Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Β' Αχτσιολόγηση: Ο αλγόριθμος του Ευκλείδη και το άλγος του ελληνικού λαού − ΚΚΕ: Απάντηση η απεργία της 8 Δεκέμβρη

Ο Ευκλείδης στη χώρα του Eldorado
Σχέδιο, Μπάμπης Ζαφειράτος, 3.V.2015 (Μελάνι, 29 χ 21 εκ.)
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ
Θεωρεί εφικτή την πολιτική συμφωνία στο Eurogroup και προσπαθεί να αποκρύψει τα νέα μέτρα
Τρίτη 29/11/2016 - 15:21 - Ενημέρωση: Τρίτη 29/11/2016 - 15:57
«Εφικτό και ρεαλιστικό» χαρακτήρισε το στόχο της επίτευξης πολιτικής συμφωνίας στο Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, ενώ παράλληλα προσπάθησε να θολώσει τα νερά τόσο για τα μέτρα της β’ αξιολόγησης όσο και για το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων μετά το 2018.

ΚΚΕ
Σχόλιο για την πορεία της διαπραγμάτευσης
Τρίτη 29/11/2016 - 14:54 - Ενημέρωση: Τρίτη 29/11/2016 - 15:58
Σε σχόλιό του για την πορεία της διαπραγμάτευσης το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όσοι άλλοι εμφανίζουν ως "επιτυχία" το γρήγορο κλείσιμο της β' αξιολόγησης αποσιωπούν προκλητικά απ' το λαό ότι αυτή θα συνοδεύεται από σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, που ήδη έχουν ξεκινήσει να ψηφίζονται στη Βουλή και τα οποία θα παραμείνουν και θα κλιμακωθούν, ακόμη και αν υπάρξει κάποιας μορφής ελάφρυνση του χρέους.
Οι μόνοι κερδισμένοι της β' αξιολόγησης και της όποιας "χαλάρωσης" -αν υπάρξει- θα είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, αφού και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών ομολογεί ότι η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, μετά το 2018, που εμφανίζεται ως κυβερνητικός στόχος, θα αξιοποιηθεί για τη μείωση της φορολογίας του κεφαλαίου και όχι για την ανακούφιση του λαού.
Ο λαός έχει συμφέρον να εναντιωθεί στα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της β' αξιολόγησης και στη "φάκα" που του στήνουν με "τυράκι" την ελάφρυνση του χρέους. Η πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκέμβρη είναι ένας σημαντικός σταθμός σ' αυτήν την πορεία».
902

