Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΕΕΔΥΕ για Ιράκ: ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και το σχέδιό τους για τη "Μεγάλη Μέση Ανατολή" ‒ Η ιμπεριαλιστική εισβολή του 2003 και οι διαχρονικές ευθύνες της ελληνικής αστικής τάξης

Ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ για την κατάσταση στο Ιράκ
Δημοσίευση: Τετ, 18/06/2014 - 19:41
Οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ από τη μια και οι εξτρεμιστικές θρησκευτικές ομάδες από την άλλη δεν μπορούν να φέρουν την ειρήνη και την ευημερία στο λαό του Ιράκ, σημειώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), σε ανακοίνωσή της σχετικά με τις εξελίξεις στο Ιράκ.
Σημειώνει ότι αποτελούν τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, με σκοπό να χειραγωγούν και να τρομοκρατούν το λαό του Ιράκ, ενώ προχωράει το ιμπεριαλιστικό σχέδιο για τη «Μεγάλη Μέση Ανατολή», το οποίο στηρίζουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και η ΕΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:


«Βαθαίνει η κρίση και το μακελειό στο Ιράκ, με θύμα το λαό του, που από την ανοιχτή εισβολή των ΗΠΑ και των προθύμων συμμάχων τους, το 2003, μετράει εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και εκτοπισμένους μαζί με την καταστροφή μνημείων ενός αρχαίου πολιτισμού, των υποδομών και ολόκληρων πόλεων.
Η ιμπεριαλιστική επέμβαση το 2003 έγινε με πρόσχημα τα όπλα μαζικής καταστροφής που ποτέ δεν βρέθηκαν. Ο Σαντάμ Χουσεΐν, άλλοτε άνθρωπος των ΗΠΑ, εκτελέστηκε, ενώ τον έλεγχο των πετρελαίων ανέλαβαν οι Αμερικανοί και οι πολυεθνικές τους.
Η εγκατάσταση φιλικού προς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ καθεστώτος στη Βαγδάτη δεν έλυσε φυσικά κανένα πρόβλημα. Η χώρα  "τριχοτομείται", το παλιό "διαίρει και βασίλευε" των Βρετανών οδήγησε σε νέες εντάσεις, θρησκευτικές, φυλετικές, με μοναδικό στόχο το γεωστρατηγικό έλεγχο της περιοχής.
Αποτελεί υποκρισία όσων χύνουν τα κροκοδείλια δάκρυά τους σήμερα για τις ζωές που συνεχίζουν να χάνονται στο Ιράκ, όταν αποσιωπούν τη συνεχιζόμενη κατοχή από τις ΗΠΑ και τις οδυνηρές συνέπειες για το λαό της χώρας.
Ακόμα και σήμερα παραμένει ιδιωτικός - μισθοφορικός στρατός που ελέγχει μεταξύ άλλων τις πηγές πετρελαίου και τους αγωγούς του. Η δε προσέγγιση του αεροπλανοφόρου "USS G. Bush" στην περιοχή προμηνύει νέα ένταση και πολεμική εμπλοκή. Από κοντά βρίσκεται και ο μακελάρης Βρετανός Tony Blair, που ανοιχτά μιλάει για νέο βομβαρδισμό στόχων στο Ιράκ.
Για την ΕΕΔΥΕ, το φιλειρηνικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα είναι καθαρό πως τα προβλήματα δεν μπορούν να τα λύσουν αυτοί που ουσιαστικά τα δημιούργησαν.

Οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ από τη μια και οι εξτρεμιστικές θρησκευτικές ομάδες από την άλλη δεν μπορούν να φέρουν την ειρήνη και την ευημερία στο λαό του Ιράκ.

Αποτελούν τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος με σκοπό να χειραγωγούν και να τρομοκρατούν το λαό του Ιράκ, ενώ προχωράει το ιμπεριαλιστικό σχέδιο για τη "Μεγάλη Μέση Ανατολή" το οποίο στηρίζουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και η ΕΕ.
Η ελληνική κυβέρνηση, προεδρεύοντας στην ΕΕ, έχει ευθύνες για όλα τα παραπάνω, γιατί όχι μόνο δεν εναντιώθηκε ποτέ στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αλλά τους στηρίζει, όπως το έπραξε άλλωστε και στην περίπτωση των κυρώσεων εναντίον της Συρίας, του Ιράν και της ανοιχτής επέμβασης της ΕΕ στην Ουκρανία.
Ο μαρτυρικός λαός του Ιράκ έχει συμφέρον να οργανώσει την πάλη του απέναντι σε όλους αυτούς, ξένους και ντόπιους, που τον θέλουν γονατισμένο και αντικείμενο θρησκευτικών και φυλετικών διενέξεων, ώστε να γίνει πραγματικός αφέντης της χώρας του και του πλούτου που παράγει».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.