Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Νίκος Καραθανασόπουλος: Φοροληστεία για το λαό και φοροαπαλλαγές για τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές (VIDEO)

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ «STAR»
Η κυβέρνηση εφαρμόζει φοροληστεία για το λαό και φοροαπαλλαγές για τους βιομήχανους
(VIDEO)
Τρίτη 19/04/2016 - 09:24 - Ενημέρωση: Τρίτη 19/04/2016 - 10:00
Την ταξική πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης που απαλλάσσει το κεφάλαιο και φορτώνει τα βάρη της κρίσης στο λαό, επισήμανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση του «STAR» και την εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου.
Όπως τόνισε, η όλη συζήτηση περιορίζεται στο πώς θα κλείσει η αξιολόγηση, η οποία για το λαό θα σημάνει νέα σκληρά μέτρα και κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης και κανένας από την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα δεν συζητούν για την ανακούφιση του λαού και την ανάγκη κάλυψης των απωλειών που είχε όλα τα τελευταία χρόνια.
Το ζητούμενο, πρόσθεσε, είναι ότι η ανάκαμψη της οικονομίας, για την οποία προσπαθούν και οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση, έχει ως προϋπόθεση να «γονατίσει» ο λαός και έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την τροπολογία που πρόσφατα έφερε στη Βουλή η συγκυβέρνηση σε άσχετο νομοσχέδιο προκειμένου να απαλλαγούν οι βιομηχανίες από το φόρο για το φυσικό αέριο. Και η τροπολογία αυτή, επισήμανε, ήρθε την ώρα που η συγκυβέρνηση εξετάζει το σενάριο να αυξήσει το φόρο στα καύσιμα πλήττοντας παραπέρα τα λαϊκά στρώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.