Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Ιράκ-Ουκρανία: Πετρέλαιο και αίμα

Μισθοφόροι εκπαιδεύονται για να παρέχουν υποστήριξη στις κυβερνητικές ιρακινές δυνάμεις (φωτό:AP)
ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΙΡΑΚΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ
Ιράκ: Η μάχη των διυλιστηρίων... πριν τη μάχη της Βαγδάτης
Δημοσίευση: Πέμ, 19/06/2014 - 19:49
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 19/06/2014 - 19:56
Λίγες ώρες μετά το αίτημα της ιρακινής κυβέρνησης για στρατιωτική "βοήθεια" από τις ΗΠΑ με αεροπορικές επιδρομές κατά των ισλαμιστών, συνεχίζονται οι μάχες κυρίως στο Βορειοδυτικό τμήμα του Ιράκ.
Το απόγευμα της Πέμπτης σκληρές μάχες διεξάγονται για τον έλεγχο του σημαντικού διυλιστηρίου του Μπαϊτζί, το οποίο στη συνέχεια τροφοδοτεί με το «μαύρο χρυσό» πλήθος καπιταλιστικών οικονομιών, και φυσικά τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.
Οι πληροφορίες που καταφτάνουν αναφέρουν ότι είναι ζήτημα ημερών «η μητέρα των μαχών» να δοθεί στη Βαγδάτη. Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Αλ Μαλίκι ανακοίνωσε ότι θα δίνονται 470ευρώ το μήνα σε όποιο μισθοφόρο πολεμήσει στο πλάι τους στρατού τους ισλαμιστές, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί.
Οι ΗΠΑ, που φυσικά μετά και το βρώμικο πόλεμο στο Ιράκ, ποτέ δεν σταμάτησαν να επεμβαίνουν ανοιχτά στην περιοχή, φέρονται να σχεδιάζουν το ενδεχόμενο «χειρουργικών» πολεμικών πληγμάτων.
Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, αναζητούν τρόπους υποστήριξης μιας πιθανής στρατιωτικής ή συγκεκαλυμμένης επιχείρησης εναντίον των ενόπλων ισλαμιστών.
Αμερικανοί αξιωματούχοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεργαστούν για το Ιράκ οι ΗΠΑ με το Ιράν.
Την ίδια στιγμή, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνεχίζουν να κατηγορούν την κυβέρνηση του Ιράκ ότι είναι εκείνη που με την πολιτική του αποκλεισμού των σουνιτών ευθύνεται για το ξέσπασμα της βίας, ενώ και ο Ερντογάν στην ίδια λογική (και όχι φυσικά για το λαό που αιματοκυλιέται) ζήτησε να μη γίνουν αεροπορικές πολεμικές επιδρομές στο Ιράκ.
Βεβαίως, η πραγματικότητα είναι αρκετά πιο σύνθετη από αυτό που φαίνεται ως εθνο-θρησκευτική σύγκρουση.
Το καθοριστικό είναι τα οικονομικά συμφέροντα, οι ζώνες επιρροής για τις αστικές τάξεις της περιοχής και τις ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, οι πηγές και αγωγοί Ενέργειας που τέμνουν οριζόντια και κάθετα το Ιράκ, διαμορφώνοντας τους αιματοβαμμένους δρόμους του πετρελαίου.

Ένοπλοι ρωσόφωνοι έξω από το Ντονέτσκ (φωτό: AP)
Ουκρανία: Συνεχίζονται οι μάχες παρά το πρόσχημα του Κιέβου περί «εκεχειρίας»
Δημοσίευση: Πέμ, 19/06/2014 - 19:14
Συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις στην Ουκρανία μετά την αποτυχία του μεγαλοβιομήχανου πρόεδρου της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο να πείσει ότι προχωρεί το «ειρηνευτικό» του σχέδιο στις περιοχές Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.
Την Πέμπτη το πρωί σε μάχες ενεπλάκησαν στρατός και ένοπλοι ρωσόφωνοι κοντά στο Κράνσι Λίμαν. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανέφερε ότι στις ανατολικές επαρχίες έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή των συγκρούσεων συνολικά 147 στρατιώτες.
Παράλληλα, ο Ουκρανός πρόεδρος ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ότι θα υπογράψει -όπως αναμενόταν- το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας σύνδεσης μεταξύ της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 27 Ιούνη. Λίγο αργότερα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν δήλωνε ότι εκ νέου ρωσικά στρατεύματα συγκεντρώνονται στα σύνορα με την Ουκρανία.
Τέλος, η πλειοψηφία του ουκρανικού κοινοβουλίου ψήφισε σήμερα, Πέμπτη, το διορισμό του Πάβλο Κλίμκιν στη θέση του υπουργού Εξωτερικών της νέας αντιδραστικής εξουσίας του Κιέβου.

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.