Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Ισραήλ: Αεροπορικές επιδρομές στα Υψίπεδα του Γκολάν και δολοφονικές επιδρομές στη Δυτική Όχθη – Επισήμως σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Συρία – Συνεχείς αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας – Δολοφονία 15χρονου Παλαιστίνιου και αθρόες συλλήψεις

Ισραήλ: Αεροπορικές επιδρομές στα Υψίπεδα του Γκολάν στη νότια Συρία
23 Ιουνίου 2014, 08:27
Ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τις πρώτες πρωινές ώρες αεροπορικές επιδρομές σε εδάφη στη νότια Συρία, στα Υψίπεδα του Γκολάν, ως αντίποινα για το θάνατο ενός 15χρονου Ισραηλινού την Κυριακή στην ίδια περιοχή, στην πλευρά του Ισραήλ, όταν εξερράγη το όχημα στο οποίο επέβαινε.
«Ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε στις θέσεις του συριακού στρατού στα Υψίπεδα του Γκολάν. Οι κάτοικοι στο βόρειο Ισραήλ άκουσαν εκρήξεις από την συριακή πλευρά των συνόρων», μετέδωσε η ισραηλινή ειδησεογραφική ιστοσελίδα Ynet.
Ο 15χρονος Ισραηλινός ήταν το πρώτο θύμα από την ισραηλινή πλευρά στο τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν που ελέγχεται από το Ισραήλ από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.
Ισραηλινές πηγές ασφαλείας έχουν κάνει επανειλημμένως λόγο για σποραδικά πυρά κατά θέσεων του ισραηλινού στρατού στο Γκολάν προερχόμενα από τα συριακό έδαφος, στα οποία έχουν απαντήσει οι ισραηλινές δυνάμεις.
Ισραηλινοί στρατιώτες σε άρμα μάχης (φωτό: ΑΡ)
Το Ισραήλ βρίσκεται επισήμως σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Συρία.
Κατά τον πόλεμο των «Έξι Ημερών» το 1967 κατέλαβε έκταση 1.200 τετραγωνικών χιλιομέτρων στα Υψίπεδα του Γκολάν, την οποία στη συνέχεια προσάρτησε, σε μία απόφαση όμως που δεν έχει αναγνωρισθεί από τη διεθνή κοινότητα.
Μία έκταση περίπου 512 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην ίδια περιοχή παραμένει υπό συριακό έλεγχο.

