Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Τρεις σταγόνες νερό

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Κραυγαλέες ταυτίσεις και ομοιότητες
Με τον απόλυτα ψευδεπίγραφο τίτλο «Προτάσεις για την ανακούφιση από τη βάρβαρη πολιτική και τα επαχθή χρέη», ο ΣΥΡΙΖΑ, σε χτεσινή του ανακοίνωση, έδωσε ένα ακόμη δείγμα γραφής, αποκαλύπτοντας τη στρατηγική σύμπλευση με τη συγκυβέρνηση.
Ανοιχτά και απροκάλυπτα αναγνωρίζουν πλέον τους αντιλαϊκούς φόρους, υποβάλλοντας τις δικές τους διαχειριστικές προτάσεις, προκειμένου τα ποσά από τις «ληξιπρόθεσμες οφειλές» των λαϊκών νοικοκυριών προς την Εφορία να εισρεύσουν στο κρατικό ταμείο.
Το τμήμα οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για

  • «μια καινοφανή και ευρέως διαδεδομένη αντίληψη, μια νέα γενιά πολιτών, που θεωρούν (τις περισσότερες φορές δικαίως) τη μη εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεών τους ως "νόμιμη"».
Σημειώνουν πως δημιουργούνται
  • «τεράστια προβλήματα, ακόμα και όταν υπάρξει μια δίκαιη φορολογική πολιτική, σε μια οικονομία που ανακάμπτει μετά από μεγάλες πολιτικές αλλαγές».
Ενώ παραδέχεται την αδυναμία των φτωχών λαϊκών νοικοκυριών να πληρώσουν τη βαριά φορολογία, την ίδια ώρα τους απασχολεί πώς τα λαϊκά νοικοκυριά θα υποχρεωθούν να πληρώνουν τους φόρους για να μη χάσει το κράτος των καπιταλιστών!
Έτσι, η πρόταση διαχείρισης του ΣΥΡΙΖΑ για ανέργους, μισθωτούς-συνταξιούχους (με χαμηλά εισοδήματα), αυτοαπασχολούμενους (με συγκεκριμένα κριτήρια εισοδήματος), κάνει λόγο για αποπληρωμή της οφειλής σε μηνιαίες δόσεις και ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.
Επισημαίνει ότι:
  • «Τα χρέη στα οποία δεν αντιστοιχεί μηνιαία δόση καταβολής (λόγω του ύψους των εισοδημάτων), ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ, αλλά "παγώνουν" (δεν προστίθενται προσαυξήσεις, ούτε λαμβάνει οποιοδήποτε μέτρο είσπραξης η εφορία), μέχρι οι υπόχρεοι να βρεθούν σε οικονομική κατάσταση, η οποία θα τους επιτρέπει τη σταδιακή, έστω, εξόφλησή τους».
  • Χωρίς περιστροφές, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ως «υπόχρεους» τα οικονομικά ανήμπορα λαϊκά νοικοκυριά, γεγονός που δείχνει συμφωνία με τη φοροληστεία τους.
  • Η συγκυβέρνηση, από την πλευρά της, εξετάζει τη δυνατότητα αποπληρωμής σε 48 ή και περισσότερες μηνιαίες δόσεις, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.
Κραυγαλέες είναι οι ταυτίσεις και οι ομοιότητες της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία με αυτή του υπουργείου Ανάπτυξης για τα κόκκινα τραπεζικά δάνεια των νοικοκυριών.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει κλίμακα αποπληρωμής των δόσεων, με βάση το «καθαρό μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα που απομένει, αν αφαιρεθούν στεγαστικά δάνεια Α' κατοικίας (ή ποσό ενοικίου) και ιατρικά έξοδα για σοβαρές ασθένειες».
  • Από την πλευρά του, το υπουργείο Ανάπτυξης έχει προσδιορίσει τις λεγόμενες «εύλογες δαπάνες διαβίωσης», ώστε να αξιολογείται η δυνατότητα κάθε οφειλέτη να εξυπηρετεί τις δανειακές του υποχρεώσεις...
ΡΙΖΟΣ, 24/6/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.