Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Ουκρανία: Αιματηρή καταστολή από τις δυνάμεις του Κιέβου ‒ Σκοτώθηκαν δύο Ρώσοι δημοσιογράφοι (VIDEO) ‒ Έκρηξη σε σημαντικό αγωγό ‒ Η Ρωσία έκλεισε τη στρόφιγγα στην Ουκρανία ‒ Συγκρούσεις στο Ντονέτσκ, σε εξέλιξη ο «πόλεμος» του φυσικού αερίου

Οι δημοσιογράφοι εργάζονταν για την κρατική ρωσική τηλεόραση και έχασαν τη ζωή τους από επίθεση με όλμο κοντά σε χωριό έξω από την πόλη Λουγκάνσκ.
Επέζησε ο καμεραμάν Βίκτορ Ντενίσοφ, ο οποίος μάλιστα κατέγραψε, σε βίντεο τη στιγμή της επίθεσης.
ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ
Ουκρανία: Συνεχίζεται η αιματηρή καταστολή από τις δυνάμεις του Κιέβου
Δημοσίευση: Τρί, 17/06/2014 - 18:15
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 17/06/2014 - 21:14
Η αντιδραστική εξουσία του Κιέβου συνεχίζει τη στρατιωτική επιχείρηση καταστολής στις ανατολικές επαρχίες Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ, επιχειρώντας παράλληλα να επανακτήσει τον έλεγχο σε περιοχές στα σύνορα με τη Ρωσία.
Την Τρίτη, περίπου 30 άνδρες των ένοπλων ομάδων πολιτοφυλακής του Λουγκάνσκ σε μάχες με μέλη των ένοπλων ομάδων αυτοάμυνας κοντά στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία.


Η «κυβέρνηση» του Κιέβου υποστηρίζει ότι από τα σύνορα περνούν εθελοντές μαχητές και στρατιωτικό υλικό με προορισμό τις ομάδες αυτοάμυνας.

Ο «πρόεδρος» Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις επανέκτησαν τον έλεγχο σε μήκος περίπου 250 χιλιομέτρων από τα συνολικά 2 χιλιάδες χιλιόμετρα της κοινής συνοριογραμμής με τη Ρωσία.
Νεκροί μέλη ρωσικού τηλεοπτικού συνεργείου
Δύο μέλη τηλεοπτικού συνεργείου του ρωσικού τηλεοπτικού σταθμού «Rossiya» σκοτώθηκαν την Τρίτη από στρατιωτικό βομβαρδισμό που εξαπέλυσε το πυροβολικό του Κιέβου κοντά στο Λουγκάνσκ.
Νεκροί είναι ο ηχολήπτης Αντόν Βολόσιν, που έχασε τη ζωή του επί τόπου και ο δημοσιογράφος Ιγκόρ Κορνελιούκ που άφησε την τελευταία του πνοή στο χειρουργικό τραπέζι, όπως δήλωσε γιατρός του νοσοκομείου που μεταφέρθηκε.
Το συνεργείο αποτελούταν από 3 άτομα, εκ των οποίων επέζησε μόνο ο καμεραμάν Βίκτορ Ντενίσοφ, ο οποίος μάλιστα κατέγραψε, σε βίντεο τη στιγμή της επίθεσης.

Δείτε το βίντεο
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας καταδίκασε την επίθεση και τη δολοφονία των δύο ανδρών απαιτώντας από τις ουκρανικές αρχές να διεξάγουν άμεσα ανεξάρτητη έρευνα και να τιμωρήσουν τους υπαίτιους.
(Φώτο: AP)
Έκρηξη σε σημαντικό αγωγό φυσικού αερίου
Σε μία άλλη είδηση που σχετίζεται με τον «ενεργειακό πόλεμο» που βρίσκεται σε εξέλιξη, ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε έναν σημαντικό αγωγό φυσικού αερίου στην κεντρική Ουκρανία. Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται αυτόπτες μάρτυρες, μια φλόγα που έφτανε σε ύψος τα 200 μέτρα ξεπήδησε από τον αγωγό Ουρενγκόι-Πομάρι-Ούζγκοροντ, στην περιοχή της Πολτάβας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, δεν υπάρχουν θύματα, ωστόσο υπονοήθηκε στην ανακοίνωσή του ότι η έκρηξη ενδέχεται να ήταν αποτέλεσμα «τρομοκρατικής επίθεσης». 
Ο αγωγός αυτός μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας. Μία πηγή της ρωσικής εταιρείας «Gazprom» ανέφερε πάντως στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι δεν παρουσιάζεται πρόβλημα στον ανεφοδιασμό των ευρωπαϊκών χωρών με φυσικό αέριο.

