Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

ΠΑΜΕ ενάντια σε κυβέρνηση - ΕΕ για το Προσφυγικό με δυναμικά συλλαλητήρια

ΠΑΜΕ
Δυναμικό συλλαλητήριο ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ για το Προσφυγικό
(VIDEO - ΦΩΤΟ)
Παρασκευή 01/04/2016 - 20:34 - Ενημέρωση: Παρασκευή 01/04/2016 - 22:11
Δυναμικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Προσφυγικό πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ το απόγευμα της Παρασκευής. Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι και νέοι εξέφρασαν την καταδίκη τους στο νομοσχέδιο, που είναι στη βάση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας και με το οποίο υλοποιείται η πολιτική που θα δημιουργήσει μεγαλύτερη επιδείνωση στις συνθήκες εγκλωβισμού και καταστολής των προσφύγων, που μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα εγκλωβισμού τους, που τους χαρακτηρίζει πλέον ως παράνομους και στην ουσία κρατούμενους.


Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια, όπου μίλησε ο Αλέκος Περράκης πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής και στέλεχος του ΠΑΜΕ και ακολούθησε δυναμική πορεία στη Βουλή. Στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία, έφτασε στα Προπύλαια ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.
«Φονιάδες, ληστές, υποκριτές είναι οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Μέτρα ανακούφισης των προσφύγων», ανέγραφε η εξέδρα, ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως: «Οι πρόσφυγες δεν είναι τίτλοι στις ειδήσεις, δεν είναι για παζάρια και για επενδύσεις», «Κάναν τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών, όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών», «Όσο στο τιμόνι είναι τ' αφεντικά για τους λαούς θα έχει πολέμους - προσφυγιά», «Πνιγμένα παιδιά και ξεριζωμός, αυτός είναι ο καπιταλισμός».
Η ομιλία του Αλ. Περράκη
Μιλώντας στα Προπύλαια ο Αλέκος Περράκης σημείωσε ότι με αυτή την συγκέντρωση «εκφράζουμε την καταδίκη μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή μας. Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα. Καταδικάζουμε την εμπλοκή της χώρας μας και απαιτούμε να σταματήσει κάθε συμμετοχή κάθε διευκόλυνση στους μακελάρηδες των λαών. Καταδικάζουμε τις αποφάσεις της ΕΕ που έχουν και την υπογραφή της Ελληνικής Κυβέρνησης που είναι ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Ευθύνονται για τον μαζικό τους εγκλωβισμό στην χώρα μας. Για την άθλια διαβίωσή τους, για τις επικίνδυνες εξελίξεις που θα ακολουθήσουν».
Ο Αλ. Περράκης επεσήμανε ότι «αυτοί που σφάζουν τους λαούς στην περιοχή είναι οι ίδιοι που ισοπεδώνουν την ζωή των εργαζομένων των λαϊκών στρωμάτων, με τα μέτρα που παίρνουν για να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους. Είναι οι εκπρόσωποι των μονοπωλιακών ομίλων, των πολυεθνικών. Οι ίδιοι απαιτούν ακόμη πιο φτηνούς εργαζόμενους».
Κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν τους αγώνες πιο μαζικά και μαχητικά τονίζοντας ότι «ο δρόμος της αμφισβήτησης, αυτού του δρόμου ανάπτυξης, της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και των πολέμων που υπηρετεί τους λίγους, είναι αυτός που με την εργατική τάξη μπροστά, σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, μπορεί να καθυστερήσει, να εμποδίσει, να ανατρέψει αντιλαϊκές πολιτικές, να οδηγήσει και σε κάποιες κατακτήσεις. Πάνω απ’ όλα σε αυτό το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να αλλάξει τάξη στην εξουσία, να ανοίξει ο δρόμος για άλλη νέα μορφή οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας που θα υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες της πλειοψηφίας του λαού, θα υψώνει τείχη στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και τους πολέμους».

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να μην γίνουν συνένοχοι στο νέο έγκλημα και να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο την πάλη τους απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ. Να ενισχύσουν μέσω των σωματείων τους, των συλλόγων, των λαϊκών επιτροπών την αλληλεγγύη τους προς τους πρόσφυγες - μετανάστες. Να μην περάσει το δηλητήριο του ρατσισμού, η ξενοφοβία.Να διεκδικήσουν με τους αγώνες τους αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής φιλοξενίας, ασφαλή μετάβαση των προσφύγων στις χώρες του τελικού προορισμού τους.
Να δυναμώσει ο αγώνας απέναντι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των άλλων δυνάμεων. Να καταδικαστεί η εμπλοκή της χώρας μας στους παραπάνω σχεδιασμούς.
902


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.