Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Το ταξικό κράτος του ΣτΕ


Συναρπαστικές εκπλήξεις απ' το ΣτΕ

«...όπου μαθαίνουμε ότι ως κρατικό όργανο καταστολής της εργατικής τάξης το ΣτΕ δικαιώνει μισθολογικά μόνο όσους υπηρετούν σε άλλα κρατικά όργανα καταστολής της εργατικής τάξης, ή αλλιώς ότι ο σκληρός κατασταλτικός πυρήνας του αστικού κράτους τείνει να συγκαταλέγει στο "γενικό συμφέρον" το ιδιαίτερο συμφέρον του σκληρού κατασταλτικού πυρήνα του αστικού κράτους. Kαι πέφτουμε υποχρεωτικά απ' τα σύννεφα».

 
Η απόφαση του ΣτΕ για τις μειώσεις στις αποδοχές στρατιωτικών και στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας

Με απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ (2193/2014) κρίθηκαν θετικά, άγνωστο ακόμη σε ποια έκταση, ζητήματα που έθεταν οι αιτήσεις ακυρώσεως Ενώσεων και μεμονωμένων αποστράτων (ε.α.) και εν ενεργεία (ε.ε.) στρατιωτικών και στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) σε σχέση με τις μειώσεις στις αποδοχές τους που επεβλήθησαν με τις ρυθμίσεις του ν. 4093/2012 (μνημόνιο 3).

Υπενθυμίζεται ότι οι ρυθμίσεις του νόμου για μεν τους ε.ε. περιλάμβαναν:

α) περικοπές στο ειδικό μισθολόγιο των από 1-1-2013 (σε επιδόματα και βασικό μισθό από 899 σε 875).

β) περικοπή των επιδομάτων εορτών και αδείας από 1-01-2013, και

γ) την 5μηνη αναδρομική περικοπή των αποδοχών (από 1-08-2012).
Σε ότι αφορά τους ε.α. που οι συντάξεις τους προκύπτουν με βάση το μισθολόγιο των ε.ε. συναδέλφων τους όπως διαμορφώθηκε με βάση την παρ. (α), πέραν των πιο πάνω υπέστησαν και την μείωση 5, 10, 15% αναλόγως του συνολικού ποσού των συντάξεων που λαμβάνουν, όπως όλοι οι συνταξιούχοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση αφορά μόνο στρατιωτικούς και ΣΑ και ως προς αυτούς κρίνει αντισυνταγματικό τον ν. 4093/2012 και την αναδρομική εφαρμογή του, αναγνωρίζοντας ότι απαιτείται «ειδική» μισθολογική μεταχείριση απέναντι τους από την πλευρά του κράτους. Από την απόφαση του ΣτΕ, που ας σημειωθεί είναι τελεσίδικη και αμετάκλητη, αναμένεται να προκύψουν:

δ) επαναφορά του μισθολογίου στρατιωτικών που ίσχυε πριν την ψήφιση του ν. 4093/2012.

ε) επιστροφή της διαφοράς των αποδοχών που παρακρατήθηκε για το χρονικό διάστημα από 1-8-2012.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν επηρεάζονται από την απόφαση του ΣτΕ και οι προβλέψεις για την κατάργηση του δώρου εορτών και αδείας, όπως και η ποσοστιαία μείωση των συντάξεων των αποστράτων.

Με βάση τα πιο πάνω, τα ποσά που θα απαιτηθούν για την συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΣτΕ άλλοι σχολιαστές τα ανεβάζουν ακόμη και ψηλότερα από 500 εκ., ενώ άλλοι πολύ λιγότερα. 

Διαρροές μιλούν ότι θα πρέπει να βρεθούν «ισοδύναμα» μέτρα που μάλιστα θα επιβαρύνουν την ίδια κοινωνική ομάδα (από την μια τσέπη στην άλλη), ενώ άλλες ρίχνουν την ιδέα να γίνει συμψηφισμός με το κοινωνικό μέρισμα που δόθηκε σε κάποιους χαμηλόβαθμους του κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.