Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Ιράκ: Συνεχίζουν την προέλασή τους οι ισλαμιστές - Με επίθεση απειλούν οι ΗΠΑ (VIDEO)

Από την επίθεση των μαχητών του ΙΚΙΛ στο Τικρίτ (Φωτο ΑΡ)
Ιράκ: Συνεχίζουν την προέλασή τους οι ισλαμιστές - Με επίθεση απειλούν οι ΗΠΑ
Δημοσίευση: Παρ, 13/06/2014 - 10:46
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 13/06/2014 - 10:48
Οι ένοπλοι ισλαμιστές μαχητές κέρδισαν περισσότερο έδαφος στη διάρκεια της νύκτας στο Ιράκ, καθώς κινήθηκαν προς δύο πόλεις στην ανατολική επαρχία Ντιγιάλα αφού οι δυνάμεις ασφαλείας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους σ' αυτές.
Πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας έκαναν γνωστό πως οι πόλεις Σααντίγια και Τζαλάουλα έπεσαν στα χέρια των ισλαμιστών, όπως και αρκετά χωριά στα όρη Χιμρίν. Στη Μοσούλη, οι μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) πραγματοποίησαν παρέλαση με οχήματα Humvee τα οποία κατέσχεσαν από τον ιρακινό στρατό όταν κατέλαβαν την πόλη.

Στην ίδια πόλη, αυτόπτες μάρτυρες είδαν δύο ελικόπτερα του ΙΚΙΛ να πετούν πάνω από την παρέλαση. Είναι προφανώς η πρώτη φορά που η τζιχαντιστική οργάνωση αποκτά αεροσκάφη.
Νοτιότερα, οι μαχητές συνέχισαν την προέλαση - αστραπή σε πόλεις που απέχουν μόλις μία ώρα με το αυτοκίνητο από την πρωτεύουσα.
Ένοπλος του ΙΚΙΛ έξω από το Τικρίτ (φωτό: ΑΡ)
Απειλές για βομβαρδισμούς από τις ΗΠΑ
Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απείλησε την Πέμπτη, με αμερικανικά στρατιωτικά πλήγματα στο Ιράκ εναντίον των ισλαμιστών μαχητών. 
  • «Δεν αποκλείω τίποτε διότι έχουμε συμφέρον να εξασφαλίσουμε ότι αυτοί οι τζιχανιστές δεν θα αποκτήσουν μόνιμο ορμητήριο ούτε στο Ιράκ ούτε στη Συρία», δήλωσε ο Ομπάμα από το Λευκό Οίκο όταν ερωτήθηκε αν εξετάζει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές.
Αμερικανός αξιωματούχος έκανε γνωστό πως οι ΗΠΑ έχουν στείλει μη επανδρωμένα αεροσκάφη παρακολούθησης πάνω από το Ιράκ για να το βοηθήσουν να αντιμετωπίσει την τζιχαντιστική οργάνωση ΙΚΙΛ.
Την ίδια ώρα, η αμερικανική βιομηχανία όπλων Lockheed Martin Corp ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, πως απομακρύνει 24 εργαζομένους της από το βόρειο Ιράκ.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε πως και άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Ιράκ, μεταφέρουν επίσης τους εργαζομένους εξαιτίας των ανησυχιών για την ασφάλειά τους.

902

Βλέπε ακόμη: Ιράκ: Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζει ο Ομπάμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.