Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΚΚΕ: Με Λαϊκή Συμμαχία. Για τη ζωή και το μέλλον μας ‒ Συναίνεση και υποταγή ή οργάνωση και αγώνας για την ανατροπή!


ΚΚΕ
Με Λαϊκή Συμμαχία και δυνατό ΚΚΕ απαντάμε στα αντιλαϊκά μέτρα διάρκειας, διεκδικούμε τη ζωή και το μέλλον μας
Δευτέρα 25/04/2016 - 20:14
Κάλεσμα σε εργατοϋπάλληλους, συνταξιούχους, άνεργες - άνεργους, επαγγελματίες, αγρότες, νέες και νέους, να μην δείξουν άλλη ανοχή στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, να ενισχύσουν την συμμαχία τους και να οργανώσουν την πάλη τους στην κατεύθυνση της απόκρουσης των αντιλαϊκών μέτρων, αλλά και συνολικά για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, απευθύνει το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Όχι άλλη ανοχή στη βαβαρη αντιλαϊκή πολιτική
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, κλιμακώνει την επίθεση της σε μισθωτούς, εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα, τσακίζει ό,τι είχε απομείνει όρθιο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
Το νομοσχέδιο για Ασφαλιστικό - Φορολογικό, που κατέθεσε η κυβέρνηση και δεν είναι ακόμη το τελικό, αφού θα πλουτίζεται με νέα αντιλαϊκά μέτρα μέχρι την τελική ψήφιση του, προβλέπει ήδη:
  • Μονιμοποίηση όλων των μειώσεων στις συντάξεις και νέα μείωση για όλους, μέσω του νέου υπολογισμού και της μείωσης των επικουρικών. Οι μειώσεις στις κύριες αφορούν και τους νυν συνταξιούχους, αφού το τέχνασμα της "προσωπικής διαφοράς" που δήθεν θα τους καταβάλλεται, θα είναι προσωρινό και θα δίνεται το πολύ μέχρι το 2018.
  • Καθιέρωση εθνικής σύνταξης πείνας 384 ευρώ για 20 χρόνια δουλειάς (346 για 15), που σε συνθήκες μαύρης, ανασφάλιστης εργασίας, ανεργίας και ημιαπασχόλησης, μετατρέπει το δικαίωμα στην αξιοπρεπή σύνταξη σε "άπιαστο όνειρο".
  • Κατάργηση του ΕΚΑΣ, χτύπημα σε αναπηρικές συντάξεις, εφάπαξ, συντάξεις χηρείας, βαρέα κι ανθυγιεινά κλπ.
  • Αύξηση των ορίων ηλικίας για όλους, τουλάχιστον στα 67, για πλήρη σύνταξη, με τάση παραπέρα αύξησης.
  • Μείωση των μισθών, μέσω της αύξησης εισφορών των εργαζομένων.
  • Κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για αγρότες κι επαγγελματίες.
  • Μείωση του αφορολόγητου και νέους έμμεσους φόρους, δηλαδή νέα φοροεπιδρομή στο τσακισμένο λαϊκό εισόδημα.
Η κυβέρνηση παραδίδει δωρεάν μαθήματα εξαπάτησης, ισχυριζόμενη ότι προστατεύει τους αδύναμους. Βαφτίζει υψηλές τις συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ. Μειώνει την κατώτατη σύνταξη. Τα μέτρα χτυπούν τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη στιγμή που προωθούνται νέα προνόμια και φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο και μειώνει δραστικά τις κρατικές δαπάνες για την κοινωνική πολιτική, ενισχύοντας τη δράση των μεγαλεμπόρων υγείας και των ασφαλιστικών εταιριών.
Η ασφάλιση μετατρέπεται σε ατομική ευθύνη και η σύνταξη σε προνοιακό επίδομα. Στόχος να γίνει ακόμη πιο φτηνή για το κεφάλαιο η εργατική δύναμη. Να μάθουμε να ζούμε με τα ελάχιστα, με την ανεργία και να δουλεύουμε ως τα βαθιά γεράματα. Αυτό είναι το πρόσταγμα του κεφαλαίου, αυτό υπηρετούν και όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις.
Θα επιταχυνθεί ο εκτοπισμός των μικρομεσαίων επαγγελματιών, των εξαρτημένων από το κεφάλαιο αγροτών.
Όσοι επικαλούνται τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού κρύβουν ότι οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει πολλαπλά για το ασφαλιστικό, ότι κράτος και κεφάλαιο έχουν διαχρονικά ληστέψει τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτοί πρέπει να πληρώσουν για την κρίση και τα χρέη!
Τα αντιλαϊκά μέτρα κι οι θυσίες στο βωμό της καπιταλιστικής ανάκαμψης θα είναι χωρίς ημερομηνία λήξης!
