Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Τσίπρας: "Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή!" – Αργεντινή: Το Μπουένος Άιρες αντιδρά στην απόφαση να πληρώσει πρώτα τα κερδοσκοπικά κεφάλαια κι έπειτα τους άλλους πιστωτές του – Ο θεός μας φύλαξε και δεν γίναμε... αριστεροί

«Διότι κύριε Υπουργέ, μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή όπως είχατε πει. Η Αργεντινή πέρασε μια πολύ μεγάλη δυσκολία και δεν πρέπει τους λαούς να τους χαρακτηρίζουμε με ρατσιστικό τρόπο. Πέρασαν όμως μια πολύ μεγάλη δυσκολία και κατάφεραν με αξιοπρέπεια να σταθούν στα πόδια τους. Δυστυχώς εσείς μας οδηγείτε σε άλλες καταστάσεις πολύ χειρότερες. Θα έχουμε χάσει πλήρως την εθνική μας κυριαρχία, θα έχουμε χάσει πλήρως την αξιοπρέπειά μας, θα είμαστε υποτελείς, όλη η Ελλάδα θα γίνει μια ειδική οικονομική ζώνη και σεις θα επιχαίρετε διότι θα σας κτυπούν την πλάτη και θα ζητάτε άφεση αμαρτιών από την κα Μέρκελ για τις αμαρτίες του παρελθόντος».

Αργεντινή: Το Μπουένος Άιρες αντιδρά στην απόφαση να πληρώσει πρώτα τα κερδοσκοπικά κεφάλαια κι έπειτα τους άλλους πιστωτές του
Δημοσίευση: Σάβ, 28/06/2014 - 11:54
Φωτογραφία αρχείου (πηγή: ΑΡ)
Η Αργεντινή κατήγγειλε την απόφαση δικαστηρίου της Νέας Υόρκης που έκρινε ότι το Μπουένος Άιρες δεν μπορεί να αποπληρώσει τους άλλους πιστωτές του μέχρι να καταβάλει τα ποσά που οφείλει στα δύο κερδοσκοπικά κεφάλαια που κέρδισαν πρόσφατα τη μακρά δικαστική διαμάχη τους με τη χώρα.
Το Μπουένος Άιρες κατέθεσε την Πέμπτη περισσότερα από 1 δισ. δολάρια σε αμερικανική τράπεζα καθώς πλησίαζε η ημερομηνία πληρωμής των τοκομεριδίων στους πιστωτές που είχαν δεχτεί, το 2005 και το 2010, την αναδιάρθρωση του χρέους.
Ωστόσο, χθες Παρασκευή, σε μια νέα, έκτακτη συνεδρίαση του δικαστηρίου, ο δικαστής Τόμας Γκρίζα χαρακτήρισε «παράνομη» αυτήν την ενέργεια και διέταξε την επιστροφή του ποσού στις αρχές της Αργεντινής.
Υπάρχει κίνδυνος το γεγονός αυτό  να προκαλέσει μια νέα στάση πληρωμών εκ μέρους της χώρας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών της Αργεντινής, «με μια ασυνήθιστη και χωρίς προηγούμενο απόφαση, ο δικαστής Τόμας Γκρίζα ακύρωσε την πληρωμή που έκανε ήδη η Αργεντινή για να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της (…) Προσπαθεί να εμποδίσει τους πιστωτές μας να λάβουν αυτό που τους αναλογεί».
«Τώρα θέλει να εμποδίσει την εκταμίευση. Λαμβάνοντας αυτό το μέτρο, ο δικαστής καταχράται την εξουσία του υπερβαίνοντας τη δικαιοδοσία του διότι οι πιστωτές με τα αναδιαρθρωμένα ομόλογα δεν αποτελούν το αντικείμενο της δικαστικής διαμάχης», προσθέτει η ανακοίνωση του υπουργείου.
Έπειτα από απόφαση της αμερικανικής δικαιοσύνης, το Μπουένος Άιρες θα πρέπει να καταβάλει μέχρι τη Δευτέρα το ποσό του 1,33 δισ. δολαρίων σε δύο κερδοσκοπικά κεφάλαια, τα οποία ζητούν να πληρωθούν τα ομόλογα που διακρατούν στο 100% της αξίας τους, την ώρα που το 93% των ιδιωτών πιστωτών της Αργεντινής συμφώνησε να λάβει το 30% της αξίας της αρχικής τους επένδυσης.
902


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.