Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Δημήτρης Κουτσούμπας: Η σαπίλα του συστήματος δεν γιατρεύεται με εξεταστικές επιτροπές και ημίμετρα (VIDEO)

(Το κείμενο της ομιλίας, στο τέλος)
ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ
Παρασκευή 15/04/2016 - 12:26
Άρχισε στη Βουλή η συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών Mέσων Mαζικής Eνημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.
Η συζήτηση γίνεται με βάση τη σχετική πρόταση που κατέθεσαν ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.
Η τοποθέτηση του ΚΚΕ
Καμία πρωτοτυπία, η κυβέρνηση έφερε την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή σε μια περίοδο που διαπραγματεύεται το κλείσιμο αξιολόγησης «που θα σηματοδοτήσει όχι την ανακούφιση του λαού, αλλά την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης», για τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, ανέφερε αρχικά στην τοποθέτησή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.
Τόνισε ότι τα μέτρα περιλαμβάνουν νέα φοροεπιδρομή, κατεδάφιση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, «κόκκινα» δάνεια σε funds, που θα ανοίξουν το δρόμο για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ιδιωτικοποιήσεις και νέα κίνητρα στο κεφάλαιο με τον αναπτυξιακό νόμο, το ΕΣΠΑ και το πακέτο Γιούνκερ.
Αναφερόμενος στην πείρα από τις προηγούμενες Εξεταστικές Επιτροπές, σημείωσε ότι οι κυβερνήσεις «όταν πιέζονται και παραμονές σκληρών μέτρων επιχειρούν να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα», με σκοπό τον αποπροσανατολισμό του λαού και την άσφαιρη αντιπαράθεση. Επίσης ανέφερε ότι η πείρα έδειξε ότι «όλες οι Εξεταστικές Επιτροπές ήταν άνθρακας ο θησαυρός», πως «ποτέ δεν έλαμψε η αλήθεια, ποτέ δεν έφτασε το μαχαίρι στο κόκαλο» και ότι «η σήψη και η διαφθορά παραμένει, διότι είναι σύμφυτη με τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος».
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι «να συσκοτίσει το χαρακτήρα της συζήτησης με το κουαρτέτο, να τραβήξει την προσοχή του λαού από τα πολύ σκληρά μέτρα που σκέφτεται να υλοποιήσει στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου» και πως θέλει να μην αναδειχθεί η ίδια η ουσία, πως η πολιτική των κομμάτων που υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο διαμορφώνει σχέσεις διαπλοκής με τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Σημείωσε πως το ΚΚΕ, χωρίς να έχει αυταπάτες για το αποτέλεσμα, θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για να γίνει ο έλεγχος, που όπως είπε θα μπορούσε να γίνει και χωρίς Εξεταστική και θα μπορούσε να επεκταθεί αυτός στα θαλασσοδάνεια και στις σκανδαλώδεις χρηματοδοτήσεις των μονοπωλιακών ομίλων.
Οι τοποθετήσεις των κομμάτων
Από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας και των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος ανέφεραν πως πρέπει να διερευνηθεί πόσα δάνεια και υπό ποιες προϋποθέσεις πήραν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ανέφεραν πως η κυβέρνηση Σαμαρά ήρε την ποινική ευθύνη των ηγεσιών των τραπεζών για τη χορήγηση δανείων και έκαναν αναφορά στην υπόθεση «Siemens» και στο σκάνδαλο με τις μίζες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Για τα ΜΜΕ αναφέρθηκε πως είναι «ουσιαστικά χρεοκοπημένες εταιρείες χωρίς κανέναν κρατικό έλεγχο».
«Καμία αντίρρηση, είμαστε σύμφωνοι» με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ Νίκη Κεραμέως και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «επικοινωνιακό σόου» και για «τέχνασμα αποπροσανατολισμού», με στόχο την κοινή γνώμη και τη συσπείρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση δεν δέχεται Εξεταστική Επιτροπή για τα 80 δισ. ευρώ που φόρτωσε στο χρέος».
Από τη Χρυσή Αυγή ο Ηλίας Κασιδιάρης βρήκε ευκαιρία να χύσει το δηλητήριο μίσους και ρατσισμού, λέγοντας ότι η χώρα έχει καταληφθεί «από ορδές λαθρομεταναστών», ενώ για τα ΜΜΕ ανέφερε πως υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ τα χαρακτήρισε βοθροκάναλα, «αντιγράφοντας την ορθή ορολογία της Χρυσής Αυγής».
