Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: ΜΚΟ περιορισμένης ευθύνης ‒ Μετανάστες Πρόσφυγες: Στο έλεος ΕΕ και ΝΑΤΟ ‒ ΚΚΕ: Να μπει τέρμα στις απαράδεκτες συνθήκες διαμονής τους

ΕΙΔΟΜΕΝΗ

Τρία ανήλικα παιδιά χτυπημένα στο κεφάλι από πλαστικές σφαίρες των Σκοπιανών αστυνομικών
 Ασφυκτική η κατάσταση στον Πειραιά
Δευτέρα 11/04/2016 - 10:04 - Ενημέρωση: Δευτέρα 11/04/2016 - 12:09
Ηρεμία επικρατεί σήμερα Δευτέρα, στην Ειδομένη, μετά τα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν την Κυριακή (βλέπε σχετικά στην επόμενη ενότητα), όταν αστυνομικοί της ΠΓΔΜ πέταξαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης κατά προσφύγων από τον καταυλισμό της Ειδομένης, οι οποίοι επιχείρησαν να ρίξουν το φράχτη στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ.


ΚΚΕ
Σχόλιο για τα γεγονότα στην Ειδομένη
Δευτέρα 11/04/2016 - 12:02
Σε σχόλιο για τα γεγονότα στην Ειδομένη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Η παντελής έλλειψη εδώ και μήνες οποιασδήποτε κρατικής ευθύνης και μέριμνας στην Ειδομένη, ως αποτέλεσμα και των συμφωνιών εγκλωβισμού των προσφύγων που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην ΕΕ, είναι ο βασικός παράγοντας που οδηγεί στην απόγνωση και την απελπισία χιλιάδες πρόσφυγες και αφήνει χώρο στην ασύδοτη δράση των διάφορων ύποπτων ΜΚΟ που, με το μανδύα της "αλληλεγγύης", παίζουν παιχνίδια εγχώριων και ξένων δυνάμεων σε βάρος των προσφύγων. Ενώ γίνεται άλλοθι για τη βία και την καταστολή από τη μεριά της ηγεσίας της FYROM, που εναρμονίζεται με τις επιδιώξεις ιμπεριαλιστικών κρατών και των οργανισμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Το ΚΚΕ ζητά για ακόμη μία φορά άμεσα μέτρα με κρατική ευθύνη, για τη δημιουργία ανθρώπινων όρων και χώρων προσωρινής φιλοξενίας των χιλιάδων προσφύγων, αξιοποιώντας όλες τις υπάρχουσες δυνατότητες και που θα λειτουργούν μόνο με ευθύνη του κράτους και όχι των διάφορων ΜΚΟ και άλλων ανεξέλεγκτων δήθεν "αλληλέγγυων". Οργανωμένη μετακίνηση των προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά βάζοντας τέρμα στις απαράδεκτες συνθήκες διαμονής τους».


Ωστόσο, τουλάχιστον 300 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι 200 με αναπνευστικά προβλήματα, ανάμεσά τους και γυναίκες με παιδιά, και οι 100 με τραύματα, 30 μάλιστα εκ των οποίων ανοιχτά από πλαστικές σφαίρες ή χειροβομβίδες κρότου - λάμψης που δέχθηκαν, σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια οργάνωση, τρία παιδιά κάτω των 10 ετών φέρουν τραύματα στο κεφάλι από πλαστικές σφαίρες.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ έκαναν ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης που έπεσαν σε ελληνικό έδαφος και οι πρόσφυγες απάντησαν πετώντας προς το μέρος των αστυνομικών πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Το Συντονιστικό Όργανο της συγκυβέρνησης, διά του εκπροσώπου του, Γιώργου Κυρίτση, επιβεβαιώνει τη χρήση σφαιρών από καουτσούκ, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ δεν πέρασαν σε ελληνικό έδαφος.

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία αναζητά τους ηθικούς αυτουργούς και υποκινητές της χθεσινής διαδήλωσης των προσφύγων. Σημειώνεται ότι από το πρωί της Κυριακής, εκατοντάδες πρόσφυγες είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται στη σιδηροδρομική γραμμή, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, καθώς το Σάββατο μοιράστηκε από αγνώστους φυλλάδιο γραμμένο στην αραβική γλώσσα που καλούσε τους πρόσφυγες να περάσουν μαζικά τα σύνορα.


Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ανέφερε ότι οι Σκοπιανοί αστυνομικοί πέρασαν στο δικό τους έδαφος και έριξαν τα χημικά και τις πλαστικές σφαίρες στους πρόσφυγες, οι οποίοι άνοιξαν τρύπα στο φράκτη. Είπε επίσης, ότι μέχρι το Πάσχα θα έχει αποσυμφορηθεί η κατάσταση στην Ειδομένη και στον Πειραιά. Ειδικότερα για την Ειδομένη, ανέφερε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα ενοικιάσει χώρους σε βιομηχανική περιοχή στην περιοχή για την παραμονή των προσφύγων και μεταναστών, αρχικά για ένα μέρος τους και πολύ γρήγορα για το σύνολο των 13.000 που τώρα είναι στον καταυλισμό της Ειδομένης.

Αναφορικά με όσους υποκινούν πρόσφυγες και μετανάστες προανήγγειλε σκλήρυνση της στάσης της συγκυβέρνησης απέναντί τους και ότι ήδη έχουν αποσταλεί στοιχεία για τη δράση τους στη δικαιοσύνη.

Ασφυκτική η κατάσταση στον Πειραιά

Ασφυκτική παραμένει η κατάσταση στον Πειραιά, καθώς σχεδόν 4.500 πρόσφυγες και μετανάστες διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Στο μεταξύ νέα προσπάθεια να πειστούν οι πρόσφυγες να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας θα γίνει εκ νέου σήμερα Δευτέρα, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος στο λιμάνι του Πειραιά και ειδικότερα στην πύλη Ε2.

