Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΔΝΤ-Ε(πώνυμη) Ε(ταιρεία): Ένα, δύο, τρία, πολλά μνημόνια ‒ ΚΚΕ: Το τυράκι της φάκας

ΠΡΟΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕ ΕΕ - ΔΝΤ
Αναμένεται να κλειδώσει το Σάββατο ο νόμος - λαιμητόμος στο Ασφαλιστικό
Παρασκευή 08/04/2016 - 07:59
Νέα συνάντηση το Σάββατο 9 Απρίλη για το Ασφαλιστικό θα έχει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και οι επικεφαλής του κουαρτέτου μετά την σχεδόν τρίωρη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη. 
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης διαρρέει πως «τα σενάρια των καθυστερήσεων φαίνεται να “καίγονται” καθώς τώρα όλοι συμφωνούν ότι μέχρι το Πάσχα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία, ενώ το αργότερο μέχρι την Τρίτη, θα έχει ολοκληρωθεί και η επεξεργασία του κειμένου των θεσμών». Επιπλέον αναφέρει ότι «το ΔΝΤ, ως όφειλε, κατέθεσε και το δικό του κείμενο στο οποίο καταγράφονται κάποιες διαφοροποιήσεις του».

ΚΚΕ
Το «τυράκι» του χρέους δεν μπορεί να κρύψει τη «φάκα» των μέτρων σε Ασφαλιστικό και Φορολογικό
Τετάρτη 06/04/2016 - 17:46
Σε σχόλιο για τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Το "τυράκι" της ελάφρυνσης του χρέους -είτε με βάση το σχέδιο του ΔΝΤ είτε αυτό της ΕΕ/Γερμανίας- δεν μπορεί να κρύψει τη "φάκα" των προαπαιτούμενων μέτρων, τα οποία η κυβέρνηση επιταχύνει, με ασφαλιστικό πολύ χειρότερο απ’ το αρχικό σχέδιο, με αύξηση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας, με νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο. Δηλαδή μ’ όλα αυτά που προβλέπει το 3ο μνημόνιο, την κατά γράμμα εφαρμογή του οποίου έχει κάνει σημαία της η κυβέρνηση».
902

Το υπουργείο Εργασίας διέρρεε πως έχουν συμφωνηθεί τα βασικά θέματα του σχεδίου για το Ασφαλιστικό, εκτός από το ύψος των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις και ότι στόχος είναι να κατατεθεί το νομοσχέδιο έως τις 23 Απρίλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση θεωρεί ότι οι μειώσεις δεν μπορούν να ξεπερνούν σε ποσοστό το 40% με προστασία των συνολικών συντάξιμων αποδοχών τα 1.400 ευρώ το μήνα.
Ερωτηματικό παραμένει αν οι δανειστές θα αποδεχθούν την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και ποια θα είναι η στάση τους για την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.
Οι δύο πλευρές συμφωνούν:
- Η «εθνική σύνταξη» των 384 ευρώ θα δίνεται ολόκληρη με 20ετή ασφάλιση, θα μειώνεται κατά 2% για κάθε έτος με όριο τη 15ετία για την οποία η «εθνική» σύνταξη θα είναι μόλις 346 ευρώ.
- Η «ανταποδοτική σύνταξη» για τα 40 χρόνια ασφάλισης θα υπολογίζεται με ποσοστό αναπλήρωσης που δεν θα ξεπερνά το 45%. Για την 35ετία δεν θα ξεπερνά το 30%, αντί του 70% που ισχύει τώρα.
- Προωθείται η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για την κύρια σύνταξη στο 20% επί του εισοδήματος για ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και επιστήμονες, καθώς και η αύξηση των εισφορών για την επικούρηση.
- Περικοπή της συνταξιοδοτικής δαπάνης για φέτος κατά 1,8 δισ. ευρώ και επιπλέον 1 δισ. ευρώ για τη διετία 2017-2018.
- Σχεδιάζεται οι νέες συντάξεις χηρείας να αποδίδονται μόνο όταν συμπληρωθεί ο 57ο έτος της ηλικίας του δικαιούχου.
Δηλώσεις Ντάισελμπλουμ – Μοσκοβισί
«Σκοπός μου είναι να αποφευχθεί μία νέα ελληνική κρίση», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας σε επιτροπή του ολλανδικού κοινοβουλίου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.
Επιπλέον, εξέφρασε τη λύπη του για την ηχογράφηση της συνομιλίας Τόμσεν - Βελκουλέσκου την οποία διέρρευσαν τα WikiLeaks.
«Πρόκειται για θέματα περίπλοκα, αλλά πιστεύω ότι υπάρχει κοινή βούληση να τελειώσουμε το συντομότερο», δήλωσε ο κοινοτικός επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί. Πρόσθεσε, «έχουμε την εντύπωση ότι οι συζητήσεις προχωρούν καλά, υπάρχει ουσιαστική πρόοδος σε πολλά ζητήματα της διαπραγμάτευσης και αυτά είναι πολύ ενθαρρυντικά νέα».
Εκανε επίσης γνωστό πως για το ελληνικό θέμα συμπεριλαμβανομένου και του χρέους «τις επόμενες μέρες θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ».
Ξεχωριστά κείμενα και μνημόνια με ΕΕ και ΔΝΤ;
Την Ουάσινγκτον έδειξε σαν τον επόμενο σταθμό και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπου η κυβέρνηση αναμένει να γίνει μια πρώτη συζήτηση για το χρέος.
Μετά την πολύωρη συνάντηση που είχε με το κουαρτέτο έως έργα το βράδυ της Τετάρτης είχε δηλώσει, «ελπίζουμε να έχουμε τελειώσει έως την Κυριακή το απόγευμα σε ένα κείμενο απόφασης, ώστε να μπορούμε να πάμε στην Ουάσινγκτον την ερχόμενη Πέμπτη και μπορεί εκεί η συζήτηση να διευρυνθεί σε άλλα θέματα όπως το χρέος».
Σύμφωνα με τον υπουργό, έχουν συνταχθεί δύο κείμενα συμφωνίας, ένα με την Ευρωζώνη και ένα με το ΔΝΤ, τα οποία στη συνέχεια αναμένεται να «συμπτυχθούν» σε ενιαίο κείμενο - συμφωνία, κάτω από δύο μνημόνια, με την κάθε πλευρά.
Σε ερώτηση σχετικά με την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ, ο υπουργός είπε ότι η συμφωνία αυτή δεν φέρνει δόση καθώς πρέπει να αποσαφηνισθεί το ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ και να εγκριθεί από το Γιούρογκρουπ και την Κομισιόν.
Προς συμφωνία για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ 
Την Πέμπτη έγινε συνάντηση για τα θέματα της Ενέργειας μεταξύ του κουαρτέτου και τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται πως μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει σύγκλιση για την ιδιωτικοποιηση του ΑΔΜΗΕ με παραμονή του 51% υπό κρατικό έλεγχο.
Επίσης απομένουν ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες για τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης των δημοπρασιών ΝΟΜΕ, δηλαδή το μηχανισμό ρυθμιζόμενης πρόσβασης τρίτων στην ηλεκτροπαραγωγή.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.