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος ανέφερε ότι τα οικονομικά του κόμματός του νοικοκυρεύτηκαν και αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς σε στελέχη που από το ΠΑΣΟΚ μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι κάποιοι από «τις τάξεις του γενιτσαρισμού» υπογράφουν με την πρόταση για Εξεταστική «κατά του άλλου τους εαυτού».
Υπέρ της πρότασης υπό προϋποθέσεις τάχθηκε το Ποτάμι μέσω του βουλευτή Κώστα Μπαργιώτα και η Ένωση Κεντρώων με το βουλευτή Μάριο Γεωργιάδη, οι οποίοι άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση για προσπάθεια αποπροσανατολισμού.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Η σαπίλα του συστήματος δεν γιατρεύεται με εξεταστικές επιτροπές και ημίμετρα
Παρασκευή 15/04/2016 - 13:46 - Ενημέρωση: Παρασκευή 15/04/2016 - 13:54
Στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε:
«Κυρίες και κύριοι,
Η αξιολόγηση που ο πρωθυπουργός είπε ότι "είναι η δυσκολότερη, γιατί επιλογή της κυβέρνησης ήταν να βάλει μπροστά τα όσα δύσκολα υπήρχαν για να ξεμπερδεύουμε…", έχει από όλα:
Έχει Ασφαλιστικό πολύ χειρότερο από αυτό που δημοσιεύτηκε πριν από μήνες.
Έχει φορολογικό με αύξηση της φορολογίας και νέους έμμεσους φόρους για το λαό, τη στιγμή που η κυβέρνηση απαλλάσσει με τροπολογίες τους βιομήχανους από τον Ειδικό Φόρο στο φυσικό αέριο, ενώ κυνηγάει και το ευρώ από τους εργαζόμενους.
Έχει ιδιωτικοποιήσεις, έχει "κόκκινα" δάνεια, εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, νέα χρηματοδοτικά πακέτα, δηλαδή νέα προνόμια για το μεγάλο κεφάλαιο.
Και δεν θα ξεμπερδεύουμε, όπως κοροϊδεύετε, όχι μόνο γιατί η πείρα λέει πως κάθε διαπραγμάτευση, κάθε αξιολόγηση συνοδεύεται από σκληρά μέτρα που προσθέτονται στα προηγούμενα. Δηλαδή ο κατήφορος δεν έχει τέλος…
Αλλά και γιατί, ανεξάρτητα αν οι στόχοι πιάνονται, αν τα μέτρα υλοποιούνται, αν οι μεταρρυθμίσεις εφαρμόζονται, η ελληνική οικονομία δεν είναι σε μια γυάλα αποκομμένη και τα σημάδια δεν είναι καλά για την πορεία της καπιταλιστικής οικονομίας διεθνώς και στην ΕΕ.
Άρα πώς θα ξεμπερδέψουμε;
Τα δικά σας επιτελεία λένε πως το 2015 η παγκόσμια καπιταλιστική ανάπτυξη επιβραδύνθηκε, ενώ το 2016 ξεκίνησε με επικίνδυνα μηνύματα.
Η απειλή νέων συγχρονισμένων κλυδωνισμών στην παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία ρίχνει ακόμα περισσότερο "λάδι στη φωτιά" των ανταγωνισμών μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των αντίστοιχων κρατών και διεθνών συμμαχιών τους.
Ακόμη και για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους, ομολογείται ανοιχτά πλέον αυτό που μόνο το ΚΚΕ έλεγε από την αρχή, ότι θα συνοδευτεί από ένα νέο πιο σκληρό πακέτο μέτρων, από μνημόνιο 4 δηλαδή. 
Και σ’ αυτό το πλαίσιο πρέπει να δει ο καθένας την αντιπαράθεση, τις αντιθέσεις και τους ανταγωνισμούς που ήρθαν στην επιφάνεια με αφορμή την ιστορία με τις υποκλοπές των συνομιλιών των στελεχών του ΔΝΤ.
Όσον αφορά την κυβέρνηση, είναι φανερό ότι αξιοποιεί τις συνομιλίες των στελεχών του ΔΝΤ για να επαναφέρει το γνωστό και δοκιμασμένο εκβιασμό προς το λαό ότι "υπάρχουν και χειρότερα", για να επιταχύνει την αξιολόγηση, δηλαδή το νέο πακέτο μέτρων και να εξωραΐσει το μνημόνιο 3 που έχει υπογράψει με την ΕΕ.
Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το προηγούμενο διάστημα είχε επενδύσει στο ρόλο των ΔΝΤ - ΗΠΑ, τώρα εμφανίζεται να είναι πιο κοντά στις θέσεις της ΕΕ - Γερμανίας.
Αυτή η εναλλαγή ρόλων "καλού - κακού" δεν μπορεί να κρύψει, φυσικά, ότι τόσο το ΔΝΤ όσο και η ΕΕ έχουν κοινό στόχο την υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων και τη θωράκιση της κερδοφορίας των ομίλων τους, σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού.
Στα πλαίσια αυτά πρέπει να δούμε και την τελευταία εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, με την προσωρινή διακοπή τους, την αναγγελία για κατάθεση 2 νομοσχεδίων τη Μεγάλη Εβδομάδα ή περίπου τότε, ανεξάρτητα εάν έχει επέλθει συμφωνία, και το ταξίδι του κ. Τσίπρα ανά τας Ευρώπας για μια ακόμα φορά προς αναζήτησιν χείρας βοηθείας από τη λυκοσυμμαχία για να επέλθει η συμφωνία.
Κι από ποιον ζητάει βοήθεια; Από τον Ολάντ! Που δεν μπορεί να κουμαντάρει τα του οίκου του για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους… Εκατομμύρια Γάλλοι βρίσκονται στους δρόμους, σε απεργίες και κινητοποιήσεις, για τα βάρβαρα μέτρα που παίρνει η κυβέρνησή του εκεί.
Συνολικά, όλο αυτό είναι ένα ακόμα επεισόδιο στο κακοπαιγμένο σίριαλ της διαπραγμάτευσης.
Και η κουβέντα γίνεται "περί όνου σκιάς"…
Κουβέντα δεν λέγεται για το περιεχόμενο αυτών των νομοσχεδίων, με τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν διαφωνεί το κουαρτέτο, έστω κι αν δεν υπάρχει πλήρης συμφωνία σε επιμέρους πλευρές των αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται.
Άλλωστε, όπως οι ίδιοι οι υπουργοί παραδέχτηκαν προχτές, η συμφωνία ήταν πολύ κοντά στο κλείσιμο και αυτό θα είχε γίνει εάν υπήρχε λίγος ακόμα χρόνος. Γι' αυτό μας παρέπεμψε στις επόμενες μέρες, οπότε η κυβέρνηση φιλοδοξεί να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, τουλάχιστον όσον αφορά το Ασφαλιστικό και Φορολογικό.
Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση προσπαθεί να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό, έχοντας συμφωνήσει με το κουαρτέτο τη συντριπτική πλειοψηφία των άγριων μέτρων.
Τη μια παρουσιάζει το κλείσιμο της αξιολόγησης ως δήθεν "αγωνία τάχα του λαού", για την επιτάχυνση δηλαδή της σφαγής του και λόγω αυτού καίγεται να υπάρξει συμφωνία με τους "θεσμούς"!
Την άλλη προσπαθεί να περάσει την αντίληψη ότι τάχατες οι Ευρωπαίοι εταίροι της θέλουν να υπογράψουν μια καλή συμφωνία, αλλά το κακό ΔΝΤ δεν τους αφήνει γιατί αυτό είναι που θέλει να ρουφήξει το αίμα μας και εμποδίζει την πρόοδο των συζητήσεων, ενώ οι Μέρκελ, Ολάντ και Σία απλώς θέλουν να μας γλείψουν τις ματωμένες πληγές, προς ανακούφισή μας μάλιστα.
Γκραν γκινιόλ, δηλαδή.
Κυρίες και κύριοι,
Ειλικρινά καμιά αγωνία δεν έχουμε για το αν και πότε τα νομοσχέδια κατατεθούν, είτε με απόλυτη είτε με σχετική συμφωνία των κορακιών τους οποίους θεωρείτε εσείς θεσμούς και φίλους εταίρους σας.
Αυτό που δεν πρόκειται να αλλάξει είναι το περιεχόμενο και ο προσανατολισμός αυτών των μέτρων που είναι ταξικά και βαθιά αντιλαϊκά.
