Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΚΚΕ στη Βουλή: Η προσπάθεια της εγχώριας αστικής τάξης να διεκδικήσει μεγαλύτερα μερίδια από την ιμπεριαλιστική λεία – Ερώτηση για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους κινδύνους για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής

Ερώτηση του ΚΚΕ για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς
Δημοσίευση: Πέμ, 19/06/2014 - 12:52
Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και Λιάνα Κανέλλη, απαιτώντας την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που δημιουργούν γενικότερους κινδύνους για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής.
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:
«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας
Θέμα: Απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που δημιουργούν γενικότερους κινδύνους για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής.

Σε νέα πολυεθνική άσκηση, με την κωδική ονομασία "European Air Transport Training 2014", που διεξάγεται το διάστημα 16-27 Ιούνη κοντά στα σύνορα Ουκρανίας - Ρωσίας, η χώρα μας συμμετέχει με την Πολεμική Αεροπορία.
Θα συμμετέχουν τέσσερα αεροσκάφη "F-16" της 110 Πτέρυγας Μάχης, ένα αεροσκάφος "EBM-145H Erieye" της 380 Μοίρας Αερομεταφερόμενου Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου, τα οποία θα επιχειρούν από τις μητρικές τους μονάδες, έναν αξιωματικό ως παρατηρητή και έναν αξιωματικό ως σύνδεσμο.
Η άσκηση, που διοργανώνεται από τη Βουλγαρία, διεξάγεται εντός του FIR Σόφιας, το οποίο απλώνεται και στη Μαύρη Θάλασσα, ενώνεται με το FIR Συμφερούπολης, το οποίο καλύπτει Κριμαία και Νοτιοανατολική Ουκρανία.
Ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης, στην περσινή
(25 Ιουλίου 2013) άσκηση THRACIAN STAR 13 με τη συμμετοχή αεροπορικών δυνάμεων από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.
Στην ουσία πρόκειται για περιοχές όπου εντείνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, για την είσοδο των ευρωατλαντικών μονοπωλίων στην Ουκρανία, στη Μολδαβία, στη Γεωργία και σε άλλες πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, στον ανταγωνισμό τους με τη Ρωσία.
Θυμίζουμε ότι πολύ πρόσφατα, 29 Μάη με 4 Ιούνη, η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε με αεροσκάφη "F-16" στην πολυεθνική αεροπορική άσκηση "Thracian Star 2014" πάλι εντός του FIR Σόφιας. Συμμετείχαν με προσωπικό και στρατιωτικά μέσα η Βουλγαρία, η Ελλάδα, οι ΗΠΑ και η Ρουμανία. Σε αυτή την περίπτωση ελληνικά μαχητικά ανεφοδιάζονταν στον αέρα από ιπτάμενα "τάνκερ" της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, γεγονός που προϊδεάζει για συμμετοχή μονάδων της ΠΑ σε ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις μακριά από τις βάσεις ανεφοδιασμού της, μακριά από τον ελλαδικό χώρο.
Επί της ουσίας οι ασκήσεις αυτές εντάσσονται στα πλαίσια προετοιμασίας για ενδεχόμενη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας σε αποστολές που δεν έχουν σχέση με την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, αλλά αφορούν την προώθηση και προάσπιση θέσεων ευρωατλαντικών μονοπωλίων στις συγκρούσεις τους με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, στην προσπάθεια και της εγχώριας αστικής τάξης να διεκδικήσει μεγαλύτερα μερίδια από την ιμπεριαλιστική λεία.
Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτήν την επικίνδυνη πολιτική και ζητά την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που δημιουργούν γενικότερους κινδύνους για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός πώς τοποθετείται η κυβέρνηση στα ζητήματα αυτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.