Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Φοροεπιδρομή Πολιτικής Αναλγησίας προς ικανοποίηση των ΔαΝεισΤών της ΕΕ

ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗΣ
Και αύξηση του ΦΠΑ στο 24% από 23% πρότεινε η κυβέρνηση στους δανειστές
Τετάρτη 13/04/2016 - 14:26
Στο 24% προτείνει η κυβέρνηση να αυξηθεί ο υψηλός συντελεστής του ΦΠΑ που σήμερα είναι στο 23% με το κουαρτέτο να κάνει δεκτή τη συγκεκριμένη πρόταση.


ΔΝΤ
Η Ελλάδα ανήκει στις χώρες που υπάρχουν πολιτικοί κίνδυνοι για τους δημοσιονομικούς στόχους
Τετάρτη 13/04/2016 - 22:08
 
Στις χώρες που υπάρχουν πολιτικοί κίνδυνοι για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων συγκαταλέγει την Ελλάδα το ΔΝΤ στην ετήσια έκθεσή του για τις δημοσιονομικές εξελίξεις.
«Ο πολιτικός κύκλος ή ένα ενδεχόμενο πολιτικό αδιέξοδο μπορούν να προκαλέσουν επιπλοκές στην εφαρμογή της πολιτικής ή να αποθαρρύνουν την ανάληψη τολμηρών πρωτοβουλιών σε μια σειρά κρατών», αναφέρει η έκθεση.
Στην ίδια κατηγορία με την Ελλάδα, σχετικά με τους «πολιτικούς κινδύνους», το ΔΝΤ εντάσσει χώρες όπως η Αυστραλία και οι ΗΠΑ, αλλά και αναδυόμενες οικονομίες όπως η Βραζιλία, η Νότια Αφρική και η Βενεζουέλα.
Για την Ελλάδα η έκθεση περιλαμβάνει δημοσιονομικά στοιχεία για το 2015, τα οποία είναι διαφορετικά από αυτά της κυβέρνησης. 

Το ΔΝΤ τοποθετεί το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2015 στο 4,2% του ΑΕΠ, το πρωτογενές έλλειμμα στο 0,6% του ΑΕΠ, το κυκλικά προσαρμοσμένο έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης στο 1,1% του ΑΕΠ και το κυκλικά προσαρμοσμένο πρωτογενές πλεόνασμα στο 2,3% του ΑΕΠ.
902

Για το 2016 το Ταμείο αποφεύγει να κάνει εκτιμήσεις για τα δημοσιονομικά της Ελλάδας.
Οι μέχρι τώρα πληροφορίες επιβεβαιώνουν το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» ότι από την 1η Ιούλη τίθεται σε ισχύ ο νέος υψηλός συντελεστής 24% ΦΠΑ.
Σε αυτή την περίπτωση, η φοροεπιδρομή θα επιφέρει έσοδα από 400 έως 500 εκατ. ευρώ, δηλαδή πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση μέσω της έμμεσης φορολογίας που είναι η πιο άδικη και πλήττει κυρίως τα λαϊκά στρώματα.
Με τα έσοδα από την ένταση της φοροεπιδρομής η κυβέρνηση θέλει να καλύψει μεγάλο μέρος του δημοσιονομικού κενού ύψους 1% του ΑΕΠ για τη διετία 2017-2018, ενώ είναι βέβαιο ότι η αύξηση του ΦΠΑ θα επιφέρει αλυσιδωτές αυξήσεις στις τιμές βασικών προϊόντων και υπηρεσιών.
Επίσης οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητείται και η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ για περιοδικά, βιβλία και εφημερίδες που σήμερα φορολογούνται με 6%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.