Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Ισραήλ: Νέες επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας – Πάνω από 360 Παλαιστίνιους συνέλαβαν οι Ισραηλινοί σε 11 ημέρες

Νέες ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας
Δημοσίευση: Τετ, 25/06/2014 - 10:18
Τον τραυματισμό τουλάχιστον τεσσάρων Παλαιστινίων προκάλεσαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα Τρίτης προς Τετάρτη, οι επιδρομές ισραηλινών μαχητικών σε επτά περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, με πρόσχημα τη ρίψη ρουκετών στην ισραηλινή μεθόριο.
Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, τα ισραηλινά μαχητικά επικέντρωσαν τα πυρά τους σε εγκαταστάσεις υποτίθεται της Ισλαμικής Τζιχάντ στη βόρεια, νότια και κεντρική Λωρίδα της Γάζας. Πύραυλοι όμως έπεσαν και κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεράτ, αλλά και στα νότια της πόλης Χαν Γιουνίς.
Οι ισραηλινές δυνάμεις χρησιμοποίησαν ως αφορμή για τις νέες επιδρομές την αναίμακτη ρίψη επτά ρουκετών το βράδυ της Τρίτης στο Ισραήλ.

Κρατήρας που προκλήθηκε από ισραηλινή βόμβα (πηγή: ΑΡ) 
Από τις επιδρομές ισραηλινών μαχητικών στη Λωρίδα της Γάζας.

Ισραήλ: Πάνω από 360 Παλαιστίνιους συνέλαβαν οι Ισραηλινοί σε 11 ημέρες
Δημοσίευση: Δευ, 23/06/2014 - 20:10
Ισραηλινοί στρατιώτες συλλαμβάνουν Παλαιστίνιο (πηγή: ΑΡ)
Ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε άλλους 37 Παλαιστίνιους τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα, ανεβάζοντας σε τουλάχιστον 360 τον αριθμό των προσώπων που έχουν συλληφθεί στη Δυτική Όχθη μετά την απαγωγή τριών εφήβων, σπουδαστών εβραϊκών θρησκευτικών σχολών κοντά στο Γκους Ετζιόν.
«Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν 37 υπόπτους και ερεύνησαν 80 τοποθεσίες», κυρίως γύρω από τη Χεβρώνα, στη νότια Δυτική Όχθη, και την Τζενίν, διευκρίνισε μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.
Ισραηλινοί στρατιώτες κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων (πηγή: ΑΡ)
Μετά την απαγωγή των τριών νέων, πριν από 11 ημέρες, συνελήφθησαν 361 άνθρωποι εκ των οποίων οι 250 ήταν μέλη της Χαμάς και οι 57 από αυτούς είχαν αποφυλακιστεί από ισραηλινές φυλακές στο πλαίσιο της ανταλλαγής κρατουμένων για την απελευθέρωση του στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ, εξήγησε η εκπρόσωπος. Το 2011, 1.027 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν με αντάλλαγμα την απελευθέρωση του στρατιώτη Σαλίτ ο οποίος είχε απαχθεί από τη Χαμάς και κρατήθηκε όμηρος στη Γάζα επί πέντε χρόνια.
Από την έναρξη της επιχείρησης «Φύλακας των αδελφών μας» στη Δυτική Όχθη έχουν σκοτωθεί τέσσερις Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικοι και ένας άνθρωπος με νοητική υστέρηση. Άλλος ένας 20χρονος άνδρας θεωρείται από την Παρασκευή κλινικά νεκρός, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος καταδίκασε την απαγωγή και δεσμεύτηκε να συνεργαστεί πλήρως με τις υπηρεσίες ασφαλείας για τον εντοπισμό των τριών νέων, κατήγγειλε ταυτόχρονα και τις «εν ψυχρώ δολοφονίες». Εξέφρασε επίσης αμφιβολίες για το κατά πόσο υπάρχουν «αποδείξεις» ότι εμπλέκεται η Χαμάς στην υπόθεση.
Την Κυριακή ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου διαβεβαίωσε ότι διαθέτει «ακλόνητες αποδείξεις» για την εμπλοκή της ισλαμιστικής οργάνωσης στην απαγωγή, προσθέτοντας ότι θα τις δώσει «σύντομα» στη δημοσιότητα.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.