Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

Ο σάκκος του Τσακαλώτου, τα απίδια του κεφαλαίου και η αχλάδα για τον λαό


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ
Όλα τα σενάρια φέρνουν μέτρα - κόλαση στο λαό
Δευτέρα 11/04/2016 - 20:37 - Ενημέρωση: Δευτέρα 11/04/2016 - 20:57
Με αρκετή καθυστέρηση ξεκίνησε τελικά η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης  με το κουαρτέτο για το κλείσιμο του αντιλαϊκού πακέτου. Αρχικά το ραντεβού είχε προγραμματιστεί για τις 15.00, στη συνέχεια για τις 18.00, αλλά η συνάντηση άρχισε μετά τις 19.30. 
Η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει ότι το αντιλαϊκό πακέτο πρέπει να κλείσει εντός της ημέρας, καθώς την Τρίτη θα αναχωρήσουν από την Αθήνα οι εκπρόσωποι των θεσμών. Τα παζάρια γίνονται στη βάση των δύο ξεχωριστών κειμένων που έχουν συντάξει η ΕΕ και το ΔΝΤ. 
«Η ελληνική πλευρά βρίσκεται σε σύγκλιση με τους δανειστές, όσον αφορά τον φόρο εισοδήματος και την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», εκτιμώντας ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί σύντομα.
Η συνάντηση της Κυριακής ξεκίνησε το βράδυ και ολοκληρώθηκε στις 7.00 το πρωί της Δευτέρας. 
Στο Ασφαλιστικό το βασικό θέμα που παραμένει ανοιχτό είναι το ύψος των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις. Στο φορολογικό φαίνεται να υπάρχει συμφωνία για τα νέα χαράτσια, ενώ στα «κόκκινα» δάνεια απομένουν ορισμένες «εκκρεμότητες».
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι μειώσεις στις επικουρικές θα φτάσουν τουλάχιστον το 40%.
  • Μάλιστα πιθανόν να είναι μεγαλύτερες, καθώς το κουαρτέτο φαίνεται να μην αποδέχεται την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.
  • Σημαντικές μειώσεις θα υποστούν και οι κύριες συντάξεις, αφού η συμφωνία οδηγεί σε ποσοστά αναπλήρωσης 40,7% για το ανταποδοτικό κομμάτι της σύνταξης, μετά από 40 χρόνια ασφάλισης, ενώ ο υπολογισμός του συντάξιμου μισθού θα γίνεται με βάση όλο τον εργάσιμο βίο.
  • Επιπλέον, ολόκληρη η «εθνική» σύνταξη θα δίνεται μετά από 20 έτη ασφάλισης.
Για τα «κόκκινα» δάνεια το παζάρι αφορά την προστασία ορισμένων «ευπαθών» ομάδων και μόνο για μικρό χρονικό διάστημα.
  • Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε με τροπολογία που κατέθεσε νέα παράταση μέχρι τις 15 Μάη στην εξαίρεση πώλησης ορισμένων κατηγοριών «κόκκινων» δανείων σε funds, ενώ μετά από αυτή την ημερομηνία θα εφαρμοστεί το νέο καθεστώς που θα συμφωνηθεί.
  • Η τροπολογία αφορά τα δάνεια με υποθήκη πρώτης κατοικίας, τα καταναλωτικά και τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 
Στο φορολογικό ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, δήλωσε ότι υπάρχει συμφωνία.
  • Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτος, τοποθέτησε τη μείωση του αφορολόγητου στα 9.100 ευρώ, αν και υπάρχουν προτάσεις για μείωση του στα 8.100 ευρώ από την πλευρά των θεσμών.
  • Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να λάβει μέτρα 1,8 δισ. ευρώ στην άμεση φορολογία και 1,8 δισ. ευρώ στους έμμεσους φόρους.
Σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, υπάρχει διαφωνία μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ, για το εάν τα δημοσιονομικά μέτρα θα οδηγήσουν σε πρωτογενές πλεονάσματα 3,5% το 2018, διότι το Ταμείο εκτιμά πως το πλεόνασμα θα είναι μόλις 1,5% του ΑΕΠ.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.