Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Πλάγια Χιρόν, 15 & 16 Απριλίου 1961, Φιντέλ: «Η Επανάσταση τώρα γίνεται σοσιαλιστική» (VIDEO) ‒ Εκδήλωση για την 55η επέτειο της "Απόβασης στον Κόλπο των Χοίρων" - 17 Απρίλη, 7:30 μμ -Café Satyricon- Χαϊδάρι

15 & 16 Απριλίου 1961: «Πατρίδα ή Θάνατος» (VIDEO)


Εκδήλωση για την 55η επέτειο της "Απόβασης στον Κόλπο των Χοίρων" - 17 Απρίλη, 7:30 μμ - Café Satyricon - Χαϊδάρι

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Κυριακή 17 Απρίλη 19.30

Café Satyricon - Αριστοφάνους 1 και Μάρνης 26, Χαϊδάρι

Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο των τελευταίων χρόνων, βιώνουμε την επίθεση διαρκείας του νεοφιλελευθερισμού και των παραγώγων του που άμεσο στόχο έχουν την αποδόμηση των κοινωνιών μέσα από το τσάκισμα της εργατικής τάξης, της νεολαίας και των εκφράσεών τους. Παράλληλα δεχόμαστε την μιντιακή επίθεση που στοχεύει την συλλογική μνήμη των κινημάτων και όλων των αγωνιστριών και αγωνιστών, και που υποβαθμίζει τις ιστορικές μας νίκες που έδωσαν ώθηση στην ιστορία.

Επειδή αυτή η «μνήμη» δεν θέλουμε να μπει στην λήθη, το Café Satyricon θα διοργανώσει μια σειρά εκδηλώσεων με σκοπό να αναδειχθούν αυτές οι σταγόνες ιστορίας, να διδαχθούμε από τις μικρές ήττες και τις μεγάλες στιγμές που χάθηκαν, να πάρουμε κουράγιο από τις νίκες και να συνεχίσουμε αταλάντευτα μπροστά.

Στο πλαίσιο των προαναφερθέντων το Café Satyricon και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» συνδιοργανώνουν εκδήλωση - συζήτηση με αφορμή την επέτειο των 55 ετών από την ιστορική νίκη της Κουβανικής Επανάστασης έναντι του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, όταν η CIA υποστήριξε την βίαια ανατροπή της κουβανικής κυβέρνησης και αποβίβασε, στις 17 Απρίλη του 1961, 1500 ενόπλους.

Θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό και την συζήτηση θα ανοίξει ο Τζωρτζ  Μεχραμπιάν, εκ μέρους του «Χοσέ Μαρτί».

Τέλος, το Café Satyricon είναι ανοικτό σε κάθε πρόταση σωματείου, συλλογικότητας, πολιτικής οργάνωσης για διοργάνωση ή συνδιοργάνωση για ανάλογων γεγονότων.

Στον χώρο θα λειτουργήσει πολιτικό βιβλιοπωλείο από τις εκδόσεις «Διεθνές Βήμα» και Red Marks.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.