Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Τα παιδιά της χοροϊδίας με το κουαρτέτο εγχόρδων ‒ ΚΚΕ: Η σφαγή των αμνών και του λαού από ΔΝΤ-ΕΕ-ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

*
Από Μποτίλια επίσης:
ΙΔΕΗλόγοι!
ΠΑΜΕ 48ωρη: Πεκί-Νo, Νο Pasaran!

Πεκινουά του κεφαλαίου: Νικήσαμε το ΔΝΤ με αποκρατικοποιήσεις 6,4 δισ., αλλά μην ταΐζετε τα περιστέρια!

*
 
Την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή τα νομοσχέδια για Ασφαλιστικό και Φορολογικό
Τρίτη 12/04/2016 - 18:43 - Ενημέρωση: Τρίτη 12/04/2016 - 20:27
Τα νομοσχέδια για τις συντάξεις και το φόρο εισοδήματος που ενσωματώνουν την προσέγγιση θεσμών – κυβέρνησης για την επιβολή νέων αντιλαϊκών μέτρων, θα κατατεθούν την επόμενη εβδομάδα στη βουλή, όπως ανακοινώθηκε σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το απόγευμα της Τρίτης οι υπουργοί Οικονομικών, Οικονομίας και Εργασίας. Όπως είπαν, στόχος είναι να έχουν ψηφιστεί τα νομοσχέδια μέχρι το τέλος του Απρίλη. 

ΚΚΕ
Σχόλιο για την κοινή συνέντευξη Τύπου των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας

Τρίτη 12/04/2016 - 19:08 - Ενημέρωση: Τρίτη 12/04/2016 - 19:11
 
Σε σχόλιο για την κοινή συνέντευξη Τύπου των υπουργών Οικονομοκών και Εργασίας το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Μαζί με τη σφαγή των αμνών τη Μεγάλη Εβδομάδα η κυβέρνηση ετοιμάζει και τη σφαγή του λαού με το νομοσχέδιο για το Φορολογικό και τις συντάξεις. Είναι βαθιά γελασμένη αν νομίζει ότι θα μπορέσει να περάσει τα μέτρα εξαπατώντας το λαό και αποφεύγοντας τις λαϊκές μαζικές κινητοποιήσεις».
Κυβερνητική κοροϊδία το «καλό» μνημόνιο της ΕΕ και το «κακό» του ΔΝΤ

Σε σχόλιο του για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με το κουαρτέτο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

Τρίτη 12/04/2016 - 15:09
«Η πορεία των διαπραγματεύσεων και το κλείσιμο της αξιολόγησης δεν είναι αγωνία του λαού, αφού αυτό θα σημάνει αυτόματα νέα ασήκωτα βάρη στις πλάτες του, νέα προνόμια για το κεφάλαιο. Πολύ περισσότερο δεν πρέπει να περάσει η προκλητική κυβερνητική κοροϊδία ότι υπάρχει το «καλό» μνημόνιο της ΕΕ και το «κακό» του ΔΝΤ, τη στιγμή που από κοινού ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνηση σχεδιάζουν το νέο σκληρό πακέτο μέτρων.
Αντίθετα, αυτό που χρειάζεται είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, με την πάλη τους να καθυστερήσουν και να βάλουν εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται στο ασφαλιστικό, το φορολογικό, παντού, ανοίγοντας το δρόμο για τη συνολική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».
902

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα επιστρέψουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου με στόχο να υπάρξει οριστική συμφωνία μέχρι το προγραμματισμένο Γιούρογκρουπ για την αξιολόγηση  στις 22 του μήνα, είτε λίγες μέρες αργότερα, πριν από έκτακτο Γιουρογκρούπ που πιθανόν να γίνει στις 25 – 26 Απριλίου, όπως εκτίμησε ο Ευ. Τσακαλώτος.
Αναπαράγοντας την λογική του «μικρότερου κακού» που καλλιεργεί συστηματικά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όλο το προηγούμενο διάστημα, τα κυβερνητικά στελέχη επιχείρησαν να παρουσιάσουν την πρόταση της κυβέρνησης "λιγότερο αιματηρή" από τις προτάσεις του κουαρτέτου, την ώρα πάντως που όλες οι προτάσεις ανταγωνίζονται για το ποια θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και θα στηρίξουν την ανάκαμψη του κεφαλαίου πάνω στα συντρίμμια των λαϊκών δικαιωμάτων. Σε αυτό το πνεύμα ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «είναι σωστό να έχουμε στόχους από το μνημόνιο, είναι σωστό να ακούμε τη γνώμη των θεσμών, αλλά την τελευταία λέξη για το πώς θα φτάσουμε στους στόχους την έχει η ελληνική κυβέρνηση». 
Σύμφωνα με τον Ευ. Τσακαλώτο τα νομοσχέδια για φορολογικό και ασφαλιστικό θα προχωρήσουν μέχρι το τέλος του μήνα ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τροποποιήσεις στο περιεχόμενό τους ανάλογα και με την πορεία των διαπραγματεύσεων.  
Για το φορολογικό ο υπουργός οικονομικών ισχυρίστηκε ότι έχει "προοδευτικό" χαρακτήρα την ώρα που μειώνει το αφορολόγητο στα 9.100 ευρώ από 9.500 που είναι σήμερα, επιβαρύνοντας παραπέρα τους χαμηλόμισθους και τα λαϊκά στρώματα. Οπως είπε η έκπτωση φόρου, από τα 2.100 ευρώ που είναι σήμερα, θα μειωθεί στα 2.000 ευρώ και θα μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε 1000 ευρώ εισοδήματος.
Ο Γ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι με το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό καλύπτονται οι μνημονιακοί στόχοι. Μεταξύ άλλων προβλέπει εθνική σύνταξη - ουσιαστικά επίδομα φτώχειας - στα 384 ευρώ ενώ προκειμένου να χρυσώσει το χάπι των αντιλαϊκών μέτρων επικαλέστηκε το δικαιότερο τρόπο(!) με τον οποίο θα μοιραστεί η μικρότερη - όπως ομολόγησε - συνταξιοδοτική πίτα. 
Επιχειρώντας να αποκρύψει τη σφαγή των συντάξεων μέσω της μείωσης των επικουρικών, ισχυρίστηκε ότι υπάρχει «απόλυτη προστασία των κύριων συντάξεων μέχρι το 2018» ενώ χαρακτήρισε εντελώς ανακριβείς τις πληροφορίες ότι θα κοπεί το ΕΚΑΣ για να σωθούν οι συντάξεις, την ώρα πάντως που αυτό προβλέπεται ξεκάθαρα στο 3ο μνημόνιο που έχει ήδη ψηφιστεί.
Έκανε λόγο για ίδια εφαρμογή όμοιων κανόνων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και πρόσθεσε ότι «τα συνταξιοδοτικά του δημοσίου θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα».
Ο Γ. Σταθάκης αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για τα κόκκινα δάνεια, επισήμανε ότι αυτές θα έχουν καταλήξει με βάση το χρονοδιάγραμμα έως τις 22 του μήνα.
Χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, είπε ότι υπάρχουν πολλά επιμέρους ζητήματα, στα οποία ωστόσο, όπως ανέφερε, «έχει γίνει σημαντική πρόοδος και είμαστε πολύ κοντά».
Αναφερόμενος στα συνδεδεμένα με την πρώτη κατοικία δάνεια, στάθηκε στην ανάγκη να βρεθεί κάποια λύση για την ύπαρξη ενός μεταβατικού διαστήματος. Όπως είπε, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή νομικό πλαίσιο για την πώληση των κόκκινων δανείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.