«Οι εξαγωγές δεν διακόπηκαν. Υπάρχει και ένας παράλληλος αγωγός», ανέφερε η πηγή αυτή. Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και η ουκρανική εταιρεία «Ukrtransgaz» που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία των αγωγών.

902

Εγκαταστάσεις φυσικου αερίου στην Ουκρανία (Φωτο αρχείου ΑΡ)
Ουκρανία: Συγκρούσεις στο Ντονέτσκ ενώ είναι σε εξέλιξη ο «πόλεμος» του φυσικού αερίου
Δημοσίευση: Δευ, 16/06/2014 - 18:47
Δυνάμεις των ενόπλων ομάδων αυτοάμυνας της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» κατέλαβαν σήμερα το κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας στην πόλη του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Αυτή τη στιγμή διεξάγεται μια σύσκεψη για να θέσουμε υπό τον έλεγχό μας την Κεντρική Τράπεζα, το υπουργείο Φόρων και το δημόσιο ταμείο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», δήλωσε ο Ολεξάντρ Ματιούσιν, ένας από τους ενόπλους, μπροστά από το κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας.
«Δεν θέλουμε να δίνουμε πια φόρους στο Κίεβο, θέλουμε να τους κρατάμε για εμάς», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον Ματιούσιν, οι δυνάμεις ασφαλείας «δεν εμπόδισαν την κατάληψη του κτιρίου», μάλιστα επεσήμανε ότι «συνέβαλαν» σε αυτή.
Η δημαρχία του Ντονέτσκ ζήτησε από τους περίπου ένα εκατομμύριο κατοίκους της πόλης να αποφεύγουν την περιοχή όπου βρίσκεται το κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας.
Φωτογραφία αρχείου. ( Πηγή: EPA/MAXIM SHIPENKOV)
«Έκοψε» το αέριο στην Ουκρανία η Ρωσία
Η Ρωσία πραγματοποίησε σήμερα την απειλή της και διέκοψε την παροχή φυσικού αερίου στην Ουκρανία μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο χωρών. Όπως δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Ενέργειας, Γιούρι Πρόνταν, η Ρωσία επιτρέπει πλέον να διέρχεται από το ουκρανικό έδαφος μόνο ο όγκος του φυσικού αερίου που προορίζεται για τις ευρωπαϊκές χώρες, διαβεβαιώνοντας ότι η χώρα του δεν θα δημιουργήσει προβλήματα όσον αφορά τη διέλευση του φυσικού αερίου που προορίζεται για την Ευρώπη.
Ωστόσο η διακοπή αυτή εγκυμονεί τον κίνδυνο να επηρεαστεί ο εφοδιασμός της Ευρώπης, κάτι που επισήμανε και ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου «Gazprom». Ο Αλεξέι Μίλερ δήλωσε πως η Ρωσία θεωρεί «όχι ασήμαντο» τον κίνδυνο που υπάρχει για το φυσικό αέριο που διέρχεται μέσω της Ουκρανίας και προορίζεται για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου αξιώνει από την Ουκρανία να εξοφλήσει το χρέος της για το φυσικό αέριο που της έχει παραδοθεί, το οποίο ανέρχεται σε σχεδόν 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια, και να αρχίσει να προπληρώνει προτού ξαναρχίσει τις παραδόσεις φυσικού αερίου στο Κίεβο.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.