας, να διεκδικήσει τη ζωή και το μέλλον που δικαιούται».
902

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δέχθηκε την πρόταση και οι θεσμοί δεσμεύθηκαν να δουλέψουν εντατικά τις επόμενες λίγες μέρες για να προσδιορίσουν αυτά τα μέτρα. Πρόσθεσε ότι το πώς θα γίνει αυτό, αν δηλαδή θα είναι ένας μηχανισμός ή συγκεκριμένα μέτρα ξεχωριστά, θα αποτελέσει αντικείμενο της διαπραγμάτευσης των επόμενων ημερών. Επίσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεξαχθεί έκτακτο Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη για να κλείσει η αξιολόγηση.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο είναι νομικά αδύνατο να νομοθετηθούν συγκεκριμένα «προληπτικά» μέτρα. «Δεν μπορείς να νομοθετήσεις για κάτι το οποίο μπορεί να συμβεί, υποθετικά, στο μέλλον» ανέφερε, προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε συζητήσεις με τους εταίρους της «για να βρεθεί ο μηχανισμός δέσμευσης». Όπως είπε, «υπάρχουν πολλές ιδέες για το πώς μπορεί να γίνει αυτό».
ΠΑΜΕ
Συλλαλητήρια την Τρίτη 26 Απρίλη ενάντια στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο
Πέμπτη 21/04/2016 - 16:28 - Ενημέρωση: Σάββατο 23/04/2016 - 11:13
Παναττικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό και ενόψει της 48ωρης γενικής απεργίας οργανώνει το ΠΑΜΕ την Τρίτη 26 Απρίλη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος.
- Στην Θεσσαλονίκη, το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου.
- Στη Χαλκίδα, το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 το απόγευμα στην πλ. Αγοράς 
«Όλοι στο συλλαλητήριο την Τρίτη 26 Απρίλη στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα. Να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα στο Ασφαλιστικό και τη φορολογία. Απαντάμε με μαζική συμμετοχή στη 48ωρη πανελλαδική απεργία», τονίζει το ΠΑΜΕ στο κάλεσμά του. 
Οι προσυγκεντρώσεις για το συλλαλητήριο της Αθήνας έχουν οριστεί όλες στις 6.15 μ.μ. στα εξής σημεία:
Πλατεία Κάνιγγος: Συνδικάτα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και ΕΒΕ.
Σταθμός ΗΣΑΠ Μοναστηράκι: Λαϊκές Επιτροπές του Πειραιά
Στύλους Ολυμπίου Διός: Λαϊκές Επιτροπές Νότιου τομέα και Ανατολικών συνοικιών της Αθήνας
Πλατεία Ομονοίας: Λαϊκές Επιτροπές Βόρειου Τομέα, Α΄ Αθήνας - Γαλατσίου, Δυτικής Αθήνας, Θριασίου – Μεγαρίδας, Μεσογείων - Λαυρεωτικής, ΟΓΕ, Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι, Συνταξιουχικά σωματεία.
Συνέντευξη Τύπου - συζήτηση για το Ασφαλιστικό
Επίσης την Τρίτη 26 Απρίλη στις 12 μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20), το ΠΑΜΕ οργανώνει ανοιχτή συνέντευξη Τύπου - συζήτηση με θέμα «Τα μέτρα της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό - Φορολογικό που δεν αφήνουν τίποτα όρθιο και τα χειρότερα που έρχονται. Οργάνωση της 48ωρης απεργίας - απάντησης στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς». Θα συμμετέχουν Ομοσπονδίες, σωματεία και σύλλογοι εργαζομένων, ελευθεροεπαγγελματιών, επιστημόνων, γυναικών και φορείς της νεολαίας να πάρουν μαζικά μέρος.
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Απεργία και απεργιακή συγκέντρωση - συναυλία στο Σύνταγμα, 8 Μάη στις 10:30 π.μ.
Τετάρτη 20/04/2016 - 15:51 - Ενημέρωση: Τετάρτη 20/04/2016 - 18:45
 
Την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου, 10.30 π.μ.
Φωτό από τον περσινό εορτασμό της Πρωτομαγιάς από το ΠΑΜΕ
130 χρόνια συμπληρώνονται από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ τιμώντας τον αγώνα και τις θυσίες των εργατών, καλεί την εργατική τάξη της χώρας, τα συνδικάτα της, τους ανέργους, τους μαζικούς φορείς νεολαίας, αγροτών, γυναικών, αυτοαπασχολούμενων, επιστημόνων να δώσουν μαζικό, μαχητικό «παρών» στην απεργία και στις απεργιακές πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα στις 8 Μάη.
Στην Αττική θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στο Σύνταγμα. Θα ακολουθήσει η συναυλία αλληλεγγύης: «Ένα τραγούδι για τον πρόσφυγα».
Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση, στις 10.30 π.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου.
902

