Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Θανάσημος χ 2: Οι πρόσφυγες, οι φονιάδες των λαών, το ΔΝΤ των ΣΕΒαστών και η πρόταση διεξόδου με το ΚΚΕ (VIDEO)

*
Και η τοποθέτησή του για το μεταναστευτικό
(Βλέπε και κείμενα πιο κάτω)
*
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Σε εκδήλωση για τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ μίλησε ο Θανάσης Παφίλης
Δευτέρα 04/04/2016 - 23:17
Κάλεσμα στο λαό να μην αποπροσανατολιστεί από τις αντιπαραθέσεις των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, αλλά να οργανώσει μαχητικά τον αγώνα του, να συστρατευθεί με το ΚΚΕ και να περάσει στην αντεπίθεση, απηύθυνε από το Χαλάνδρι ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και βουλευτής.
Μιλώντας σε εκδήλωση των Οργανώσεων Χαλανδρίου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αναφέρθηκε στις εξελίξεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Ξεκίνησε την ομιλία του σχολιάζοντας τις συνομιλίες των στελεχών του ΔΝΤ που διέρρευσαν και αξιοποιούνται ανάμεσα σε άλλα όπως είπε για να τρομοκρατηθεί ο λαός και να αποδεχθεί τα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση.
«Οι όποιες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στο ΔΝΤ και την ΕΕ, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία δεν αφορούν την καλυτέρευση της ζωής του λαού», σημείωσε και πρόσθεσε ότι αυτές οι αντιπαραθέσεις έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του χρέους και τα μέτρα που θα τη συνοδεύσουν: Από τη μία το ΔΝΤ που επιθυμεί τη μείωση του κρατικού χρέους με νέο πιο σκληρό μνημόνιο και από την άλλη η Γερμανία και άλλες χώρες της ΕΕ που θέλουν την επιμήκυνση του χρέους με τήρηση των μέτρων του τρίτου μνημονίου συμπληρωμένων και με άλλα. Ουσιαστικά «καλούν το λαό να διαλέξει το σκοινί με το οποίο θα τον κρεμάσουν», τόνισε χαρακτηριστικά και γι’αυτό τον κάλεσε να απορρίψει τους εκβιασμούς, να βάλει τη δική του ατζέντα και να παλέψει για τις ανάγκες του.
Υπενθύμισε μάλιστα ότι δεν είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται τέτοια αντιπαράθεση, φέρνοντας ως παράδειγμα τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ όταν αξιοποιούσε τις θέσεις του ΔΝΤ ενάντια στη Γερμανία και τη Μέρκελ. «Είτε η μία άποψη κυριαρχήσει, είτε η άλλη, ο λαός θα την πληρώσει», υπογράμμισε και απαντώντας στο γιατί γίνεται αυτή η διαπάλη, σημείωσε ότι αποτελεί μέρος του οικονομικού πολέμου ανάμεσα στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς για το ποιος θα πληρώσει τη μεγαλύτερη ζημιά.
Ο Θ. Παφίλης αναφέρθηκε επίσης στα αντιλαϊκά μέτρα που μπαίνουν στην τελική ευθεία από τη συγκυβέρνηση ενόψει της «αξιολόγησης», όπως το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ρυθμίσεις προς όφελος των καπιταλιστών, των βιομηχάνων, αφού δεν είναι τυχαία η βιασύνη του ΣΕΒ για να ολοκληρωθούν.
Με αφορμή τη σκανδαλολογία και τη σχετική συζήτηση για τη Δικαιοσύνη και τη διαφθορά, το μέλος της ΚΕ τόνισε ότι κάθε φορά που το αστικό πολιτικό σύστημα στριμώχνεται, που ετοιμάζει αντιλαϊκά μέτρα, ανασύρεται αυτή η συζήτηση από τα αστικά κόμματα. Ο καυγάς ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ γίνεται για να κρύψουν την ουσιαστική συμφωνία τους στη διαχείριση του καπιταλισμού, στην υλοποίηση των μνημονίων και τη στρατηγική της ΕΕ. Όπως είπε, είναι ανάγκη ο λαός να μην παρασυρθεί, αλλά να βάλει στο σημάδι την τάξη που κατέχει τα μέσα παραγωγής και τον πλούτο.
Ο Θ. Παφίλης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο προσφυγικό δράμα, υπογραμμίζοντας ότι ο λαός δείχνει πρωτοφανή αλληλεγγύη, στοιχείο που έχει να κάνει και με την ύπαρξη, τη δράση και την πολιτική του ΚΚΕ. Υπογράμμισε ότι είναι μια ευκαιρία ο λαός να σκεφτεί τις αιτίες και τους υπεύθυνους αυτού του δράματος: «Οι πρόσφυγες είναι θύματα του ίδιου πολέμου που εδώ διεξάγεται με οικονομικούς όρους και εκεί με όπλα και βομβαρδισμούς».

