Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Ντόναλντ Τουσκ και Μίκυ Τσίπρας: Παζάρια στη Λιμνούπολη του κεφαλαίου

Παζάρια στο έδαφος των γενικότερων ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών
Πέμπτη 28/04/2016 - 10:05
Στο φόντο των υπαρκτών ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών μεταξύ Ευρωζώνης και ΔΝΤ εξελίσσονται τα παζάρια της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς για το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει σήμερα νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
Ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε από τον Ντ. Τουσκ να συγκαλέσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, αλλά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εμφανίστηκε αντίθετος, δηλώνοντας ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έκτακτο Eurogroup τις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές,

«ο Ντ. Τουσκ έχει ζητήσει από τον Αλ. Τσίπρα να περιμένει 24 ώρες πριν υποβάλει το αίτημα για σύγκληση Συνόδου Κορυφής των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, προκειμένου να ενεργήσει ο ίδιος προς την κατεύθυνση σύγκλησης του Eurogroup». 
Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, δήλωσε ότι το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ενδέχεται να συγκληθεί «την επόμενη εβδομάδα ή τη μεθεπόμενη το αργότερο». (Διαβάστε εδώ).

Στην παρούσα φάση οι διαπραγματεύσεις επικεντρώνονται στον τρόπο που θα εφαρμοστεί το πακέτο των «προληπτικών» μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ, αλλά επί της ουσίας αποτυπώνουν γενικότερες αντιθέσεις μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κέντρων που δεν αφορούν ούτε στο ελάχιστο την ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής.
Η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί την εφαρμογή του πακέτου των «προληπτικών» μέτρων και αναζητά τον τρόπο που θα το σερβίρει στο λαό, καταφεύγοντας εκ νέου στα περί «πολιτικής διαπραγμάτευσης». Το ΔΝΤ επιμένει στη νομοθέτησή τους εκ των προτέρων, ενώ η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αντιπροτείνει ένα «μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης» που θα λειτουργεί ως αυτόματος «κόφτης» δαπανών σε περίπτωση αποκλίσεων από τους δημοσιονομικούς στόχους.
Πηγές της Κομισιόν φέρεται να εκφράζουν ενόχληση για τις «άκαμπτες θέσεις» του ΔΝΤ, με πιο χαρακτηριστική την τοποθέτηση του προέδρου της, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος σύμφωνα με το πρακτορείο «ΜΝΙ» χαρακτήρισε «παράλογες» τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, μιλώντας στο Κολέγιο των Επιτρόπων.
Στήριξη από τις ΗΠΑ στο ΔΝΤ
Ο υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Νέιθαν Σιτς, μιλώντας στο κογκρέσο, εξέφρασε τη στήριξή του στη θέση του ΔΝΤ ότι θα συμμετάσχει με χρηματοδότηση στο ελληνικό πρόγραμμα «μόνο αν είναι πεπεισμένο ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων είναι σημαντικό» και «αν συνοδεύεται από σημαντική ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους».
Πονηρούλα!...
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «η θέση του ΔΝΤ να ζητά ένα αξιόπιστο πρόγραμμα και να συμμετέχει μόνο αν υπάρχει σημαντική ελάφρυνση του χρέους υποστηρίζεται πάρα πολύ από το υπουργείο Οικονομικών». 
Ο Νέιθαν Σιτς ανέφερε ότι οι αλλαγές που έγιναν στο καταστατικό του ΔΝΤ δεν επιτρέπουν να δίνει χρηματοδότηση χωρίς αναδιάρθρωση χρέους. Επίσης δήλωσε ότι η διαρροή της υποκλοπής των συνομιλιών του ΔΝΤ δεν έγινε από το Ταμείο.
Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, δήλωσε ότι «τα υπάρχοντα προβλήματα επιλύονται στο πλαίσιο του Eurogroup», τασσόμενος κατά της σύγκλησης έκτακτης Συνόδου Κορυφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.