Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Οι πολεμικές συγκρούσεις στην περιοχή, το Κυπριακό, ο Ομπάμα και η ανάγκη επαγρύπνησης του ελληνικού λαού (VIDEO)

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ
Ο ελληνικός λαός πρέπει να επαγρυπνεί για τις εξελίξεις στην περιοχή

Βλέπα και:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τη θέση του Κόμματος
Τετάρτη 02/11/2016 - 16:03
Ο ΓΓ της ΚΕ του KKE, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 2 Νοέμβρη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, με θέμα τις εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και τις θέσεις του ΚΚΕ σχετικά με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.
Μετά τη συνάντηση ο Δ. Κουτσούμπας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Ενημέρωσα τον κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά με τις εξελίξεις στην περιοχή και τις θέσεις του ΚΚΕ. Η όξυνση των αντιθέσεων, των ανταγωνισμών, οι πολεμικές συγκρούσεις και η συσσώρευση στρατιωτικών όπλων και δυνάμεων σε όλη την περιοχή, από την κεντρική και ανατολική Ευρώπη, την Μ. Θάλασσα, το Αιγαίο και την Μ. Ανατολή δεν προοιωνίζονται θετικά βήματα και ζητήματα για τους λαούς και κυρίως για τον ελληνικό λαό.
Ο ελληνικός λαός πρέπει να επαγρυπνεί. Το ΚΚΕ, ιδιαίτερα, με ζητήματα που αφορούν -αυτό που ονομάζουμε- εθνικά θέματα της χώρας, οι προκλητικές δηλώσεις για παράδειγμα, συνεχόμενες το τελευταίο διάστημα από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν, η αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, η αμφισβήτηση του Αιγαίου και των νησιών της πατρίδας μας, όπως επίσης και οι εξελίξεις με το νέο σχέδιο Ανάν, ουσιαστικά σχέδιο διχοτόμησης της Κύπρου που προωθείται αυτό το διάστημα με εντατικούς ρυθμούς, θα πρέπει να μας κάνουν να βρεθούμε ακόμα περισσότερο σαν ελληνική κοινωνία, σαν ελληνικός λαός σε ετοιμότητα, σε επαγρύπνηση και σε κινητοποίηση.
Το ΚΚΕ θα συμβάλλει, θα συνεχίσει να συμβάλλει με την τοποθέτησή του υπεύθυνα, σταθερά, έτσι ώστε να αξιοποιείται στην κατεύθυνση της επίλυσης αυτών των προβλημάτων, όλων, σε όφελος της ειρήνης, σε όφελος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, της Κύπρου, σε όφελος των λαών της περιοχής».
Κύριε Γραμματέα έχετε εσείς ένα σχόλιο για την ανακοίνωση του ΑΚΕΛ η οποία ήταν πολύ επιθετική για την θέση που εκφράσατε για το Κυπριακό;
«Το ΑΚΕΛ έχει δικαίωμα να έχει τις θέσεις του, όπως και το ΚΚΕ υπεύθυνα σοβαρά και σταθερά αναπτύσσει τις θέσεις του γύρω από το κυπριακό πρόβλημα. Μόνο να σας θυμίσω ότι ήταν το ΚΚΕ που μίλησε για το σχέδιο Ανάν, για την ανάγκη να ρωτηθεί και ο κυπριακός λαός και να πει αυτό το στεντόρειο «όχι» που τελικά είπε. Εάν δεν υπήρχε το ΚΚΕ με αυτή του θέση και άλλες δυνάμεις, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε αυτή την εξέλιξη εκείνη την περίοδο. Έτσι και σήμερα. Ο συμβιβασμός που είχε γίνει για παράδειγμα, ο επώδυνος συμβιβασμός, όπως και το ΑΚΕΛ και άλλα κόμματα της Κύπρου και της Ελλάδας έλεγαν, σε σχέση με την διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, που ήταν κυρίως θέση της Τουρκίας και του τουρκοκυπριακού "κράτους" διαχρονικά, έφτασε να θεωρείται θέσφατο, θέση αρχής. Και μάλιστα όχι μόνο αυτό, αλλά να εξελίσσεται σήμερα, στην ουσία σε διχοτομική λύση, σε δύο συνιστώντα κράτη. Δεν μιλάμε δηλαδή για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, αλλά μιλάμε για μία συνομοσπονδία, μιλάμε για δύο κράτη που θα έχουν δικό τους σύνταγμα, δικιά τους σημαία και βεβαίως θα είναι επίφαση η ομοσπονδία και η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.
Αυτά τα ζητήματα είναι πολύ σοβαρά και θα έλεγα ότι και το ΑΚΕΛ και άλλα κυπριακά κόμματα, όπως και τα ελληνικά κόμματα, θα πρέπει να αξιοποιήσουν αυτή την εξέλιξη, αυτές τις θέσεις του ΚΚΕ, να τις μελετήσουν βαθύτερα γιατί βοηθάνε στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος και όχι στην διχοτόμηση της Κύπρου».
Γιατί νομίζετε ότι επισκέπτεται την Ελλάδα ο Ομπάμα αυτή την περίοδο, την οποία περιγράψατε όπως την περιγράψατε;
«Οπωσδήποτε δεν έρχεται για αυτό που επικαλείται η ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή για να πει μπράβο στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες και πώς επιλύει το προσφυγικό πρόβλημα ή για να βοηθήσει για την διαπραγμάτευση.
Οι ΗΠΑ έχουν ισχυρά συμφέροντα εδώ στην περιοχή, αυτό το διάστημα όπως βλέπουμε πολύς κόσμος πάει και έρχεται, θα έρθουν και πολλοί άλλοι από τα ισχυρά κράτη, τις καπιταλιστικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις εδώ και βεβαίως θέλουν να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα για τους ανταγωνισμούς τους με την Ρωσία, με άλλες επίσης ισχυρές δυνάμεις στην περιοχή. Άρα και μας προβληματίζει και μας ανησυχεί και από αυτή τη σκοπιά θα πρέπει να το αντιμετωπίσει και το δει και ο ελληνικός λαός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.