Φωτoγραφία αρχείου (πηγή A.P.)
Δυτική Όχθη: Δολοφονικές επιδρομές από τον ισραηλινό στρατό
Δημοσίευση: Κυρ, 22/06/2014 - 11:10
Δύο ακόμη Παλαιστίνιους δολοφόνησε ο ισραηλινός στρατός στη Δυτική Όχθη, ενώ συνεχίζει τις γκανγκστερικού χαρακτήρα επιδρομές στην περιοχή εναντίων της Χαμάς και άλλων παλαιστινιακών οργανώσεων.
Σύμφωνα με Παλαιστίνιους γιατρούς και κατοίκους, οι στρατιώτες που έκαναν «έρευνες» στην πόλη Νάμπλους πυροβόλησαν εναντίον Παλαιστίνιων που τους έριχναν πέτρες, σκοτώνοντας τον 26χρονο Άχμαντ Φαμάουι. Μία εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε ότι εξετάζει τις πληροφορίες αυτές.
Ο δεύτερος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από σφαίρες, ενώ κατευθυνόταν σε ένα τέμενος για την πρωινή προσευχή στον προσφυγικό καταυλισμό του Έιν Μπέιτ αλ Μάι, όπου σημειώθηκαν επίσης συγκρούσεις.
Οι επιδρομές του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη γίνονται με πρόσχημα την εξαφάνιση τριών νεαρών ισραηλινών κοντά σε έναν εβραϊκό οικισμό, για την οποία κατηγορεί τη Χαμάς.
Νωρίς σήμερα το πρωί η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε επίσης τέσσερις τοποθεσίες στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την εκτόξευση τριών πυραύλων από την περιοχή αυτή εναντίον του ισραηλινού εδάφους, το Σάββατο.
902
Κρατήρας που προκλήθηκε από ισραηλινή βόμβα (πηγή: ΑΡ)
Ισραήλ - Παλαιστίνιοι: Νέες επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας
Δημοσίευση: Παρ, 20/06/2014 - 09:50
Κρατήρας που προκλήθηκε από ισραηλινή βόμβα (πηγή: ΑΡ)
Για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν νωρίς σήμερα τα ξημερώματα τουλάχιστον τρεις περιοχές της βόρειας και κεντρικής Λωρίδας της Γάζας σε αντίποινα για την αναίμακτη ρίψη ρουκέτας από τις παλαιστινιακές περιοχές στην ισραηλινή μεθοριακή περιοχή Ασκελόν.
Σύμφωνα με το παλαιστινιακό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ma'an», από τις σημερινές επιθέσεις τραυματίστηκαν τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιοι.
Αεροπορικές επιδρομές στην κεντρική και βόρεια Λωρίδα της Γάζας είχαν πραγματοποιήσει και τα ξημερώματα της Πέμπτης ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη σε μία προσπάθεια να προκαλέσουν την αντίδραση της Χαμάς, να διαταράξουν τη νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση ενότητας και να κλιμακώσουν την ένταση στην περιοχή χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την περίεργη εξαφάνιση τριών νεαρών Ισραηλινών από το βράδυ της 12ης Ιούνη κοντά στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης, σε περιοχή υπό τον έλεγχο των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων.
Η εξαφάνιση των τριών νεαρών ηλικίας 16 και 19 ετών χρησιμοποιείται ήδη εδώ και μία βδομάδα ως αφορμή για ένα μπαράζ τρομοκρατικών στρατιωτικών εφόδων, επιδρομών και συλλήψεων σε παλαιστινιακές περιοχές της Λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής Όχθης.
Παρέμβαση της Διεθνούς Ιατρικής Ένωσης για τους απεργούς πείνας
Στο μεταξύ η Διεθνής Ιατρική Ένωση (WMA) με επιστολή στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου ζήτησε την Πέμπτη την ανάκληση νομοσχεδίου που θα επιτρέπει τη διά βίας σίτιση των απεργών πείνας που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές σημειώνοντας ότι η πρακτική αυτή συνιστά επί της ουσίας μαρτύριο «αφού είναι βίαιη, οδυνηρή, απάνθρωπη και απολύτως αντίθετη με την αρχή της ατομικής αυτονομίας και εντελώς ακατάλληλη προσέγγιση για τη σωτηρία ζωών».
Η επιστολή που φέρει την υπογραφή της πρόεδρου της οργάνωσης WMA Δρ. Μάργκαρετ Μανγκιρέρα στάλθηκε στον Νετανιάχου μετά την παρέμβαση 18 διεθνών ανθρωπιστικών οργανισμών από όλο τον κόσμο που ζητούσαν την παρέμβαση της Διεθνούς Ιατρικής Ένωσης στην ισραηλινή κυβέρνηση για να ματαιωθούν οι προσπάθειες προώθησης νομοσχεδίου ακούσιας σίτισης των εκατοντάδων Παλαιστινίων απεργών πείνας που απέχουν από την τροφή εδώ και λίγους μήνες διαμαρτυρόμενοι για τις οικτρές συνθήκες κράτησής τους δίχως απαγγελία κατηγοριών και δίκη…
902
Ισραηλινοί στρατιώτες κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων (πηγή: ΑΡ)
Παλαιστινιακά Εδάφη: Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν 15χρονο Παλαιστίνιο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη
Δημοσίευση: Παρ, 20/06/2014 - 11:38
Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν σήμερα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη έναν έφηβο Παλαιστίνιο, έγινε γνωστό από παλαιστινιακές ιατρικές πηγές, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν τις κατασταλτικές επιχειρήσεις αναζητώντας τρεις έφηβους Ισραηλινούς, η τύχη των οποίων αγνοείται εδώ και περισσότερο από μια εβδομάδα.
Ο Μοχάμεντ Ντουντίν, 15 ετών, σκοτώθηκε στο χωριό Ντούρα, κοντά στη Χεβρώνα στη νότια Δυτική Όχθη, κοντά στην περιοχή απ' όπου εξαφανίσθηκαν πριν από οκτώ ημέρες οι τρεις έφηβοι Ισραηλινοί. Το Ισραήλ υποστηρίζει πως έχουν απαχθεί από την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.
Ο 15χρονος Ντούντιν είναι ο δεύτερος Παλαιστίνιος που σκοτώνεται αφότου το Ισραήλ άρχισε πριν από μια εβδομάδα την επιχείρησή του σε όλη τη Δυτική Όχθη. 

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, από τις 13 ως 19 Ιούνη συνελήφθησαν 330 «ύποπτοι» Παλαιστίνιοι (μεταξύ των οποίων βουλευτές και στελέχη της «Χαμάς») και έχουν γίνει έφοδοι σε πάνω από 200 πόλεις, κωμοπόλεις, χωριά και προσφυγικούς καταυλισμούς Παλαιστινίων, στη διάρκεια των οποίων έκλεισε ένας παλαιστινιακός ραδιοσταθμός και κατασχέθηκαν πολλές δεκάδες ηλεκτρονικοί υπολογιστές και έντυπο υλικό.
Παλαιστίνιοι συγκρούσθηκαν με τα ισραηλινά στρατεύματα σε διάφορες τοποθεσίες στη Δυτική Όχθη και κάτοικοι ανέφεραν πως υπήρξαν τραυματίες. 

