Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Δεν θέλει προληπτικά, θέλει... Γιαννάκη ‒ Και το πακέτο (5,4 δισ.), εμπλουτίστηκε! ‒ ΚΚΕ: Παιχνίδι από πριν ξεπουλημένο ‒ Καλή επ-ανάσταση λαέ! (Χωρίς κόκκινη πρόθεση, ανάσταση δεν έχεις)

Ποιος πάνω, ποιος κάτω, αδιάφορο.
Ο λαός πού βρίσκεται έχει σημασία.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΤΑ «ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ»
Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής θέλει ο Αλ. Τσίπρας - «Χρειαζόμαστε ημερομηνία για έκτακτο Eurogroup» απαντά ο Ντ. Τουσκ
Τετάρτη 27/04/2016 - 13:54 - Ενημέρωση: Τετάρτη 27/04/2016 - 13:58
Στη μέθοδο υιοθέτησης από την κυβέρνηση των «προληπτικών» μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ φαίνεται πως «κολλάει» η διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο (βλέπε επόμενη ενότητα), με αποτέλεσμα να αναβληθεί η συνεδρίαση του Eurogroup της Μ. Πέμπτης.

ΚΚΕ

«Το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο»
Τετάρτη 27/04/2016 - 13:34
Σε σχόλιό του για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Τη στιγμή που η κυβέρνηση προωθεί το πρωτοφανούς αγριότητας πακέτο του Ασφαλιστικού - Φορολογικού, τσακώνεται δήθεν με τους θεσμούς για τα νέα προληπτικά μέτρα. Μόνο που το επίδικο αυτής της αντιπαράθεσης δεν είναι το αν θα νομοθετηθούν τα συγκεκριμένα μέτρα -σ’ αυτό έχουν ήδη συμφωνήσει- αλλά ο πιο βολικός -επικοινωνιακά- για την κυβέρνηση τρόπος νομοθέτησης.
Συνεπώς, “το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο”, γι’ αυτό και ο λαός χρειάζεται να οργανώσει την πάλη του ενάντια στα μέτρα χωρίς ημερομηνία λήξης, με στόχο τη συνολική ανατροπή».
902

Επιδίωξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι να μη νομοθετηθούν τα προληπτικά αντιλαϊκά μέτρα, αλλά μέσω ενός μηχανισμού και ανάλογα με τα δημοσιονομικά αποτελέσματα και εφόσον υπάρχουν αποκλίσεις να υπάρχει αυτόματη εφαρμογή μέτρων με περικοπές δαπανών.
Αντίθετα τόσο το ΔΝΤ όσο και μέρος των ευρωπαϊκών θεσμών ζητούν να νομοθετηθούν τώρα προληπτικά αντιλαϊκά μέτρα και να ενεργοποιηθούν στην περίπτωση απόκλισης από το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018.
«ΔΝΤ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι υπεύθυνοι για την αναβολή του Eurogroup», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έκτακτη Σύνοδο Κορυφής ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
Ωστόσο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου απορρίπτει την ιδέα μιας έκτακτης Συνόδου της ΕΕ για την Ελλάδα, προτείνοντας να πραγματοποιηθεί έκτακτο Eurogroup τις επόμενες μέρες.
Σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει συγκεκριμένα: «Πρέπει να αποφευχθεί η κατάσταση μιας ανανεωμένης αβεβαιότητας για την Ελλάδα. Χρειαζόμαστε ημερομηνία για συνεδρίαση του Eurogroup όχι στο μακρινό μέλλον. Σε ημέρες, όχι εβδομάδες».
Ο ίδιος, σε συνέντευξή Τύπου που έδωσε με τον Αλβανό πρόεδρο Μπουγιάρ Νισάνι, αφού ανέφερε ότι είχε εκτεταμένες συζητήσεις με τους επικεφαλής του Eurogroup και της Κομισιόν ενώ μίλησε και με τον Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε: «Είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά από τους υπουργούς οικονομικών».
Να σημειωθεί οτι η γερμανική εφημερίδα «Bild» γράφει πως ήδη από το βράδυ της Μ. Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ντόναλντ Τουσκ και του μετέφερε το αίτημα για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Επίσης η «Deutsche Welle» αναφέρει πως είναι μηδαμινές οι πιθανότητες να γίνει δεκτό το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού για τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το ελληνικό ζήτημα.  
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «η ελληνική πρόταση για τη δημιουργία μηχανισμού εξισορρόπησης αντί για τη θέσπιση προληπτικών μέτρων είναι αξιόπιστη και αντικατοπτρίζει τη βεβαιότητα της ελληνικής πλευράς ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους». Συνεπώς, η κυβέρνηση δηλώνει πως θα εφαρμόσει το πακέτο μέτρων των 5,4 δισ. ευρώ σε Ασφαλιστικό και Φορολογικό και εκφράζει τη διάθεσή της να πάρει πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα αν χρειαστούν για την επίτευξη του στόχου που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές.
Για το ΔΝΤ και τον Β. Σόιμπλε οι ίδιες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως «εδώ και τρεις μήνες, το ΔΝΤ έχει υιοθετήσει τακτική συνεχούς κωλυσιεργίας, τακτική που επιβεβαιώθηκε και από τις διαρροές των Wikileaks». Υπογραμμίζουν ακόμα και την επιμονή του Β. Σόιμπλε για την παραμονή του Ταμείου στο πρόγραμμα για λόγους εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας.
Όσον αφορά την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για τη δημιουργία μηχανισμού εξισορρόπησης, αντί για τη θέσπιση προληπτικών μέτρων, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η άρνηση του ΔΝΤ να αποδεχθεί την πρόταση αυτή, φανερώνει ότι μέριμνα του Ταμείου δεν είναι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων από την Ελλάδα, αλλά η εφαρμογή ενός άλλου προγράμματος, ενός προγράμματος διαφορετικού από αυτό που συμφωνήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, εμπλουτισμένου μάλιστα με πρόσθετα μέτρα κατά τα 2/3.
Η εικόνα που μεταφέρουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές είναι πως οι υπόλοιποι θεσμοί συμφωνούν με τις ελληνικές θέσεις. Επιπλέον ταυτίζουν τη στάση της ΝΔ με τις θέσεις του ΔΝΤ.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ
Παζάρι για τα «προληπτικά μέτρα» - «Εμπλουτίζεται» το πακέτο των 5,4 δισ. ευρώ
Τρίτη 26/04/2016 - 19:00 - Ενημέρωση: Τετάρτη 27/04/2016 - 13:17
Στα «προληπτικά» μέτρα των 3,6 δισ. ευρώ επικεντρώνονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων του κουαρτέτου, ενώ το πακέτο των 5,4 δισ. ευρώ «εμπλουτίστηκε» με επιπλέον αντιλαϊκά μέτρα. 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Γερούν Ντάισελμπλουμ, δεν θα γίνει τελικά έκτακτο Eurogroup τη Μ. Πέμπτη.


ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ
Δεν θα γίνει έκτακτο Eurogroup τη Μ. Πέμπτη
Τρίτη 26/04/2016 - 22:45 - Ενημέρωση: Τετάρτη 27/04/2016 - 19:16
Δεν θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Eurogroup τη Μ. Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ.
«Χρειάζεται περισσότερος χρόνος» ανέφερε, προσθέτοντας ότι η συνάντηση «θα πραγματοποιηθεί αργότερα».
Τα παζάρια επικεντρώνονται στο πακέτο των «προληπτικών» μέτρων ύψους 3 δισ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι διαπραγματεύσεις για τα μέτρα των 5,4 δισ. ευρώ έχουν κλείσει.
902

Το απόγευμα της Τρίτης διακόπηκε μετά από μισή ώρα η συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος με το κουαρτέτο. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ευκλ. Τσακαλώτος, τη διακοπή ζήτησαν οι εκπρόσωποι των θεσμών για να έχουν διαβουλεύσεις με τους προϊσταμένους τους. Επίσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι συνομιλίες το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης. (Διαβάστε εδώ περισσότερα). 


