Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Πάτρα - Αθήνα: Πορεία για την ανεργία ‒ Συμμετοχές συνδικάτων με δράσεις και θεατρική παράσταση του ΠΑΜΕ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
Όλα έτοιμα για την αυριανή εκκίνηση από την Πάτρα
Σήμερα στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου η εκδήλωση - συναυλία, με την οποία ανοίγει η αυλαία της μεγάλης πρωτοβουλίας
«Είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή των ανέργων, είναι ώρα αγώνα». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων χτες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τη μεγάλη πορεία αγώνα ενάντια στην ανεργία, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης. Μία κινητοποίηση που ξεκινά σήμερα με τη συγκέντρωση στις 7.30 το απόγευμα με χαιρετισμούς, την ομιλία του δημάρχου και εκδήλωση - συναυλία στην πλατεία Γεωργίου.
Όπως τόνισε,
η πορεία οκτώ ημερών θα είναι «ένα μεγάλο ποτάμι συμμετοχής, διαμαρτυρίας, διεκδίκησης. Μια πορεία γεμάτη με συζητήσεις, συναντήσεις, συγκεντρώσεις, συναυλίες, διαδηλώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις και σε μεγάλους εργασιακούς χώρους. Διεκδικούμε, μ' αυτήν τη μορφή αγώνα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, κάλυψη του συνόλου των αναγκών των Δήμων και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, έργα υποδομής για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών».
Από τη χτεσινή (1/4/2016) συνέντευξη Τύπου
Ευχαρίστησε όλους όσοι στηρίζουν και θα συμμετέχουν σε αυτήν την κινητοποίηση, ενώ υπογράμμισε την πολύπλευρη στήριξη (ακόμα και οικονομική) «των φορέων και των συνδικάτων, που συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να φτάσει το κάλεσμα του Δήμου μας και στους χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης, πολιτισμού και αθλητισμού». Δεν παρέλειψε, επίσης, να μιλήσει και για την προσπάθεια των ελεγκτικών μηχανισμών της κυβέρνησης να ανακόψει την έγκριση των δαπανών για την κινητοποίηση, μία άρνηση που «ήρθε την ίδια περίοδο με την ακύρωση, από τους ίδιους μηχανισμούς, μέρους της πολιτικής τελών του Δήμου μας».
Ο Κ. Πελετίδης διαβεβαίωσε πως «αυτή η κινητοποίηση δεν έχει ημερομηνία λήξης. Είναι απόφασή μας, να συνεχίσουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε, μαζί με το μαζικό λαϊκό κίνημα. Αυτή είναι και η θέληση των φορέων και συνδικάτων, με τους οποίους συναντηθήκαμε και συζητήσαμε τις προηγούμενες μέρες». Αναφέρθηκε εκτενώς στο πλαίσιο διεκδίκησης μέτρων προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους που «είναι απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου και θα επιδοθεί σε όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των πολιτικών κομμάτων πλην της ναζιστικής Χρυσής Αυγής».
Παράλληλα, για τη στάση της δημοτικής παράταξης ΡΑΠ, του ΣΥΡΙΖΑ, που τάσσεται κατά της δημοτικής Αρχής και της πορείας αγώνα, σημείωσε με νόημα πως «η συγκεκριμένη παράταξη έχει κάνει επιλογή και παίζει το ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου, στηρίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης. Ο λαός της Πάτρας να βγάλει τα συμπεράσματά του».
Χτες το απόγευμα, αναμενόταν να γίνει στο Παμπελοποννησιακό της Πάτρας μεγάλη εκδήλωση με τη συμμετοχή όλων όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή στην πορεία, για να ενημερωθούν για τις τεχνικές λεπτομέρειες και το ακριβές πρόγραμμα της μεγάλης αυτής πρωτοβουλίας. Τέλος, μέχρι την τελευταία ώρα συνεχίζουν να φτάνουν στο δήμο Πάτρας δηλώσεις στήριξης της πορείας από συνδικαλιστικές οργανώσεις, φοιτητικούς συλλόγους και άλλους φορείς του κινήματος.