Ο ισραηλινός στρατός συγκεντρώνει τις λεπτομέρειες από τις συγκρούσεις, δήλωσε η εκπρόσωπος.
Παλαιστίνιος ελέγχει τα συντρίμμια σπιτιού (πηγή: ΑΡ)
Ισραήλ – Παλαιστίνη: Νέες αεροπορικές επιδρομές
Δημοσίευση: Πέμ, 19/06/2014 - 08:50
Αεροπορικές επιδρομές σε τουλάχιστον πέντε περιοχές της βόρειας και κεντρικής Λωρίδας της Γάζας πραγματοποίησαν τα ξημερώματα ισραηλινά αεροσκάφη προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον ενός ατόμου στο βόρειο τμήμα της περιοχής και σοβαρές υλικές καταστροφές σε σπίτια.
Το πρόσχημα που χρησιμοποίησαν οι Ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις ήταν η αναίμακτη ρίψη δύο ρουκετών στην περιοχή Σαράρ Χανεγκέβ του Ισραήλ το βράδυ της Τετάρτης, σε μία περίοδο κατά την οποία πυκνώνουν τις προκλήσεις, τις επιδρομές και τις συλλήψεις σε βάρος Παλαιστινίων με αφορμή την εξαφάνιση τριών νεαρών Ισραηλινών από το βράδυ της 12ης Ιούνη.
902 

Ισραηλινοί στρατιώτες κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων (πηγή: ΑΡ)
Ισραήλ-Παλαιστινιακά Εδάφη: Εξήντα πέντε Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν, ανακοίνωσε ο στρατός 

Δημοσίευση: Τετ, 18/06/2014 - 10:53

Έξι ημέρες μετά την απαγωγή τριών νεαρών Ισραηλινών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, για την οποία το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς, ο στρατός συνέλαβε στη διάρκεια της νύκτας της Τρίτης προς σήμερα 65 Παλαιστίνιους, οι 51 από τους οποίους είχαν απελευθερωθεί το 2011 στο πλαίσιο της ανταλλαγής με τον στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ, έγινε γνωστό από το στρατό. 

«Στη διάρκεια επιχειρήσεων, συνελήφθησαν 65 ύποπτοι, 51 από τους οποίους είχαν ανταλλαγεί με τον Γκιλάντ Σαλίτ», αναφέρει ο στρατός σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας πως 240 Παλαιστίνιοι έχουν έτσι συλληφθεί από την αρχή της επιχείρησης για την ανεύρεση των τριών νέων που έχουν εξαφανισθεί από την Πέμπτη κοντά σε ένα συγκρότημα οικισμών στο νότιο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. 

Εξάλλου σχεδόν 800 κτίρια έχουν ήδη ερευνηθεί, ενώ ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στα ιδρύματα που ανήκουν στην «Ντάουα», το οικονομικό και κοινωνικό σκέλος της Χαμάς το οποίο χρησιμοποιείται, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, «για τη στρατολόγηση, τη διάδοση των πληροφοριών και την είσοδο μετρητών». 

«Διεξάγουμε παράλληλα δύο επιχειρήσεις, η πρώτη έχει στόχο να βρούμε τα αγόρια, ενώ η δεύτερη έγκειται στο να δοθεί ένα σημαντικό πλήγμα στις τρομοκρατικές υποδομές και τους τρομοκρατικούς θεσμούς της Χαμάς», εξήγησε σήμερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του στρατού, υποστηρίζοντας πως ο στρατός ενεργεί υποθέτοντας πως οι τρεις νέοι «είναι ακόμη ζωντανοί».

Εξάλλου ο στρατός πραγματοποίησε έρευνα και έκλεισε τα γραφεία του ραδιοσταθμού της Χαμάς στη Δυτική Όχθη, του «Ράδιο Αλ Άκσα» στη Ραμάλα και τη Χεβρώνα, δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ, εκπρόσωπος του στρατού. 

Τον Οκτώβριο του 2011, στο πλαίσιο ανταλλαγής για την απελευθέρωση του υπαξιωματικού Γκιλάντ Σαλίτ, το Ισραήλ είχε απελευθερώσει 1.027 φυλακισμένους Παλαιστίνιους, οι περισσότεροι από τους μισούς από τους οποίους έχουν επιστρέψει στη Δυτική Όχθη. 

902



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.