Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Σταυρο-φόροι της αριστεράς − ΚΚΕ: «Προϋπολογισμός της ανάπτυξης» με 4 δισ. ευρώ και προαπαιτούμενα

Κατατέθηκε με αντιλαϊκά μέτρα 4 δισ. ευρώ και ψηφίζεται στις 10 Δεκέμβρη
Δευτέρα 21/11/2016 - 09:06 - Ενημέρωση: Τρίτη 22/11/2016 - 07:50
Με πρόβλεψη για αντιλαϊκά μέτρα ύψους 4 δισ. ευρώ κατατέθηκε περίπου στις 6.00 το απόγευμα της Δευτέρας στη Βουλή ο κρατικός προϋπολογισμός του 2017 από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Νίκο Βούτση.

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2017
Νέο τσουνάμι φόρων, περικοπών και μειώσεων στις συντάξεις
Δευτέρα 21/11/2016 - 18:49
Σε σχόλιό του για τον κρατικό προϋπολογισμό 2017, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Ο προϋπολογισμός του 2017 -"προϋπολογισμός της ανάπτυξης", όπως τον έχει χαρακτηρίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ- με το νέο τσουνάμι φόρων, περικοπών και μειώσεων στις συντάξεις, αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη ότι η όποια ανάκαμψη όχι μόνο δεν θα φέρει πίσω τις τεράστιες απώλειες για το λαό, αλλά θα συνοδευτεί με νέα μέτρα σε βάρος του, που θα του επιβάλλονται μάλιστα με την απειλή του "κόφτη".
Κι όλα αυτά ενώ είναι στα σκαριά τα προαπαιτούμενα της β’ αξιολόγησης που σχεδιάζει η κυβέρνηση με τους "εταίρους" της σε ΕΕ και ΔΝΤ και το νέο χτύπημα στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα».
902

Την Πέμπτη στις 24 Νοέμβρη θα ξεκινήσει η συζήτησή του επί τέσσερις μέρες στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και στις 6 Δεκέμβρη θα εισέλθει στην Ολομέλεια της Βουλής και θα ψηφιστεί στις 10 Δεκέμβρη με ονομαστική ψηφοφορία.
Στις διαπραγματεύσεις της Κυριακής επιτεύχθηκε συμφωνία και καλύφθηκε το «δημοσιονομικό κενό» των 50 εκατ. ευρώ που εντόπιζαν οι θεσμοί για το 2017. Ωστόσο, για το 2018 παραμένει η εκτίμηση του κουαρτέτου για «δημοσιονομικό κενό» 600 εκατ. ευρώ.
Στον κρατικό προϋπολογισμό του 2017, ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος εκτοξεύεται στο 2% του ΑΕΠ, έναντι 1,75% που είναι ο μνημονιακός στόχος.
Βασικό χαρακτηριστικό του νέου προϋπολογισμού είναι η ένταση της φοροληστείας των λαϊκών στρωμάτων και ο σφαγιασμός των κονδυλίων που σχετίζονται με τις λαϊκές ανάγκες. Οι φόροι θα αυξηθούν κατά 3,1 δισ. ευρώ και οι δαπάνες θα μειωθούν κατά 960 εκατ. ευρώ (από 900 εκατ. στο προσχέδιο του προυπολογισμού). Στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης τα αντιλαϊκά μέτρα υπολογίζονται σε 1,6 δισ. ευρώ μέσω των περικοπών στις συντάξεις και της επιβολής νέων αυξημένων εισφορών.

Εντείνεται η επιδρομή
Κατά 7,8% είναι αυξημένος ο φόρος εισοδήματος το 2017 σε σχέση με το 2016. Μισθωτοί και συνταξιούχοι (φυσικά πρόσωπα) θα πληρώσουν 14,5% αυξημένο φόρο το επόμενο έτος, δηλαδή αυξημένος κατά 1,161 δισ. ευρώ. Αντίθετα αισθητά μειωμένος θα είναι ο φόρος των επιχειρήσεων αφού για τα νομικά πρόσωπα προβλέπεται μείωση κατά 7%, δηλαδή μείωση κατά 242 εκατ. ευρώ.
Αύξηση 5,3% προβλέπεται για τους έμμεσους φόρους με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 1,335 δισ. ευρώ έναντι του 2016. Ο ΦΠΑ αυξάνεται 5,2% και τα έσοδα από πετρελαιοειδή κατά 17,9% και από τον καπνό 3%.
Στο 8,1% πάνω τα έσοδα από φόρους κατανάλωσης, κατά 9,3% αυξάνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης ενεργειακών προϊόντων και κατά 9,7% οι λοιποί Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης (καπνού κλπ.). Συνολικά τα φορολογικά έσοδα είναι 46,858 δισ. ευρώ με τους άμεσους φόρους να είναι 20,415 δισ. ευρώ και 26,443 οι έμμεσοι φόροι.
Μεγάλη είναι η μείωση της δαπάνης για συντάξεις και μισθούς του Δημοσίου: Στο 32,3% φτάνει το «μαχαίρι» στην κατηγορία «Αποδοχές και Συντάξεις», καθώς από 17,797 δισ. ευρώ το ποσό πέφτει στα 12,057 δισ. ευρώ, δηλαδή μείωση κατά 5,740 δισ. ευρώ.
Συνολικά οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι μειωμένες κατά 1,481 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.