Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Νέα μέτρα: 1 δισ. ο έκαστος επί πλέον μας κοστίζουν ‒ Δημήτρης Κουτσούμπας: Ο λαός μας να οργανώσει τώρα τους αγώνες του (VIDEO)

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ
Στο τραπέζι επιπλέον αντιλαϊκά μέτρα 3 δισ. ευρώ
Δευτέρα 18/04/2016 - 10:28 - Ενημέρωση: Δευτέρα 18/04/2016 - 12:57

Επιπλέον μέτρα ύψους άνω των 3 δισ. ευρώ, βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους θεσμούς.
Τα μέτρα αυτά θα προστεθούν στα 5,4 δισ. ευρώ που ήδη έχουν ανακοινωθεί, ανεβάζοντας το λογαριασμό κοντά στα 9 δισ. ευρώ. 
Η πρόταση αυτή προκρίνεται από την ΕΕ και το ΔΝΤ για να διασφαλιστεί ο στόχος για πλεόνασμα της τάξης του 3,5% το 2018. Τα επιπλέον μέτρα θα συζητηθούν με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου που επιστρέφουν στην Αθήνα.

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα για τις διαπραγματεύσεις
Δευτέρα 18/04/2016 - 13:57 - Ενημέρωση: Δευτέρα 18/04/2016 - 14:02
Σε δήλωση για τις διαπραγματεύσεις προέβη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Συγκεκριμένα, επισήμανε:
«Τα μαντάτα από τη διαπραγμάτευση με την τρόικα είναι μαύρα. Φτάνει πια η κοροϊδία και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και από τα άλλα κόμματα, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που έχουν βάλει τις υπογραφές τους στο μνημόνιο.
Ο λαός μας θα πρέπει να οργανώσει τώρα τους αγώνες του, τη μεγάλη Λαϊκή Συμμαχία του, ενισχύοντας το ΚΚΕ. Μόνο έτσι μπορούμε να εμποδίσουμε τα αντιλαϊκά μέτρα».
902

Ανάμεσα σε αυτά τα μέτρα περιλαμβάνονται αύξηση του ΦΠΑ στα τιμολόγια της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ από το 13% στο 24%, περικοπές κύριων συντάξεων, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, περικοπές των μισθών στο Δημόσιο, «πάγωμα» των προσλήψεων και κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ 6% που ισχύει σε φάρμακα, βιβλία, θέατρα.
Κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι η πλευρά των θεσμών έχει θέσει αυτήν την πρόταση, υποστηρίζοντας ότι τα επιπλέον μέτρα «θα αποφασιστούν μεν από τώρα αλλά θα εφαρμοστούν, εάν και μόνο εάν, δεν καλύψουμε το στόχο του 3,5%, το 2018». Η κυβέρνηση εξαρτά την αποδοχή αυτής της πρότασης από την «ελάφρυνση» του κρατικού χρέους, επιβεβαιώνοντας ότι τα σχετικά παζάρια για το χρέος μόνο χειρότερα μέτρα φέρνουν στο λαό. «Σε κάθε περίπτωση η ελληνική πλευρά δεν έχει αποδεχθεί αυτή την πρόταση και η τελική της θέση θα εξαρτηθεί από ολόκληρο το ''πακέτο'' που θα είναι στα τραπέζι και που, προφανώς, θα συμπεριλαμβάνει και την ελάφρυνση του χρέους» ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας σημείωσε σε συνέντευξή του, ότι είναι εφικτός ο στόχος να κλείσει η αξιολόγηση μέχρι το Πάσχα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο εντός της ημέρας θα δοθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ώστε μέσα στην εβδομάδα να κατατεθεί στη Βουλή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.