Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Χαρδούβελης: Ορκίζομαι. «Θα συνεχίζουμε την ίδια πολιτική χωρίς αλλαγή στη φιλοσοφία» ‒ New York Times: «Επιβλήθηκε από τους δανειστές» ‒ Μποτίλια: «Τς, τς, τς...»

"Ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης θα προσπαθήσει να υλοποιήσει ένα δύσκολο πρόγραμμα οικονομικής μεταρρύθμισης που έχει επιβληθεί από τους διεθνείς πιστωτές της χώρας, σε αντάλλαγμα τη συνέχιση των δανείων διάσωσης"
New York Times
Ορκίστηκε συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής το νέο υπουργικό συμβούλιο
Δημοσίευση: Τρί, 10/06/2014 - 18:49
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 10/06/2014 - 19:00
Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση και στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατέστησε σαφές ότι δεν αλλάζει η αντιλαϊκή πολιτική ισχυριζόμενος ότι «η κατεύθυνση παραμένει ίδια, να βγούμε από την ύφεση και να εισέλθουμε στην ανάπτυξη».
Ωστόσο προσπάθησε να καταδείξει πως η νέα κυβέρνηση θα προσπαθήσει με ορισμένους ελιγμούς να αμβλύνει τη λαϊκή οργή αναφέροντας «πρέπει να κάνουμε πολλές αλλαγές, τομές, να αποκαταστήσουμε αδικίες» και πρόσθεσε πως «ήδη από αρχές Ιούλη θα ισχύσουν σημαντικές αλλαγές όπως συμψηφισμός οφειλών προς το δημόσιο και ανάμεσα στους επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα, αλλά και η μείωση εισφορών».
Προανήγγειλε αλλαγές στο φορολογικό καθώς όπως έχει πει κατ' επανάληψη στόχος του είναι κυρίως η μείωση της φορολογίας των επιχειρηματικών ομίλων για την προσέλκυση των επενδύσεων και επανέλαβε προς τα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου πως «γνωρίζετε ότι πάμε να εξαντλήσουμε την τετραετία, χρειάζεται σοβαρότητα, σκληρή δουλειά, λίγες κουβέντες».
Πάντως ο Αντώνης Σαμαράς φρόντισε να συντηρήσει την ανούσια αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «κάποιοι επιμένουν στη μιζέρια, εκνευρίζονται με κάθε επίτευγμα τη χώρας, φέρνουν την καταστροφή, παρακαλούν να συμβούν τα χειρότερα».
Στην ομιλία του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος ισχυρίστηκε πως «οι εταίροι μας όμως πρέπει να καταλάβουν ότι μετά από τις θυσίες του λαού και τις προσπάθειες που γίνονται, η χώρα αλλάζει φάση. Το θέμα μιας διαρκούς παρουσίας της τρόικας στην Αθήνα δεν βοηθάει».
Το ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η αντιλαϊκή πολιτική επιβεβαιώθηκε και από τις πρώτες δηλώσεις του νέου υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου.
«Θα συνεχίζουμε την ίδια πολιτική χωρίς αλλαγή στη φιλοσοφία» ανάφερε χαρακτηριστικά ο Γκ. Χαρδούβελης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.