Συνδικάτα - Λαϊκές Επιτροπές συμμετέχουν στην πορεία
Βλέπε και εδώ
Συνδικάτα και φορείς συμμετέχουν στην πορεία Πάτρα - Αθήνα για την ανεργία
Προετοιμάζουν ταυτόχρονα το μεγάλο συλλαλητήριο για την υποδοχή της στο Σύνταγμα, την Κυριακή 10/4, στις 6 μ.μ.
Τη συμμετοχή τους στην πορεία αγώνα και την υποδοχή της την Κυριακή 10 Απρίλη, στις 6 μ.μ., στο Σύνταγμα, ετοιμάζουν σωματεία, Επιτροπές Ανέργων και Λαϊκές Επιτροπές της Αττικής. Η εκδήλωση του τερματισμού θα πάρει το χαρακτήρα μιας μεγάλης συγκέντρωσης για την ανεργία, αλλά και για το σύνολο των μέτρων που τσακίζουν το λαό, ενόψει της 48ωρης απεργίας για το Ασφαλιστικό.
Από τη Δευτέρα 4 Απρίλη, θα αναχωρούν λεωφορεία από την πλατεία Καραϊσκάκη για τους σταθμούς της πορείας, με βάση το εξής πρόγραμμα: Δευτέρα 4/4, 6 π.μ., για Αίγιο. Τρίτη 5/4, 6.30 π.μ, για Ακράτα. Τετάρτη 6/4, 6.30 π.μ., για Ξυλόκαστρο. Πέμπτη 7/4, 7.30 π.μ., για Κόρινθο. Παρασκευή 8/4, 7.30 π.μ., για Αγίους Θεοδώρους και Σάββατο 9/4, 7.45 π.μ., για Μέγαρα. Δηλώσεις συμμετοχής στα συνδικάτα και στους φορείς. Επίσης, στην Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδος (210.5225.234, 9 π.μ.-2 μ.μ.) και στην Ομοσπονδία Τροφίμων - Ποτών - Γάλακτος (210.5221.137, poeygtpn@gmail.com).
Οι συμμετοχές των συνδικάτων
Παράλληλα, κάθε σωματείο οργανώνει τη δική του παρουσία και συμμετοχή στη διαδρομή από την Πάτρα στην Αθήνα. Συγκεκριμένα:
  • Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλεί τα μέλη του να περπατήσουν το Σάββατο 9 Απρίλη, ξεκινώντας από τα Μέγαρα, και την Κυριακή 10 Απρίλη με αφετηρία την Ελευσίνα και τελικό προορισμό το Σύνταγμα.
  • Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας θα πορευτεί την τελευταία μέρα από την Ελευσίνα μέχρι το Σύνταγμα.
  • Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και η Επιτροπή Ανέργων, την Τετάρτη 6 Απρίλη, από το Ξυλόκαστρο έως την Κόρινθο (συμμετοχές δηλώνονται στα τηλέφωνα 210.3232.463, 6972.771.261 και 6936.467.504).
  • Την ίδια μέρα, καλεί τους εργαζόμενους να πορευτούν και η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ) και παράλληλα οργανώνει σύσκεψη την Τρίτη, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της.
  • Την τελευταία μέρα της πορείας θα συμμετέχει το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής.
  • Στο τμήμα Μέγαρα - Ελευσίνα θα συμμετάσχει στην πορεία και η ΠΕΜΕΝ.
Πρόγραμμα από τις Λαϊκές Επιτροπές
Αντίστοιχη είναι η προετοιμασία των Λαϊκών Επιτροπών και Επιτροπών Ανέργων από τους δήμους της Αττικής.
  • Οι Λαϊκές Επιτροπές από τον Πειραιά θα περπατήσουν τη Δευτέρα 4/4, από το Αίγιο μέχρι την Ακράτα. Κάλεσμα απευθύνουν η Λαϊκή Επιτροπή Κορυδαλλού και η Επιτροπή Ανέργων Κορυδαλλού (δηλώσεις συμμετοχής 694.5165.967), η Λαϊκή Επιτροπή Νίκαιας - Ρέντη και η Επιτροπή Ανέργων Νίκαιας - Ρέντη (δηλώσεις 210.4908.666, 17.30 - 20.00), η Λαϊκή Επιτροπή Κερατσινίου - Δραπετσώνας (δηλώσεις 698.7503.765) και η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος (δηλώσεις 697.7317.975, 18.00 - 20.00).