Η κυβέρνηση κοροϊδεύει, όταν λέει ότι τα μέτρα αυτά θα είναι τα τελευταία. Ήδη συμφώνησε με τους λεγόμενους θεσμούς σε νέα προληπτικά μέτρα, ένα 4ο μνημόνιο - "κάβα". Αξιοποιεί τις αντιθέσεις ανάμεσα στην ΕΕ και το ΔΝΤ για να εκβιάσει το λαό να δεχτεί το σκληρό πακέτο, με την απειλή ότι "υπάρχουν και χειρότερα".
Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για "φως στο τούνελ", για "την ανάκαμψη που έρχεται", για "τη ρύθμιση του χρέους" έχουν στόχο να συγκαλύψουν ότι τα αντιλαϊκά μέτρα ήρθαν για να μείνουν και θα συνεχίζονται. Είναι το προαπαιτούμενο των επενδύσεων και της ανάκαμψης, που κι αυτή ακόμη είναι αβέβαιη, με βάση την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Τα κεφάλαια που θα εξοικονομηθούν από την όποια ρύθμιση του χρέους θα κατευθυνθούν αποκλειστικά στο μεγάλο κεφάλαιο.
Παρόμοια μέτρα παίρνονται σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες, όπως στη Γαλλία, που δεν έχει μνημόνια.
Τα άλλα κόμματα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ, από τη μία μεριά πιέζουν την κυβέρνηση να ολοκληρώσει γρήγορα την αξιολόγηση κι από την άλλη προσπαθούν να πάρουν αποστάσεις από μέτρα που ψήφισαν στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου. Εχθρεύονται τους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες και τις μορφές πάλης που επιλέγουν. Μαζί με την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, προβάλλουν εναλλακτικές κυβερνητικές λύσεις για να εκμεταλλευτούν τη φθορά της κυβέρνησης και να συνεχίσουν την αντιλαϊκή πολιτική. Η ναζιστική ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αποδεικνύει το ρόλο της ως μαντρόσκυλο του συστήματος και της μεγαλοεργοδοσίας. Στήνει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, στηρίζει τα κέρδη της πλουτοκρατίας και χύνει το ρατσιστικό δηλητήριο σε βάρος των εγκλωβισμένων προσφύγων στη χώρα μας, που είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, των καπιταλιστικών ανταγωνισμών, της εξουσίας του κεφαλαίου.
Για το λαό υπάρχουν δύο δρόμοι: Συναίνεση και υποταγή στα μέτρα δίχως τέλος ή οργάνωση και αγώνας για την ανατροπή!
Δεν είναι ώρα για μοιρολατρία. Μην επιτρέψετε να κυριαρχήσει η λογική ότι “τίποτα δεν γίνεται”, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ εγκλώβισε διαθέσεις αγώνα και ριζοσπαστισμού στα όρια του συστήματος. Θα ήταν ολέθριο για το παρόν και το μέλλον του λαού και των παιδιών του. Αυτό που χρειάζεται είναι να δυναμώσουμε τον αγώνα με νέα ορμή, σε νέες στέρεες βάσεις. Το ΚΚΕ σ’ αυτήν την προσπάθεια τείνει το χέρι.
Σήμερα, μπορεί να γίνει ένα ελπιδοφόρο βήμα στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στην οικοδόμηση μιας ισχυρής λαϊκής συμμαχίας που θα παλεύει για την απόκρουση των μέτρων, για όλα τα προβλήματα, για την αλληλεγγύη. Ταυτόχρονα θα βάζει στο στόχαστρο τις πραγματικές αιτίες των λαϊκών προβλημάτων: Την καπιταλιστική εξουσία κι ιδιοκτησία, τις διεθνείς ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που τους υπηρετούν.
Ιδιαίτερα άνθρωποι που προβληματίζονται, που αναγνωρίζουν στο ΚΚΕ τη μαχητικότητα και συνέπεια στην πάλη υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, μπορούν να κάνουν το βήμα σήμερα, στηρίζοντας ενεργά την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, για μια μια κοινωνία με το λαό στην εξουσία, που θα καταργήσει τις σχέσεις εκμετάλλευσης, θα οργανώσει την παραγωγή, την οικονομία, τις κοινωνικές υπηρεσίες, τις σχέσεις με τις άλλες χώρες προς όφελος της λαϊκής ευημερίας, των πραγματικών λαϊκών αναγκών.
Σ’ αυτήν την προοπτική θα μπορούν να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, να επιτευχθεί η αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, η μονομερής διαγραφή του χρέους.
Όσο κερδίζει έδαφος αυτή η πρόταση, θα μπορούμε και να βάζουμε εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικούμε βελτίωση της ζωής μας. Έχει αποκτηθεί αρκετή πείρα. Όμως ο λαός δεν έχει αξιοποιήσει ακόμα την πραγματική του δύναμη.
Αυτή τη δύναμη μπορούμε και πρέπει πλέον να δοκιμάσουμε!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.