Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Ουκρανία: Σφοδρές μάχες και επίθεση κατά αμάχων στο Λουγκάνσκ - Συνάντηση Πούτιν με Κάμερον ‒ Russia Today: Βομβάρδισαν ορφανοτροφείο στο Σλοβιάντσκ (2 VIDEO+φωτό)

Ουκρανία: Σφοδρές μάχες στο Λουγκάνσκ - Συνάντηση Πούτιν με Κάμερον

Δημοσίευση: Δευ, 02/06/2014 - 19:05



Τουλάχιστον 5 πολίτες έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν μαχητικά αεροσκάφη της Ουκρανίας βομβάρδισαν το κέντρο της πόλης.
«Το διοικητήριο της πόλης έχει καταστραφεί» αναφέρουν οι ρώσοι αυτονομιστές.
Το Κίεβο αρνήθηκε την επίθεση λέγοντας ότι η Ουκρανία δεν χτυπάει… κατοικημένες περιοχές!!!



Ορφανοτροφείο καταστράφηκε στο Σλοβιάντσκ κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων ανάμεσα σε φιλορώσους αυτονομιστές και τις δυνάμεις του ουκρανικού στρατού το Σαββατοκύριακο, όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Russia Today, που δημοσιοποιεί φωτογραφίες και βίντεο.
Αναστάτωση επικράτησε μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, όμως η ανακούφιση ήταν μεγάλη όταν επιβεβαιώθηκε ότι το κτήριο του ορφανοτροφείου ήταν άδειο, αφού τα παιδιά είχαν κληθεί να το εγκαταλείψουν στις 19 Μαΐου, εν μέσω των σφοδρών συγκρούσεων στην πόλη.


Το ορφανοτροφείο έχει χτυπηθεί τον τελευταίο μήνα άλλες δύο φορές. Χαλάσματα, διαλυμένα κρεβάτια, τρύπες από σφαίρες στους τοίχους, δείχνουν -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- ότι το κτίριο δεν θα μπορέσει να είναι ξανά κατοικήσιμο -ή τουλάχιστον για μεγάλο χρονικό διάστημα- γεγονός που σημαίνει ότι τα παιδιά θα πρέπει να βρουν ένα νέο μέρος για να μείνουν.



Σφοδρές μάχες σημειώθηκαν τη Δευτέρα στην περιφέρεια του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, όταν μέλη των δυνάμεων αυτοάμυνας της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας» της περιοχής, πολιόρκησαν το αρχηγείο των δυνάμεων συνοριοφυλακής του Κιέβου στην πόλη του Λουγκάνσκ.
Περίπου 500 μαχητές επιτέθηκαν εναντίον του κτιρίου με όλμους, πολυβόλα και αυτόματα όπλα, σύμφωνα με πηγές του Κιέβου, οι οποίες ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 7 μέλη τους έχουν τραυματιστεί, ενώ πρόσθεσαν ότι 5 ένοπλοι ρωσόφωνοι έχουν σκοτωθεί και 8 έχουν τραυματιστεί.
Ένας εκπρόσωπος των ομάδων αυτοάμυνας επιβεβαίωσε, ότι  ένας μαχητής έχει τραυματιστεί, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «Interfax» της Ουκρανίας. Νέες συγκρούσεις έχουν επίσης αναφερθεί στην πόλη Σλαβιάνσκ, προπύργιο των ρωσόφωνων ανταρτών στη γειτονική επαρχία Ντονέτσκ.
Στρατιωτικές δυνάμεις της φασιστικής εξουσίας του Κιέβου (Φωτο αρχείου)
Συνάντηση Πούτιν με Κάμερον
Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν την Παρασκευή 6 Ιούνη, στο περιθώριο της τελετής για την 70ή επέτειο από την απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία, στη διάρκεια της οποίας θα αναφερθούν στην κρίση στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα η «Ντάουνινγκ Στριτ».
«Πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία, για να υπογραμμίσουμε τη σημασία του διαλόγου μεταξύ της ρωσικής κυβέρνησης και της νέας ουκρανικής κυβέρνησης», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Κάμερον.
Την προηγουμένη ο Πούτιν θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Ο Λευκός Οίκος έχει επισημάνει στο παρελθόν ότι δεν προβλέπεται να υπάρξει συνάντηση μεταξύ του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με τον Πούτιν στη διάρκεια της τελετής.
Εξάλλου ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, σημείωσε ότι ο Πούτιν δεν αναμένεται να συναντηθεί με τον νέο πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.