Η διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων που ξεκίνησε από το Σάββατο στους δύο επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην Πέτρινη Αποθήκη, δεν έφερε σημαντικά αποτελέσματα.

Το πρωί της Δευτέρας, κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» μεταφέροντας 10 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη.

Στους 53.117 επίσημα οι εγκλωβισμένοι

Ξεπερνούν τους 53.000 οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που διαβιούν εγκλωβισμένοι και κάτω από άθλιες συνθήκες στη χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου της συγκυβέρνησης που αφορούν τη Δευτέρα 11 Απρίλη το πρωί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 53.117 με τους 29.429 να βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα, εκ των οποίων οι 11.124 στην Ειδομένη.

Στην Αττική παραμένουν 14.387, εκ των οποίων οι 4.510 στο λιμάνι του Πειραιά.

Στα νησιά καταγράφονται 6.976, εκ των οποίων οι 3.966 στην Λέσβο.

Στην Κεντρική Ελλάδα καταγράφονται 1.985 και στη Νότια Ελλάδα άλλοι 340.



ΕΙΔΟΜΕΝΗ

Επίθεση της αστυνομίας της ΠΓΔΜ σε πρόσφυγες και μετανάστες

(ΦΩΤΟ)

Κυριακή 10/04/2016 - 12:42 - Ενημέρωση: Κυριακή 10/04/2016 - 15:30

Πρόσφυγες μεταφέρουν τραυματισμένο από την επίθεση της αστυνομίας της ΠΓΔΜ (πηγή: ΑΡ)

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν την Κυριακή, όταν αστυνομικοί της ΠΓΔΜ πέταξαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης κατά προσφύγων από τον καταυλισμό της Ειδομένης, οι οποίοι επιχείρησαν να ρίξουν το φράχτη στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ.

Οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης που έπεσαν σε ελληνικό έδαφος και οι πρόσφυγες απάντησαν πετώντας προς το μέρος των αστυνομικών πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Μαρτυρίες προσφύγων κάνουν λόγο για αστυνομικούς της ΠΓΔΜ να περνούν το φράχτη και να ρίχνουν πλαστικές σφαίρες. Το Συντονιστικό Όργανό της συγκυβέρνησης, όπως δείχνει η δήλωση του εκπροσώπου του, Γ. Κυρίτση, επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό για χρήση σφαιρών από καουτσούκ: «Η χρήση χημικών, σφαιρών από καουτσούκ και βομβίδων κρότου λάμψης από τις δυνάμεις της ΠΓΔΜ, άνευ διακρίσεων, εναντίον ευάλωτων πληθυσμών και μάλιστα χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας είναι πρακτική επικίνδυνη και καταδικαστέα», τονίζει ο Γιώργος Κυρίτσης. Όμως σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ δεν πέρασαν σε ελληνικό έδαφος.

Πολλοί πρόσφυγες κατέφυγαν στα ιατρεία που έχουν στηθεί στην περιοχή με αναπνευστικά προβλήματα.

Νέα εμφάνιση ανακοινώσεων που υποκινούν το πέρασμα στην ΠΓΔΜ

Από το πρωί της Κυριακής, εκατοντάδες πρόσφυγες είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται στη σιδηροδρομική γραμμή, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, καθώς το Σάββατο μοιράστηκε από αγνώστους φυλλάδιο γραμμένο στην αραβική γλώσσα που καλούσε τους πρόσφυγες να περάσουν μαζικά τα σύνορα.

Η ένταση ξεκίνησε γύρω στις 11.30 το πρωί, όταν πενταμελής αντιπροσωπεία μεταναστών και προσφύγων κινήθηκε προς το φράκτη, στην πλευρά της ΠΓΔΜ και επιχείρησε να διαπραγματευτεί με τις αστυνομικές αρχές της γειτονικής χώρας, προκειμένου να τους επιτραπεί να περάσουν τα σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Καθώς δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημα περίπου 500 πρόσφυγες κινήθηκαν προς το φράκτη, εξωτερικά των σιδηροδρομικών γραμμών και ακολούθησε διαμαρτυρία, ενώ από την πλευρά της αστυνομικών αρχών της ΠΓΔΜ ξεκίνησε η ρίψη δακρυγόνων.

Ασφυκτική η κατάσταση στον Πειραιά

Σε 4.500 ανέρχονται οι μετανάστες και πρόσφυγες που φιλοξενούνται προσωρινά στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην Πέτρινη Αποθήκη στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ χθες Σάββατο ξεκίνησε από στελέχη του Λιμενικού Σώματος η διανομή των ενημερωτικών φυλλαδίων.

Το υπουργείο δηλώνει στους μετανάστες και πρόσφυγες ότι φτάνοντας στις δομές φιλοξενίας σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ενημερωθούν από τις ελληνικές αρχές προκειμένου να ασκήσουν τα δικαιώματά τους όσον αφορά την αίτηση ασύλου στην Ελλάδα και τη δυνατότητα, για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, ένταξής τους σε πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε από Χίο και Μυτιλήνη το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» μεταφέροντας 13 μετανάστες και πρόσφυγες.

Χθες από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησε μόνο ένα πούλμαν με 30 άτομα για τις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα.

Σημειώνεται ότι το βράδυ του Σαββάτου στο λιμάνι σημειώθηκε νέο περιστατικό συμπλοκής μεταξύ προσφύγων με ένα μετανάστη τραυματία, ο οποίος μαχαιρώθηκε και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Ασκληπιείο Βούλας. Σύμφωνα με το Λιμενικό, δράστες της συμπλοκής είναι σπείρα Μαροκινών. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.