Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Τζιχάντ-Oil Ltd: Ελέγχει το διυλιστήριο του Μπαϊτζί ‒ Τούρκοι εργάτες όμηροι των τζιχαντιστών

Ιράκ: Οι ένοπλοι του ISIL πήραν τον έλεγχο του μεγαλύτερου τμήματος του διυλιστηρίου στο Μπαϊτζί
Δημοσίευση: Τετ, 18/06/2014 - 13:58
Οι ένοπλοι του «Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε» (ISIL) πήραν τον έλεγχο του μεγαλύτερου τμήματος του διυλιστηρίου πετρελαίου στην πόλη Μπαϊτζί, βόρεια της Βαγδάτης, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στη χώρα, δήλωσε πριν από λίγο αξιωματούχος του διυλιστηρίου.
Ένοπλοι του ISIL προελαύνουν (πηγή: ΑΡ)
«Οι ένοπλοι κατάφεραν να εισέλθουν στο διυλιστήριο. Τώρα έχουν τον έλεγχο των μονάδων παραγωγής, του κτιρίου της διοίκησης και τεσσάρων παρατηρητηρίων. Αυτό αντιστοιχεί στο 75% του διυλιστηρίου», δήλωσε αξιωματούχος μιλώντας από τους χώρους του διυλιστηρίου.
Ο ίδιος είπε ότι οι συγκρούσεις ανάμεσα στους ένοπλους και στις δυνάμεις ασφαλείας μαίνονται κοντά στην κεντρική αίθουσα ελέγχου της μονάδας.
Νωρίτερα σήμερα, οι ένοπλοι του ISIL εξαπέλυσαν επίθεση με όλμους και πολυβόλα κατά του διυλιστηρίου.
Η επίθεση εκδηλώθηκε στις 4 π.μ. έξω από τις τρεις κύριες εισόδους των εγκαταστάσεων, πρόσθεσαν οι πηγές.
Την Τρίτη απομακρύνθηκαν από το διυλιστήριο οι ξένοι εργαζόμενοι, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας προετοιμάζονταν για επίθεση στις εγκαταστάσεις.
Τμήματα του διυλιστηρίου είχαν καταληφθεί πριν από μία εβδομάδα από δυνάμεις του ISIL.
902

Τούρκοι εργάτες όμηροι των τζιχαντιστών


Την ίδια ώρα, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan μεταδίδει ότι οι αντάρτες απήγαγαν 60 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και 15 Τούρκους εργάτες, κοντά στην πόλη του Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ.

Πρόκειται για οικοδόμους που εργάζονταν για την ανέγερση ενός νοσοκομείου κοντά στην πόλη Ντορ, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στο Σελαχεντίν και το Κιρκούκ.

Το πρακτορείο επικαλείται μαρτυρία εργάτη που διέφυγε, ωστόσο δεν έχει καταστεί σαφές πότε έγινε η απαγωγή. Στους απαχθέντες περιλαμβάνονται επίσης εργάτες από το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές, το Νεπάλ και το Τουρκμενιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.