Είναι μέτρα που υπηρετούν μόνο την ανάκαμψη των καπιταλιστικών κερδών, από την οποία δεν έχει να ωφεληθεί απολύτως τίποτα ο ελληνικός λαός, παρά μόνο αποτέλεσμα θα έχει να υποβάλλεται συνεχώς σε θυσίες δίχως τέλος και χωρίς κανένα θετικό αντίκρισμα για τον ίδιο.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που εκλέχτηκε με τα συνθήματα της κατάργησης των μνημονίων, έφτασε στο σημείο σήμερα, 15 μήνες μετά, όχι μόνο να εφαρμόζει τα προηγούμενα μνημόνια των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και να υπογράφει κι άλλο, αλλά να κάνει και σημαία την "κατά γράμμα" εφαρμογή του μνημονίου και μάλιστα ως "μέγιστη πράξη αντίστασης" στις απαιτήσεις του ΔΝΤ!
Η κυβέρνηση, για να χρυσώσει το χάπι, λέει ότι η αξιολόγηση "είναι η τελευταία δύσκολη στροφή, …ότι θα βγούμε στην τελική ευθεία", ότι "θα συμπέσει χρονικά με την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη… και μετά την αξιολόγηση ξεκινά η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους".
Αλήθεια, τι σημαίνει επιστροφή στην ανάπτυξη;
Μήπως θα βρει δουλειά το 1,5 εκατ. των ανέργων;
Μήπως το 60% των νέων θα βρει δουλειά με σταθερό μισθό, ωράριο και στο αντικείμενο που σπούδασε;
Αλήθεια, τι σημαίνει ελάφρυνση του χρέους;
Μήπως θα δοθούν πίσω οι μισθοί και τα δώρα που κόπηκαν; Οι συντάξεις;
Μήπως θα μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης, θα δοθούν αξιοπρεπείς συντάξεις, θα λιγοστέψουν οι φόροι, θα αυξηθούν οι δαπάνες στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια;
Αν κάποιος μπορεί να προσδοκά από την ελάφρυνση του χρέους και την ανάπτυξη αυτό είναι το κεφάλαιο, γιατί από τη μεν ελάφρυνση θα εξοικονομηθεί κρατικό χρήμα για τις επενδύσεις του και η ανάπτυξη είναι ταυτισμένη με την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας.
Έχει, λοιπόν, κανένα συμφέρον η εργατική τάξη, ο λαός μας, να κλείνει κάθε φορά η αξιολόγηση, να πιάνονται οι στόχοι και τα νούμερα;
Όταν μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, το "βαρέλι δεν έχει πάτο";
Ο λαός μας έχει συμφέρον, βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής, να βάλει εμπόδια στον αντιλαϊκό κατήφορο.
Γι' αυτό εμείς καθαρά λέμε ότι αυτό που πρέπει να κυριαρχήσει στην ατζέντα του λαού δεν είναι η αγωνία της αστικής τάξης και των κομμάτων της, αλλά πώς θα οργανώσει καλύτερα την πάλη του, για να δυσκολέψει την ψήφιση και την εφαρμογή των μέτρων που φέρνει σε βάρος του η ολοκλήρωση και αυτής της διαπραγμάτευσης.
Πώς θα οργανωθεί άμεσα καλύτερα η 48ωρη απεργία, όποτε κι αν έρθουν τα μέτρα στη Βουλή και πώς αυτή η επιτυχία της απεργίας θα δώσει ώθηση για παραπέρα κλιμάκωση.
Πώς ταυτόχρονα θα ανοίξει η συζήτηση και κυρίως η οργάνωση της πάλης για τη ριζική ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την οικοδόμηση μιας πλατιάς λαϊκής συμμαχίας.
Πού θα κατευθύνει τη δράση και τον αγώνα της ώστε να έρθει πραγματικά ο λαός στην εξουσία.
Κι όχι να παίζεται πινγκ πονγκ ανάμεσα σε γιαλαντζί αριστερούς και δοκιμασμένους κεντροαριστερούς και δεξιούς, ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και άλλους νεόκοπους υποστηρικτές των πολιτικών αυτών που μας έφτασαν έως το χείλος του γκρεμού.
Σε αυτή την προοπτική μόνο μπορούν να σπάσουν οι αλυσίδες της εκμετάλλευσης, της ανεργίας, της σκλαβιάς που επιβάλλει στους λαούς ένα σάπιο σύστημα και οι λυκοσυμμαχίες του, τύπου ΕΕ, ΔΝΤ, ΝΑΤΟ και το κακό συναπάντημα.
Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
Κάθε φορά που οι κυβερνήσεις, πριν οι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, σήμερα οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ετοίμαζαν σφαγή των λαϊκών δικαιωμάτων και μπαράζ μέτρων κατά του λαού, χρησιμοποιούσαν τον αποπροσανατολισμό, την άσφαιρη αντιπολίτευση, έφτιαχναν Εξεταστικές Επιτροπές που δήθεν θα έβαζαν το μαχαίρι στο κόκαλο, άλλαζαν την ατζέντα ή προσπαθούσαν να αλλάξουν την ατζέντα της συζήτησης.
Είναι σίγουρο πλέον, γιατί το τρικ αυτό έχει πολυχρησιμοποιηθεί, ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν πρωτοτυπεί.
Η πείρα δείχνει ότι το μαχαίρι ποτέ δεν μπήκε στο κόκαλο, ούτε μπορεί στην πραγματικότητα να μπει από αυτούς που μας κυβερνάνε και βρίσκονται στην ίδια γραμμή πλεύσης.
Μέσα από τις διάφορες επιχειρήσεις κατά της διαφθοράς επιδιώκεται η εκτόνωση της λαϊκής αγανάκτησης.
Επιδιώκεται να συγκαλυφτεί ότι για το χρέος και τα ελλείμματα η πρώτη και κύρια αιτία είναι οι παροχές προς τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις, με τις συνεχείς φοροαπαλλαγές, τις συνεχείς ενισχύσεις, με τα διάφορα κίνητρα, τα κοινοτικά κονδύλια, τις συμπράξεις με τους ομίλους, τα γνωστά ΣΔΙΤ κλπ.
Μέσα σε αυτό το αλισβερίσι εκτρέφονται και τα διάφορα σκάνδαλα, ενώ συγκαλύπτονται οι πραγματικές αιτίες για τη σημερινή βαθιά κρίση, που επιδιώκει την έξοδο από αυτήν με ολομέτωπη επίθεση σε λαϊκά δικαιώματα, για να στηριχθούν μόνο τα κέρδη του κεφαλαίου.
Κι επειδή έχετε σηκώσει υποκριτικά τη σημαία κατά της διαπλοκής, για να έχουμε το καλό ερώτημα:
Η τροπολογία που φέρατε και ψηφίσατε πριν μια εβδομάδα, με την οποία απαλλάσσετε τους μονοπωλιακούς ομίλους από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, την ώρα που τσακίζετε στη φορολογία τους εργαζόμενους, τι είναι;
Η τροπολογία που φέρατε προχθές, με την οποία απαλλάσσετε τις ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις από πρόστιμα, τέλη και άλλες επιβαρύνσεις, τι είναι;
Δεν είναι δείγματα της νόμιμης διαπλοκής και στήριξης του κράτους και των κυβερνήσεων στο μεγάλο κεφάλαιο;
Κι όλα αυτά βέβαια, στη ζούλα, με εκπρόθεσμες τροπολογίες, για να μην παίρνει χαμπάρι ο λαός.
Καταθέτουμε στα πρακτικά αυτές τις τροπολογίες ως δείγμα αυτής της διαπλοκής!
Η διαφθορά και η διαπλοκή είναι εδώ, πανταχού παρούσα.
Η σαπίλα του συστήματος δεν γιατρεύεται με Εξεταστικές Επιτροπές και ημίμετρα.
Ανάσα ζωής είναι για το σύστημα αυτά. Αλλαγή σκυτάλης για κάποια τζάκια ίσως, ανανέωση προσωπικού.
Η κυβέρνηση και τα κόμματα δεν πρέπει να συσκοτίζουν το χαρακτήρα της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης που ζει η Ελλάδα τα τελευταία 7 χρόνια.
Δεν πρέπει να συσκοτίζουν το χαρακτήρα και τις αιτίες της αντιλαϊκής επίθεσης θεωρώντας ότι για όλα φταίει η ανορθολογική λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και οι σχέσεις διαπλοκής με τα κόμματα που κυβέρνησαν και με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να γίνει έλεγχος και για τα δάνεια των κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης από το τραπεζικό σύστημα.
Όπως και να γενικευτεί και για το πλήθος των θαλασσοδανείων που έχουν δοθεί σε μεγάλους μονοπωλιακούς επιχειρηματικούς ομίλους, όπως και για τις σκανδαλώδεις χρηματοδοτήσεις που έχουν λάβει από το κράτος.
Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα, αλλά δεν έχουμε και αυταπάτες για τα αποτελέσματα.
Θα ψηφίσουμε υπέρ της Εξεταστικής Επιτροπής, αν και ο έλεγχος θα μπορούσε πολύ καλά να γίνει και χωρίς Εξεταστική Επιτροπή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.