Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Ανατολική Ουκρανία: Συγκρούσεις όλο το Σαββατοκύριακο – Δυτικό Ιράκ: Επέλαση των τζιχαντιστών. Κατέλαβαν 2 πόλεις, 21 νεκροί

Επέλαση των τζιχαντιστών στο δυτικό Ιράκ: κατέλαβαν 2 πόλεις, 21 νεκροί
23 Ιουνίου 2014, 08:52
Στα χέρια των τζιχαντιστών του ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) βρίσκονται από το απόγευμα του Σαββάτου οι πόλεις Ράουα και την Άνα στην επαρχία Άνμπαρ στο δυτικό Ιράκ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Όπως ανακοίνωσαν σήμερα Δευτέρα αξιωματούχοι και γιατροί, οι τζιχαντιστές σκότωσαν 21 άτομα στις πόλεις αυτές τις δύο τελευταίες μέρες, ύστερα από την «τακτική» υποχώρηση των δυνάμεων ασφαλείας.
Νωρίτερα αξιωματούχοι ασφαλείας και αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι τζιχαντιστές κατέλαβαν το στρατηγικής σημασίας συνοριακό πέρασμα Αλ-Κάιμ που βρίσκεται στην μεθόριο με τη Συρία.

Νέες συγκρούσεις στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοσίευση: Κυρ, 22/06/2014 - 17:18
Συνεχίστηκαν όλο το Σαββατοκύριακο οι συγκρούσεις ανάμεσα στον κυβερνητικό στρατό της Ουκρανίας και τις ένοπλες ομάδες των Ρωσόφωνων στα ανατολικά της χώρας, παρά την προσπάθεια της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου να επιβάλλει τον αφοπλισμό τους με τελεσίγραφα και μονομερή εκεχειρία, ύστερα από τις σφαγές που έκανε τις προηγούμενες μέρες, με τη συμμετοχή και ένοπλων φασιστικών ομάδων.     
Το Σάββατο, οι ένοπλοι σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ επιτέθηκαν σε στρατιωτικές βάσεις και τελωνειακά φυλάκια, ενώ σύμφωνα με ανταποκρίσεις προσπάθησαν να καταλάβουν και αεροπορική βάση, χωρίς να το καταφέρουν.
Μετά τις νέες συγκρούσεις, ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο επανήλθε με απειλές, λέγοντας ότι «όσοι νομίζουν ότι η εκεχειρία είναι μόνο ευκαιρία για να ανασυνταχθούν, πρέπει να ξέρουν ότι έχουμε και σχέδιο Β».
Το «ειρηνικό σενάριο είναι το σχέδιο Α», σημείωσε ο ίδιος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας.
Σχολιάζοντας την κίνηση του Κιέβου για μονομερή εκεχειρία και σχέδιο εκτόνωσης της κρίσης, η Μόσχα είχε αναφέρει πως δεν θα έπρεπε να έχει τη «μορφή τελεσιγράφου» και πως δεν θα έχει «απτά και βιώσιμα αποτελέσματα χωρίς πρακτικές κινήσεις για διάλογο».
Σ' αυτή την κατεύθυνση κάλεσε «όλες τις πλευρές της σύγκρουσης να παύσουν πυρ και να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
Επικοινωνία Ολάντ - Μέρκελ με Πούτιν
Στο μεταξύ, την Κυριακή υπήρξαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και της καγκελαρίου της Γερμανίας Αγκελας Μέρκελ με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, από τον οποίο ζήτησαν να στηρίξει την έναρξη διαπραγματεύσεων στην Ουκρανία και κάλεσαν όλες τις πλευρές να τερματίσουν τις εχθροπραξίες, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, απάντησε στους συνομιλητές του ότι το ουκρανικό ειρηνευτικό σχέδιο πρέπει να υποστηριχθεί από μία «ντε φάκτο εκεχειρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.