Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 16 Απριλίου 2016

ΗΠΑτοι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Γη, ουρανό και θάλασσα στα «νερά» της αστικής τάξης ‒ ΚΚΕ: ΝΑΤΟική παρουσία της συγκυβέρνησης για νέες επεμβάσεις

Εμπλοκή ΗΠΑ στο Αιγαίο...
Μια σειρά ρεπορτάζ αποκαλύπτουν νέα σχέδια των ΗΠΑ για βαθύτερη εμπλοκή και ανάπτυξη δυνάμεών τους στο Αιγαίο, με πρόσχημα τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ
Σε σχόλιό του για την ενίσχυση της παρουσίας των ΗΠΑ στο Αιγαίο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Η συνεχώς αυξανόμενη εμπλοκή των ΗΠΑ στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, με εναέρια και πλωτά μέσα, όπως αναφέρεται σε σημερινά δημοσιεύματα, εντείνει επικίνδυνες εξελίξεις σε βάρος των λαών της περιοχής και ενισχύει την τουρκική επιθετικότητα και προκλητικότητα.
Άλλωστε η παρουσία της ΝΑΤΟικής δύναμης στο Αιγαίο, με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και με πρόσχημα το Προσφυγικό, δυναμώνει τους οξυμένους ανταγωνισμούς των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ με τη Ρωσία στην ευρύτερη περιοχή, συνδέεται με τον πόλεμο στη Συρία, αλλά και την προετοιμασία για νέες επεμβάσεις σε χώρες όπως η Λιβύη, με ενεργότερη εμπλοκή και της Ελλάδας».
902

Και πριν από μερικές βδομάδες, άλλωστε, υπήρχε απευθείας συνεννόηση του Έλληνα υπουργού Άμυνας με το διοικητή του 6ου Αμερικανικού Στόλου, για αποστολή εδώ τουλάχιστον ενός αμερικανικού πλοίου.
Όλα κατόπιν σχετικού αιτήματος της κυβέρνησης με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, που καλωσόρισε ήδη μια ΝΑΤΟική αρμάδα στο αρχιπέλαγος, τη SNMG2, για την οποία μέχρι σήμερα οι ίδιοι οι αστοί παραδέχονται ανοιχτά ότι δεν έχει συνεισφέρει τίποτε το ουσιαστικό στον έλεγχο -όπως λένε- των τέτοιων ροών.
Έχει μόνο αναπτυχθεί και αναπτύσσεται και παραπέρα στον άξονα από Μαύρη Θάλασσα έως Αιγαίο, κουμπώνοντας και με άλλες επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στα ανοιχτά της Συρίας (π.χ. την «Active Endeavour»), ελέγχοντας όλον τον διάπλου ρωσικών πολεμικών πλοίων στο πλαίσιο των αδυσώπητων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών τους με τη Μόσχα και άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα για τον έλεγχο ζωνών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.
Μια δίνη όπου επιχειρεί να εμπλακεί ακόμα πιο ενεργά η ελληνική κυβέρνηση, ώστε να αναβαθμίσει γεωστρατηγικά τη θέση των εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων, προκειμένου να διεκδικήσουν κατόπιν μεγαλύτερα κομμάτια στη μοιρασιά της λείας του κεφαλαίου, με θύματα πάντα τους λαούς, το δικό μας και τους υπόλοιπους της ευρύτερης περιοχής.
Παραπέρα, η συνεχώς αυξανόμενη εμπλοκή των ΗΠΑ στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, με εναέρια και πλωτά μέσα, όπως αναφέρεται στα πιο πρόσφατα ρεπορτάζ, ενισχύει την τουρκική επιθετικότητα και προκλητικότητα, όπως εκδηλώνεται ήδη εδώ και πέντε μέρες, με υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά και νησίδες οπλισμένων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, δεκάδες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.
Οι ΗΠΑ καμώνονται ότι θα 'ρθουν να... πείσουν την Άγκυρα να... δεχτεί περιπολίες του ΝΑΤΟ στα Δωδεκάνησα, τα οποία η Άγκυρα χαρακτηρίζει αποστρατιωτικοποιημένα, η δε λυκοσυμμαχία, αποδεχόμενη τις τουρκικές θέσεις, δεν έχει ξανοιχτεί νοτιότερα από την Ικαρία.
Χώρια το γεγονός ότι αποφεύγει συστηματικά να ελλιμενιστεί και να ανεφοδιαστεί σε ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα επ' ουδενί προστατεύονται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Μόνο παγιώνεται εκεί η αμφισβήτησή τους από πλευράς Άγκυρας, λαμβάνοντας η τέτοια αμφισβήτηση και διεθνικό, τρόπον τινά, χαρακτήρα, στο πλαίσιο της βορειοατλαντικής διακρατικής συμμαχίας του κεφαλαίου.
Οι Αμερικανοί έρχονται παγιώνοντας το δικαίωμά τους στην επιδιαιτησία, 
  • ένα βρωμερό ενδοαστικό παζάρι, πάνω στο ποιος καλύπτει τι στο Αιγαίο,
  • ένα δούναι και λαβείν όπου μετέχει και η ελληνική κυβέρνηση, συνολικά η εγχώρια αστική τάξη,
οπωσδήποτε με τις επιμέρους αντιθέσεις των διαφόρων τμημάτων της, επιδιώκοντας κέρδη που κερδίζονται πάντα με το αίμα των λαών.
Αυτό δηλαδή με το οποίο πρέπει να πληρώσουν οι λαοί και πάλι για το κεφάλαιο, καθώς και τα τέτοια κομπρεμί, παζάρια και ανταγωνισμοί δεν είναι τίποτε άλλο παρά άλλη μια όψη της συνολικής επίθεσης του κεφαλαίου απέναντι στα λαϊκά δικαιώματα, όπως αυτά αγγίζουν στη συγκεκριμένη περίπτωση και τη σφαίρα της κυριαρχίας, κάνοντας για άλλη μια φορά σαφή την υποχρέωση του λαού, το μόνο δρόμο που έχει, να εντείνει, να οργανώσει, να συνεχίσει την πάλη του ενάντια στο κεφάλαιο και την εξουσία του, ενάντια στις συμμαχίες του, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.