  • Οι Λαϊκές Επιτροπές Καλλιθέας (δηλώσεις 698.6093.194, 695.5851.733 και 698.0244.892), Αγίου Δημητρίου (694.6197.399) και οι Επιτροπές Αγώνα Αλίμου, Αργυρούπολης - Ελληνικού (693.6318.139 και 697.3037.643), Ν. Σμύρνης και Μοσχάτου - Ταύρου (697.4418.866), καθώς και η Ομάδα Π. Φαλήρου της ΟΓΕ (697.3636.050) θα πορευτούν την Τρίτη 5 Απρίλη από την Ακράτα μέχρι το Ξυλόκαστρο.
  • Οι Λαϊκές Επιτροπές από Καισαριανή, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Βύρωνα συμμετέχουν στην πορεία την Πέμπτη 7/4 από την Κόρινθο μέχρι τους Αγίους Θεοδώρους.
  • Οι Λαϊκές Επιτροπές στο Δήμο Αθήνας συμμετέχουν στην πορεία την Παρασκευή 8/4 από τους Αγίους Θεοδώρους μέχρι τα Μέγαρα, με αναχώρηση από την πλατεία Καραϊσκάκη στις 7.30 π.μ. (δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 211.7054821 και 697.3433.521).
  • Την Κυριακή 10/4, η Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω ξεκινάει στις 11 π.μ. από Ιερά Οδό και Καραϊσκάκη, για να υποδεχτεί την πορεία στο Παλατάκι στο Χαϊδάρι και να συνεχίσει μαζί της μέχρι να φτάσει στον τελικό προορισμό, στο Σύνταγμα.
Πλούσια δράση τις επόμενες μέρες
Παράλληλα, οι Λαϊκές Επιτροπές οργανώνουν πλήθος παρεμβάσεων, για να φτάσει παντού το κάλεσμα συμμετοχής στη μεγάλη πορεία και στις εκδηλώσεις για την υποδοχή της στην Αθήνα. Μεταξύ άλλων:
Η Επιτροπή Αγώνα Ανέργων Βύρωνα, σήμερα Σάββατο, στις 6 μ.μ., καλεί σε σύσκεψη, στα γραφεία της Λαϊκής Επιτροπής Βύρωνα (Κορυτσάς και Κωνσταντιλιέρη).
Η Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου και η Επιτροπή Αγώνα Ανέργων Ζωγράφου, τη Δευτέρα 4/4, στις 12 μ., θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ Αμπελοκήπων (Εσλιν 3, Αμπελόκηποι).
Την Τετάρτη 6/4, στις 6.30 μ.μ., οι Λαϊκές Επιτροπές Ηλιούπολης, Βύρωνα, Καισαριανής και Ζωγράφου, μαζί με μαζικούς φορείς από Δάφνη - Υμηττό, θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία με αφετηρία την πλατεία Κανάρια Ηλιούπολης.
Η Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης και η Επιτροπή Αγώνα Ανέργων:
-- Σήμερα Σάββατο, στις 7 μ.μ., καλούν σε εκδήλωση κατά της ανεργίας στην πλατεία Φλέμινγκ - Ηρώων, με ομιλία από στέλεχος του ΠΑΜΕ και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
-- Τη Δευτέρα 4/4, στις 10.30 π.μ., θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ (Δωδεκανήσου 6, Αλιμος).
-- Το Σάββατο 9/4, στις 8 μ.μ., στο παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Στ. Σαράφη 40), θα πραγματοποιηθεί προβολή ταινίας.
Αύριο η θεατρική παράσταση του ΠΑΜΕ
Την παράσταση «Οι γειτονιές του κόσμου», βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ την Κυριακή 3 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στον κινηματογράφο «Αλκυονίς» (Ιουλιανού 42 - 46). «Θέλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας και να πορευτούμε μαζί με τους χιλιάδες εργαζόμενους και ανέργους που ξεκινούν από την Πάτρα την ίδια μέρα και διαδηλώνουν κατά της ανεργίας», σημειώνει το ΠΑΜΕ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 2/4/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.