Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις: Θα μας βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους − Τα ελλείμματα σε όλα τα Ταμεία, είναι οι παροχές στην πλουτοκρατία (VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Μεγάλη παναττική συγκέντρωση - Έκαψαν συμβολικά τις επαίσχυντες επιστολές
(VIDEO - ΦΩΤΟ)
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ1
Πέμπτη 03/11/2016 - 10:15 - Ενημέρωση: Πέμπτη 03/11/2016 - 12:27
Με μαζική και μαχητική παναττική συγκέντρωση έξω από τη Βουλή ολοκληρώθηκε η σημερινή κινητοποίηση χιλιάδων συνταξιούχων ενάντια στις μειώσεις των συντάξεών τους. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν: «Τα ελλείμματα σε όλα τα Ταμεία, είναι οι παροχές στην πλουτοκρατία» και «Ανθρώπινες συντάξεις και δωρεάν Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».
Νωρίτερα  έξω από το υπουργείο Εργασίας οι συνταξιούχοι επέστρεψαν μαζικά και αγωνιστικά την επαίσχυντη επιστολή της κυβέρνησης, διαμαρτυρόμενοι ταυτόχρονα για τις αλλεπάλληλες μειώσεις των συντάξεών τους. Μάλιστα συμβολικά έκαψαν τις επιστολές που τους απέστειλε ο Γιώργος Κατρούγκαλος τις οποίες χαρακτήρισαν ως προπαγανδιστικό κουρελόχαρτο.
Ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, μιλώντας στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι δώσαμε σήμερα ένα μεγάλο «παρών».

Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και οργάνωση της δράσης. Όσοι κάθονται στον καναπέ δεν προσφέρουν ούτε στον εαυτό τους, ούτε στις οικογένειές τους. Ο αγώνας είναι εδώ, συνεχίζουμε, θα μας βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους.
Σημειώνεται ότι οι συνταξιούχοι έφτασαν, με ενδιάμεσο σταθμό το υπουργείο Εργασίας, με μαζική, μαχητική πορεία στη Βουλή που ξεκίνησε νωρίτερα από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης όπου συγκεντρώθηκαν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα  των συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ.
Κατήγγειλαν τις συνεχιζόμενες μειώσεις των συντάξεών τους, ενώ χαρακτήρισαν τις επιστολές που έστειλε ο υπουργός Εργασίας - Κοινωνικής Ασφάλισης στους συνταξιούχους ως ένα προπαγανδιστικό κουρελόχαρτο της κυβέρνησης για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα της αντισυνταξιουχικής της πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.