Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Μην ξεχνάς την Ουκρανία!

Μην ξεχνάς την Ουκρανία!

Η σφαγή στην ανατολική Ουκρανία κλιμακώνεται, η κυβέρνηση του Κιέβου, με τη συμμετοχή και στήριξη εθνικιστικών και φασιστικών δυνάμεων, βομβαρδίζει στην κυριολεξία κατοικημένες περιοχές.

Αυτή η γενοκτονία περνάει, όλο το τελευταίο διάστημα, στα ψιλά τόσο στα ντόπια όσα και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Στη χώρα μας είναι χαρακτηριστικό ότι στα έντυπα αφιερώθηκαν λίγες αράδες, ενώ στα κανάλια δόθηκε τουλάχιστον πενταπλάσιος χρόνος στη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας και τη διαδοχή ή στο «πάρτι» της κόρης του Ρώσου μεγαλοκαπιταλιστή Ριμπολοβλέβ στο Σκορπιό...
Αυτοί που πρωτοστατούν σήμερα στη σφαγή των ρωσόφωνων κυρίως πληθυσμών, που αντιστέκονται στην αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου, είναι δυνάμεις επανδρωμένες από φασίστες του «Δεξιού Τομέα», ενώ υπάρχουν καταγγελίες για τη συμμετοχή μισθοφόρων.
ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ, αφού ουσιαστικά έβαλαν πλάτη στην πραξικοπηματική ανατροπή της προηγούμενης αστικής κυβέρνησης, σήμερα αξιοποιούν την εκλογή του μεγαλοβιομήχανου «βασιλιά της σοκολάτας» στις προεδρικές εκλογές - φάρσα της 25ης Μάη και απευθύνουν αποκλειστικά κατηγορίες στη Ρωσία για «υποδαύλιση των αναταραχών στις ανατολικές επαρχίες Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ».
Έτσι, η γενοκτονία που γίνεται εκεί ανάγεται σε «νόμιμο δικαίωμα άμυνας στους αυτονομιστές».
Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να κοιτάζουν με ανησυχία όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, να βγάζουν τα συμπεράσματα που πρέπει.
Τη βαρβαρότητα που εκτυλίσσεται εκεί καταγράφουν τα εξής χαρακτηριστικά γεγονότα:

Από την έναρξη της λεγόμενης αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στην ανατολή, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τις αρχές της κυβέρνησης του Κιέβου, έχουν σκοτωθεί 181 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 59 στρατιώτες και πάνω από 280 έχουν τραυματιστεί.
Βεβαίως, οι αριθμοί αυτοί είναι μόνο ένα μέρος από τη σφαγή που γίνεται.
Στην εξελισσόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση, μέσω της στήριξης των αντιδραστικών δυνάμεων της Ουκρανίας, έχει κάνει πλάτες και η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
Ο αντιπρόεδρος και ΥΠΕΞ, Ευ. Βενιζέλος, βρέθηκε στο Κίεβο και είχε συναντήσεις με την αντιδραστική κυβέρνηση και χαιρετούρες με τους εθνικιστές και τους φασίστες.
Ταυτόχρονα, η ελληνική κυβέρνηση, για λογαριασμό της ντόπιας πλουτοκρατίας, συνυπογράφει και συνεπικουρεί όλες τις επιθετικές και στρατιωτικές ενέργειες του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης.
Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που από την αρχή έδειξε ότι η Ουκρανία βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού και υπογράμμισε ότι όσο οι λαοί εγκλωβίζονται κάτω από ξένες σημαίες και συμφέροντα θα κερδίζουν οι εκμεταλλευτές τους.
Αυτή η θέση επιβεβαιώνεται καθημερινά και κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη να δυναμώσει η καταγγελία του εγκλήματος που γίνεται στην Ουκρανία.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 6/5/2014
  • Από Μποτίλια με ετικέτα Ουκρανία (105 ακόμα τίτλοι)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.