Με νεότερες δηλώσεις του, ο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ επανήλθε στο θέμα, υποστηρίζοντας ότι «δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση» για την υιοθέτηση τέταρτου μνημονίου. Ερωτηθείς σχετικά με τη δήλωση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών ότι είναι νομικά αδύνατο για την Ελλάδα να νομοθετήσει προληπτικά μέτρα σημείωσε ότι οι θεσμοί πρόκειται να εργαστούν μαζί με τις ελληνικές αρχές ξεκινώντας από σήμερα ή αύριο για να σχεδιάσουν αυτά τα προληπτικά μέτρα.
«Είπα ότι χρειάζεται να είναι αξιόπιστα, εκ των προτέρων αξιόπιστα και να τεθούν σε ισχύ με ένα είδος μηχανισμού ενεργοποίησης που θα είναι αντικειμενικός» είπε. «Ασφαλώς, αν υπάρχουν νομικοί περιορισμοί, δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να παραβλέψουμε τους νομικούς περιορισμούς που υπάρχουν στην Ελλάδα. Θα το σχεδιάσουμε με τέτοιο τρόπο (το μηχανισμό), που να λειτουργεί με αξιοπιστία, αυτοματισμό, αντικειμενικότητα και φυσικά να είναι νομικά εφικτός» συμπλήρωσε.
Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι το πακέτο με τα «προληπτικά» μέτρα δεν αφορά νομοθέτηση μέτρων αλλά έναν μηχανισμό εξισορρόπησης τυχόν αποκλίσεων που θα θεσμοθετηθεί εκ των προτέρων. Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι ανάλογος μηχανισμός υπάρχει και στη Γερμανία ο οποίος, αν υπάρξει απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους, ενεργοποιείται αυτόματα και κόβει κατά το αντίστοιχο ποσοστό όλους ανεξαιρέτως τους κωδικούς δαπανών του προϋπολογισμού.
Αυτό που περιγράφει η κυβέρνηση οδηγεί στη δημιουργία ενός μηχανισμού που θα επιβάλει αυτόματα τα μέτρα σε περίπτωση αποκλίσεων, άρα μονιμοποιείται και «θωρακίζεται» η επιβολή των αντιλαϊκών μέτρων. Πάντως ήδη έχει νομοθετηθεί ένας παρόμοιος μηχανισμός, το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, που λειτουργεί ως «αυτόματος κόφτης» δαπανών σε περίπτωση που υπάρχει υπέρβαση από τους στόχους.
Κατατέθηκε στη Βουλή το αντιασφαλιστικο νομοσχέδιο
Σάββατο 23/04/2016 - 08:00
Κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο,  μετά τη συμφωνία με το κουαρτέτο στη συντηση που είχε την Πέμπτη ο Γ. Κατρούγκαλος με τους εκπροσώπους των ιμπεριαλιστικών θεσμών.
Η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Δευτέρας και θα συνεχιστεί τη βδομάδα μετά το Πάσχα.
«Η συμφωνία για το Ασφαλιστικό έκλεισε», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας μετά τη συνάντηση. Είπε ακόμα ότι έγινε δεκτή η πρόταση για αύξηση των εισφορών για τις επικουρικές συντάξεις (1% τα τρία πρώτα χρόνια και 0,5% τα τρία επόμενα, με ισοκατανομή ανάμεσα σε ασφαλισμένους και εργοδότες).
Σύμφωνα με τον Γ. Κατρούγκαλο, το «κενό» που μένει να διευθετηθεί σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό στόχο για το Ασφαλιστικό είναι 70 εκατ. ευρώ, το οποίο θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης με τα «τεχνικά κλιμάκια». Πάντως, το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε «αντισυνταγματικό» το νέο Ασφαλιστικό, στο σύνολό του, αν και η γνωμοδότησή του δεν είναι δεσμευτική.
Σύμφωνα εξάλλου με τον Γ. Κατρούγκαλο, από το νομοσχέδιο εξαιρέθηκαν τα άρθρα που αφορούν στην αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ταμείων. Πρόκειται για τα άρθρα 47 και 48 του νομοσχεδίου. Με το πρώτο, οριζόταν η σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Εταιρεία Διαχείρισης της Ακίνητης Περιουσίας Ασφαλιστικών Οργανισμών ΑΕ», με μοναδικό μέτοχο τον ΕΦΚΑ. Η εταιρεία αυτή θα τελούσε υπό την εποπτεία του Δημοσίου και αναλάμβανε τη διαχείριση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας όλων των συγχωνευμένων και συγχωνευόμενων Ταμείων «χάριν του δημοσίου συμφέροντος, κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας».
Το άρθρο 48 προέβλεπε τη σύσταση «Εταιρείας Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων Διευρυμένου Σκοπού Ασφαλιστικών Οργανισμών» και συγχώνευση σε αυτήν των εταιρειών ΕΔΕΚΤ ΕΠΕΥ και ΑΕΔΑΚ ΑΟ ΑΕ, που διαχειρίζονταν έως τώρα μέρος των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.
Είναι φανερό ότι η ακίνητη περιουσία των ασφαλιστικών οργανισμών και τα αποθεματικά τους είναι αντικείμενο παζαριού με το κουαρτέτο, πιθανά μέσα στο γενικότερο πλαίσιο των αντιθέσεων και των ανταγωνισμών για την αξιοποίηση συνολικά της περιουσίας του Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.