Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Διαπιστευτήρια στα «σαλόνια», χειραγώγηση στα «αλώνια»

Η αριστερή και η δεξιά πολιτική!
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Οδηγίες χειραγώγησης του λαού στους βουλευτές
Σήμα για δουλειά στοχευμένη στη χειραγώγηση του λαού, υποταγμένη στην κάλπη, με ένταση μιας ρητορικής νόθου ριζοσπαστισμού, με κάλπικα συνθήματα για «αλλαγή» και «ανατροπή», αλλά και στην αναζήτηση συμμάχων σε κάθε κατεύθυνση, έδωσε χτες κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα και την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του, Αλ. Τσίπρας.
Η δεξιά και η αριστερή πολιτική!!
Ταυτόχρονα, διαφήμισε στην αστική τάξη τη δυνατότητά του να σουλατσάρει με την ίδια άνεση στα «σαλόνια» και τα «αλώνια», προδίδοντας στα πρώτα όσους καταφέρνει να χειραγωγεί στα δεύτερα.
  • «Φταίει η κυβέρνηση. Πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό (...) Συμβάλλουμε μαχητικά για να απλώνεται όλο και πιο πολύ το αίτημα της ανατροπής, το αίτημα της πολιτικής αλλαγής (...) Είμαστε κλειστοί στην υποστολή του ριζοσπαστισμού μας, στο στρογγύλεμα των θέσεών μας (...) είμαστε ανοιχτοί όσο δεν παίρνει (...) σε συμμαχίες και συμμάχους που προωθούν έστω και ένα βήμα την υπόθεση της απελευθέρωσης της χώρας από την παγίδα των μνημονίων. Καμιά ταλάντευση συνεπώς και ως προς το εύρος της συστράτευσης δυνάμεων που απαιτεί η τεράστια ιστορική πρόκληση της ανατροπής... για συγκρότηση μιας πλατιάς δημοκρατικής προοδευτικής συμμαχίας που θα κερδίσει αυτοδύναμα τις επερχόμενες εκλογές»,
ήταν η σαφής κατεύθυνση που έδωσε με ορίζοντα το φθινόπωρο.
Τότε, είπε,
  • «ή θα επιβληθούν νέα σκληρά μέτρα και τη διαπραγμάτευση για το χρέος θα αναλάβουν οι εντεταλμένοι των Γερμανών ή θα υπάρξει νέα κυβέρνηση που θα αναλάβει να διαπραγματευτεί με τους δανειστές».
Στην πραγματικότητα, αυτό που καίει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να αναλάβει αυτός τα ηνία της διαπραγμάτευσης του χρέους για λογαριασμό της ντόπιας αστικής τάξης,
ντύνοντας παράλληλα την προοπτικής της όποιας διευθέτησής του με αυταπάτες ότι τάχα θα ωφελήσει το λαό,
κρύβοντας ότι θα φέρει νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Μάλιστα, δε διστάζει για τις δικές του σκοπιμότητες να υποδαυλίζει μια μάταιη προσμονή καλύτερων ημερών εντός του καπιταλιστικού ευρωμονόδρομου, παρουσιάζοντάς τις μάλιστα σαν θέμα χρόνου.
  • «Είναι πολύ κοντά» υποστήριξε ο Αλ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας βεβαίως ότι «ο πόλεμος είναι ακόμα μπροστά μας και θα είναι σκληρός, τα μνημόνια είναι εδώ, είναι καθεστώς», ως έμμεση προτροπή στο λαό να κρατάει μικρό καλάθι.
Συνέστησε ακόμα στους βουλευτές του κόμματός του να έχουν ως προτεραιότητα τη
  • «διατήρηση της ηγεμονίας και της πολιτικής πρωτοβουλίας» και την «κλιμάκωση της προσπάθειάς μας στην πορεία προς το λαό»,
όπως είπε, επιβεβαιώνοντας την προσήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη χειραγώγηση και ενσωμάτωση του λαού σε στόχους εχθρικούς προς τα συμφέροντά του.