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε ότι η κυβέρνηση εργάζεται «εντατικά» για να υπάρξει τεχνική συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας, «χωρίς υποχωρήσεις στα Εργασιακά» και που «θα γεφυρώνει το χάσμα στα Δημοσιονομικά».
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε πως «το ΔΝΤ θα πρέπει να κατανοήσει ότι μέτρα μετά το 2018 δεν γίνονται ανεκτά», όταν η συμμετοχή του Ταμείου και η «ελάφρυνση» του χρέους συνδέονται ευθέως με αλλεπάλληλες δέσμες αντιλαϊκών μέτρων και πιθανόν ένα τέταρτο μνημόνιο.
Με ανάλογο τρόπο επιχείρησε να συσκοτίσει το περιεχόμενο των μέτρων που συζητούνται στα Εργασιακά, λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν θα αποδεχθεί μέτρα που αποκλίνουν από τη νομιμότητα του «ευρωπαϊκού κεκτημένου», το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο από την εργασιακή ζούγκλα που ισχύει στα κράτη - μέλη της ΕΕ. Για το δημοσιονομικό κενό του 2018, δήλωσε πως η διαφορά με τους θεσμούς είναι 600 εκατ. ευρώ, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση συζητάει «οριακές μετατροπές».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε πως το σενάριο των εκλογών είναι «μη υπαρκτό». Όπως είπε, «το σενάριο των εκλογών εν μέσω διαπραγμάτευσης είναι η θέση της ΝΔ. Και η θέση αυτή είναι επικίνδυνη για τη χώρα γιατί θα διέκοπτε τη διαδικασία της αξιολόγησης».
Αναφερόμενος στο Κυπριακό εξέφρασε τη στήριξη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην επανέναρξη των συνομιλιών για τη διχοτομική «λύση» που βρίσκεται στα σκαριά. Επίσης δήλωσε πως δεν έχει καθοριστεί συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο, συμπληρώνοντας όμως πως θα γίνει «την κατάλληλη στιγμή, εφόσον επανεκκινήσουν οι συνομιλίες». 
Δεν αποκλείει νέο Eurogroup o υπουργός Οικονομικών
O υπουργός Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτος, χαρακτήρισε «ορόσημο» το Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «να έχουμε και άλλο Εurogroup».
Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται ο προϋπολογισμός του 2017, δήλωσε ότι η διαπραγμάτευση έχει τρία «κομμάτια» τα οποία θα πρέπει να ενωθούν, ώστε να έχουμε την εικόνα και τις λεπτομέρειες μέχρι το Γενάρη. Όπως ανέφερε, τα τρία «κομμάτια» είναι η συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις, οι δημοσιονομικοί στόχοι για μετά το 2018 και το θέμα του χρέους.
Ο Ευκλ. Τσακαλώτος κάλεσε το ΔΝΤ «να μην πιέζει τον αδύνατο παίχτη, αλλά να πιέζει αυτόν που δεν θέλει να δώσει πολλά για το χρέος».
Επίσης επανέλαβε την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης να μειωθεί μετά το 2018 ο στόχος για τα πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% στο 2,5% και η αντίστοιχη εξοικονόμηση να μετατραπεί σε μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων.
Ο υπουργός Οικονομικών δεν παρέλειψε να πανηγυρίσει για την υπερκάλυψη των στόχων που έχουν τεθεί στα έσοδα μέσα από το χαράτσωμα του λαού και για την «καλυτέρευση του επενδυτικού κλίματος» από τα αλλεπάλληλα αντιλαϊκά μέτρα.
ΠΙΕΡ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ
Να επιτευχθεί τεχνική συμφωνία για τα μέτρα της β' αξιολόγησης πριν το Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη
Τρίτη 29/11/2016 - 14:29
Να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για τα αντιλαϊκά μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες, είναι το μήνυμα που μετέφερε στην ελληνική κυβέρνηση ο Επίτροπος Οικονομικών, Π. Μοσκοβισί.
«Αν όλες οι πλευρές εμπλακούν με το σωστό πνεύμα», τότε μπορούν να βρεθούν λύσεις», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της Κομισιόν στην Αθήνα.
Ο Π. Μοσκοβισί χαρακτήρισε εφικτή την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας πριν το Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη, επισημαίνοντας πως αν η ελληνική κυβέρνηση κάνει αυτό που πρέπει, τότε και οι θεσμοί θα πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για το χρέος. «Χρειαζόμαστε μία παγκόσμια συμφωνία για το χρέος πριν το τέλος του έτους, γι' αυτό είναι πολύ σημαντική η συμφωνία στο Eurogroup», ανέφερε.
Ο Επίτροπος ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία θα πρέπει να περιέχει και την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Αν και δήλωσε πως κατά τη γνώμη του «τα τρία μνημόνια είναι αρκετά», δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει και τέταρτο μνημόνιο. Ερωτηθείς εάν οι διαφορές στον υπολογισμό των πρωτογενών πλεονασμάτων μπορούν να οδηγήσουν σε νέα μέτρα, απάντησε πως δεν μπορεί να σχολιάσει τις διαφορές των θεσμών.
Ο Π. Μοσκοβισί, συναντήθηκε με την υπουργό Εργασίας, Ε. Αχτσιόγλου, προκειμένου να δώσει «ώθηση» στα παζάρια για τις νέες αντεργατικές ανατροπές. Σύμφωνα με όσα δήλωσε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης κατέθεσε πρόταση που περιλαμβάνει τις «αναγκαίες προσαρμογές» που περιέχει το μνημόνιο, αλλά παράλληλα είναι και προσηλωμένη στο «ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο», δηλαδή τα αντεργατικά μέτρα που ισχύουν σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.