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ
Σταμάτησαν οι διαπραγματεύσεις για να διαβουλευτούν μεταξύ τους οι θεσμοί
Τρίτη 26/04/2016 - 20:10 - Ενημέρωση: Τρίτη 26/04/2016 - 21:31
Διακόπηκε μετά από μισή ώρα η συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τρίτης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος με το κουαρτέτο.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ευκλ. Τσακαλώτος, τη διακοπή ζήτησαν οι εκπρόσωποι των θεσμών για να έχουν διαβουλεύσεις με τους προϊσταμένους τους. Επίσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι συνομιλίες το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης.
Ο υπουργός Οικονομικών, δήλωσε πως δε γνωρίζει εάν θα συνεδριάσει το Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη. 
Οι διαβουλεύσεις επικεντρώνονται στο πακέτο των «προληπτικών» μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ. Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε πρόταση για την αυτόματη επιβολή αντιλαϊκών μέτρων σε περίπτωση που πιστοποιούνται αποκλίσεις. 
902

Το οικονομικό επιτελείο κατέθεσε πρόταση στους θεσμούς για το σκέλος των «προληπτικών» μέτρων, που δημιουργεί περισσότερους αυτοματισμούς στην επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Η κυβερνητική πρόταση προβλέπει ότι την άνοιξη του 2017 και την άνοιξη του 2018, μόλις δημοσιευτούν τα τελικά στοιχεία για την πορεία του πρωτογενούς πλεονάσματος του προηγούμενου έτους από την ΕΛΣΤΑΤ και την Eurostat, σε περίπτωση που υπάρχουν αποκλίσεις από τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος (1,75% το 2017 και 3,5% το 2018), ο υπουργός Οικονομικών θα περικόπτει αυτόματα τις δαπάνες μετά από εισήγηση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου. Εναλλακτικά, ο υπουργός Οικονομικών θα προτείνει «ισοδύναμα» μέτρα για την αύξηση των εσόδων. Η διάταξη που θα κατατεθεί στη Bουλή θα προβλέπει αυστηρές κυρώσεις και για τον υπουργό Οικονομικών εάν δεν εφαρμόσει τη σχετική νομοθετική ρύθμιση.
Η πλευρά του ΔΝΤ ζητάει να νομοθετηθούν από τώρα τα αντιλαϊκά μέτρα που θα ενεργοποιηθούν σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα.
Η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ θεσμοθέτησε το Δημοσιονομικό Συμβούλιο αλλά δε λειτούργησε στην πράξη. Στη συνέχεια, η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ψήφισε νομοθετική ρύθμιση για την ενεργοποίηση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, το οποίο θα λειτουργεί ως αυτόματος «κόφτης» δαπανών, με βάση και το ευρωενωσιακό πλαίσιο.
Έκλεισε το πακέτο των 5,4 δισ. ευρώ
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι «η διαπραγμάτευση έχει κλείσει» για τα μέτρα των 5,4 δισ. ευρώ. Επίσης, υποστηρίζουν ότι «η ελληνική πλευρά έχει κατοχυρώσει όλες τις κόκκινες γραμμές που έθεσε». 
Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι το αφορολόγητο θα υποχωρήσει κάτω από τα 9.090 που προβλέπει το νομοσχέδιο, πιθανόν γύρω στα 8.900 ευρώ. Το ποσό αυτό θα προσαυξάνεται κατά 100 ευρώ για κάθε παιδί. Στα «κόκκινα» δάνεια θα υπάρχει προστασία για την πρώτη κατοικία μόνο μέχρι το τέλος του 2017.
Για το πακέτο των «προληπτικών» μέτρων, κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι «η νομοθέτηση υπό αίρεση είναι αντίθετη με το ελληνικό Σύνταγμα και με το διεθνές νομικό σύστημα», προσθέτοντας ότι «η νομοθέτηση προληπτικών μέτρων είναι αρνητική για το οικονομικό κλίμα καθώς προεξοφλεί την αποτυχία του προγράμματος και αποτρέπει τις επενδύσεις». Σύμφωνα με το Μαξίμου, η κυβέρνηση έχει αντιπροτείνει «τη θεσμοθέτηση ενός μόνιμου μηχανισμού αυτόματης διόρθωσης των δημοσιονομικών μεγεθών, που θα ενεργοποιείται σε περίπτωση απόκλισης από τους στόχους», ο οποίος καλύπτει πλήρως τις προϋποθέσεις που έθεσε το πρόσφατο Eurogroup. 
Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία πάνω στα «προληπτικά μέτρα», ενώ για το πακέτο των 5,4 δισ. ευρώ έχει συμφωνηθεί το 95% των μέτρων. 
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι «δεν ξέρει» εάν θα υπάρξει νέο Eurogroup την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι «ακόμη εργαζόμαστε γι' αυτό». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.