Εξελίσσοντας την επιχείρηση εξωραϊσμού της εξουσίας των μονοπωλίων, έφτασε να ισχυρίζεται, σχολιάζοντας την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ότι
«πουθενά στον κόσμο δεν επιβίωσαν επιχειρήσεις από τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, από τη μείωση του εργασιακού κόστους, δεν έγινε πιο ανταγωνιστική η οικονομία»!(!!!)
Ο Αλ. Τσίπρας επίσης διαφήμισε αρκούντως τα πρόσφατα σουλάτσα του στις Βρυξέλλες, που επιβεβαιώνουν όπως είπε τη δυνατότητα του κόμματός του να παίζει σε δύο ταμπλό.
  • «Εμείς θα δώσουμε και οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη μας σε όλα τα μέτωπα. Στην κοινωνία πρώτα-πρώτα, αλλά και στους θεσμούς, διεθνείς και ελληνικούς, όπου θα ακούγεται... η φωνή της Ελλάδας που απαιτεί» είπε, υπενθυμίζοντας ότι έθεσε στον Ντράγκι το ζήτημα του χρέους «και των εναλλακτικών δρόμων για να βγούμε απ' αυτή την κρίση». «Συμμετέχουμε ταυτόχρονα ενεργά και στις διεργασίες που συντελούνται αυτή την ώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την εκλογή νέου προέδρου της Κομισιόν» πρόσθεσε και συμπλήρωσε «την ίδια στιγμή που βρισκόμαστε διεκδικώντας το τέλος της καταστροφικής λιτότητας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, στους διεθνείς θεσμούς, στεκόμαστε πλάι στους αγώνες, πλάι στις καθαρίστριες, πλάι στους απολυμένους της ΕΡΤ»!(!!!)
Μπράβο μου! Εύγε μου!!
Διαμαρτυρήθηκε εκ νέου για το γεγονός ότι ο Α. Σαμαράς τον αγνόησε σε ό,τι αφορά στο διορισμό του νέου διοικητή της ΤτΕ, αποδίδοντάς του πρόθεση να δημιουργήσει «προσχώματα και εμπόδια στην επερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».
Καημός για την ομαλή εναλλαγή των αντιλαϊκών κυβερνήσεων
  • «Ο κ. Σαμαράς... περιφρονεί επιδεικτικά την πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας. Επιλέγει συνειδητά την κλιμάκωση της έντασης και της πολιτικής αποσταθεροποίησης. Την επιλέγει από την ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας, που βασικό της συστατικό είναι η ομαλή διαδοχή και εναλλαγή των κομμάτων στη διακυβέρνηση του τόπου»,
είπε ο Αλ. Τσίπρας, ιεραρχώντας ουσιαστικά τον υπ' αριθμόν ένα στόχο της αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού, την «ομαλή» εναλλαγή κυβερνήσεων που θα διασφαλίζουν την απρόσκοπτη προώθηση της στρατηγικής του κεφαλαίου.
Αναφερόμενος ειδικά στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, κατήγγειλε
  • «σαφάρι εξαγοράς υποστήριξης ψήφων, ενδεχομένως και εξαγοράς συνειδήσεων» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας σοβαρός άνθρωπος που θα προθυμοποιηθεί να υποδυθεί το σύγχρονο Τσιριμώκο της αυλής των μνημονίων». Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, «δεν πρόκειται να καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθούμε τις συνεχείς εκτροπές».
Τέλος, έχοντας συνείδηση της «πρόβας» άσκησης της αστικής διαχείρισης που συντελείται ήδη στην Περιφέρεια Αττικής και στους δήμους που διοικεί,
ο Αλ. Τσίπρας παραδέχτηκε ότι
  • «από το δικό τους έργο θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό και η προοπτική κυβερνησιμότητας της Αριστεράς».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.