Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Ιράκ: Μάχες και καταλήψεις στις πετρελαιοπηγές, βομβιστές-καμικάζι στις αγορές

Ιράκ: Μάχες στις πετρελαιοπηγές και βόμβες στις αγορές
Δημοσίευση: Τετ, 25/06/2014 - 21:31
Ένοπλα μέλη της οργάνωσης του «Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Λεβάντε» κατέλαβαν μια ακόμα πετρελαιοπηγή σήμερα κοντά στην πόλη Κιρκούκ στο Βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με δηλώσεις ενός στελέχους των ιρακινών κυβερνητικών δυνάμεων.
«Ελέγχουν σήμερα το κοίτασμα πετρελαίου Ούτζιλ μετά τη μάχη στην οποία ενεπλάκησαν με τη δύναμη που τη φρουρούσε», ανέφερε η πηγή αυτή στο Γερμανικό Πρακτορείο, ζητώντας να μην κατονομαστεί.
Κούρδος μαχητής κοντά στο Κιρκούκ ενώ πίσω του στα κτίρια έχουν υψωθεί σημαίες της οργάνωσης του «Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Λεβάντε» (φωτό: AP)
Εξάλλου επίσης στο Κιρκούκ, ένας βομβιστής-καμικάζι σκότωσε τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε 16, όπως δήλωσαν πηγές της αστυνομίας.
Πρόκειται για την πρώτη επίθεση αυτού του είδους στην πόλη αφότου την έθεσαν υπό τον έλεγχό τους οι Κούρδοι στις 12 Ιούνη.
Ο βομβιστής πυροδότησε τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με τον οποίο είχε ζωστεί όταν η αστυνομία τον σταμάτησε για έλεγχο, ενώ ετοιμαζόταν να μπει σε μια πολυσύχναστη αγορά σε μια συνοικία οι κάτοικοι της οποίας είναι κατά πλειονότητα Κούρδοι, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
Παράλληλα κρατικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι μια επίθεση βομβιστή-καμικάζι και ένας βομβαρδισμός στοίχισαν τη ζωή σε 12 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 23 στη Μαχμουντίγια, 30 χλμ. νότια της Βαγδάτης.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.