Αναφέρθηκε επίσης στη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία που φέρει και την υπογραφή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και οδηγεί στον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας και στην επαναπροώθηση άλλων κατά παράβαση όλων των κανόνων για το προσφυγικό καθεστώς.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Θ. Παφίλης σημείωσε ότι καθήκον του λαού είναι να ξεσηκωθεί για να αποφευχθούν τα χειρότερα, υπογραμμίζοντας ότι η διέξοδος βρίσκεται με το λαό οργανωμένο στον αγώνα, με τη λαϊκή συμμαχία που θα βάλει στόχο την ανατροπή, αφού όπως είπε μόνο ένα τέτοιο κίνημα, που αμφισβητεί την κυριαρχία του καπιταλισμού μπορεί να έχει κατακτήσεις.

Πρόσθεσε ότι απαιτείται η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που αφ' ενός θα βοηθήσει στη συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας και αφ' ετέρου θα δώσει αισιοδοξία, θα ισχυροποιήσει τον πόλο της προοπτικής γιατί το πρόγραμμα του ΚΚΕ δίνει όραμα και ελπίδα στο λαό.
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
Θ. Παφίλης: «Ζητάτε από τον φονιά να δώσει λύση στο έγκλημα»
Παρασκευή 01/04/2016 - 17:27 - Ενημέρωση: Παρασκευή 01/04/2016 - 18:19
Απαράδεκτο χαρακτήρισε ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, το γεγονός ότι η κυβέρνηση φέρνει με την διαδικασία του fast track το νομοσχέδιο για το Μεταναστευτικό, αλλά ταυτόχρονα προσθέτει και πάνω από 100 νομοτεχνικές παρεμβάσεις, τονίζοντας ότι αυτή η τακτική υπηρετεί και άλλα πράγματα.
Αναφερόμενος στις αιτίες του προσφυγικού και το γεγονός ότι τόσο οι υπουργοί και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι βουλευτές της ΝΔ, κατά τις τοποθετήσεις τους, αναφέρονταν σε διάφορες αιτίες, ο Θανάσης Παφίλης, θύμισε ότι όλοι ψήφισαν και στήριξαν την απόφαση του ΝΑΤΟ για την «Νέα Μέση Ανατολή», που ελήφθη στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη το 2004.

«Όταν υπογράψατε το σχέδιο ή όταν το στηρίζατε όταν πήγε στην Ευρωβουλή, δεν γνωρίζατε τί θα έρθει;», αναρωτήθηκε υπογραμμίζοντας ότι μόνο το ΚΚΕ, είχε αντιταχθεί στα σχέδια αυτά και είχε δεχθεί τις κατηγορίες τόσο από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, του ΚΚΕ, υπογράμμισε ότι όχι μονό ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν είπαν τίποτα, αλλά τώρα έρχονται να βάλουν το ΝΑΤΟ, να λύσει το προσφυγικό «Ζητάτε από τον φονιά να δώσει λύση στο έγκλημα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, υπενθύμισε την στήριξη που παρείχε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στην αποκαλούμενη «Αραβική Άνοιξη», αλλά και το γεγονός ότι χαρακτήριζαν οργανώσεις σαν το «Ισλαμικό Κράτος», ως «δημοκρατική αντιπολίτευση», στηρίζοντας τις ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στην ευρύτερη περιοχή, που είχε ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων και της γιγάντωσης του προσφυγικού και μεταναστευτικού κύματος.
Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, ο Θανάσης Παφίλης, σημείωσε ότι μέσω αυτού, επανέρχεται σε ισχύ η συνθήκη «Δουβλίνο 2» της ΕΕ, που από μόνη της οδηγεί στον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών, ενώ εκτίμησε ότι το νομοσχέδιο που επικυρώνει την συμφωνία Τουρκίας - ΕΕ, περιλαμβάνει διατάξεις, που θα επιφέρουν επιπτώσεις που θα τις πληρώνει ο λαός για χρόνια.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.