Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι των ΗΠΑ και των Ισραηλινών ΗΠΑτων του Ομπάμα! − Καμπάνια για την απελευθέρωση του Όσκαρ Λόπες Ριβέρα − Υπόγραψε τώρα!

13 Μαΐου 2016. Αφίσα τυπωμένη στις ΗΠΑ (Πηγή)
*
Προσθήκες φωτό - σύνδεσμοι και Αχμάντ Σααντάτ:
Μποτίλια Στον Άνεμο

*
Καμπάνια για την απελευθέρωση του Όσκαρ Λόπες Ριβέρα
Υπόγραψε τώρα!
https://petitions.whitehouse.gov/petition/president-obama-free-oscar-lopez-rivera-he-ends-his-term-president 

*
Πολιτικοί κρατούμενοι στις ΗΠΑ: Η ώρα της κλιμάκωσης των κινημάτων απελευθέρωσης
Γράφει η Νατάσα Τερλεξή // ατέχνως, 7 Οκτ. 2016
Το κίνημα στις ΗΠΑ ενάντια στην αστυνομική βία εξαπλώνεται. Επίσης εντείνονται οι αγώνες των ίδιων των φυλακισμένων ενάντια στην αυθαίρετη χρήση της απομόνωσης και άλλων βάναυσων πρακτικών του σωφρονιστικού συστήματος στη χώρα αυτή με τον μεγαλύτερο κατά κεφαλήν πληθυσμό φυλακισμένων σε όλο τον κόσμο.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον είχε κερδίσει υποστηρικτές στις ΗΠΑ το αίτημα των Πέντε Κουβανών αγωνιστών – οι τελευταίοι από τους οποίους απελευθερώθηκαν πριν από 2 σχεδόν χρόνια τώρα.
Κατά τον ίδιο τρόπο, αποκτούν νέα δυναμική τρεις ιστορικοί αγώνες μακροχρόνια φυλακισμένων πολιτικών κρατουμένων: Κερδίζουν υποστήριξη και έρχονται ξανά στο προσκήνιο μέσα από τους σημερινούς αγώνες στις ΗΠΑ. Τον Οκτώβρη προγραμματίζονται κινητοποιήσεις διεθνώς για τους Όσκαρ Λόπες, Μουμία Αμπού Τζαμάλ και Λέοναρντ Πελτίερ.
Λευτεριά στον Όσκαρ Λόπες Ριβέρα!
9 Οκτώβρη κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις που απαιτούν την απελευθέρωση του Πορτορικανού αγωνιστή με συναυλία και συγκέντρωση στην Ουάσιγκτον. 

Ο Λόπες συνελήφθη το 1981 και κατηγορήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ως ηγέτης των Ενόπλων Δυνάμεων Εθνικής Απελευθέρωσης του Πουέρτο Ρίκο (FALN). Στερούμενοι αποδεικτικών στοιχείων που να τον συνδέουν με βίαιες πράξεις, οι εισαγγελείς έστησαν εναντίων του την κατηγορία της «ανατρεπτικής συνομωσίας» (seditious conspiracy).

Καμπάνια για την απελευθέρωση του Όσκαρ Λόπες Ριβέρα
(από Νατάσα Τερλεξή)
Στο κείμενο που διακινείται, οι διοργανωτές στοχεύουν να συγκεντρώσουν 100.000 υπογραφές σε 30 μέρες (έως 6 Δεκέμβρη). Αυτό υποχρεώνει τον Λευκό Οίκο να απαντήσει στο αίτημα (θετικά ή αρνητικά με κάποιο γραπτό σκεπτικό). Έχουν ήδη κάπου 45.000.
Το κείμενο που υπογράφει κανείς κλικάροντας στον σύνδεσμο
Ακολουθεί πρόχειρη ελληνική μετάφραση του κειμένου:
Πρόεδρε Ομπάμα,
Κατά τη διάρκεια της προεδρικής θητεία σας, ο λαός του Πουέρτο Ρίκο, οι πολιτικοί μας, πολιτικά κόμματα, μέσα ενημέρωσης, γνωστές προσωπικότητες, καθηγητές, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι, έχουν προβάλει ένα κοινό αίτημα: την ελευθερία του Oscar López Rivera. Ο Rivera είναι φυλακισμένος για περισσότερο από 34 χρόνια, πολλά από αυτά τα χρόνια στην απομόνωση. Όποια και να είναι η στάση σας για τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται, μπορούμε σίγουρα να συμπεράνουμε ότι έχει υπομείνει αρκετά. Δεν αποτελεί απειλή, και του αξίζει να βρεθεί στο σπίτι του με την οικογένειά του για να ζήσει τα χρόνια που του απομένουν.

Παρακαλούμε, Πρόεδρε Ομπάμα, να κάνετε αυτό που είναι σωστό και να απελευθερώσετε τον Oscar López Rivera πριν από τη λήξη της θητείας σας. Με δεδομένα τα αποτελέσματα των εκλογών, τώρα περισσότερο από ποτέ, πρέπει να ακούσετε τη φωνή και την επίκληση του λαού του Πουέρτο Ρίκο.

Η συνεχιζόμενη στήριξή του στην υπόθεση της ανεξαρτησίας του Πουέρτο Ρίκο, το σθένος και η αξιοπρέπεια που έχει δείξει κατά τις μακρές περιόδους απομόνωσης που του έχουν επιβληθεί και η αλληλεγγύη που έχει δείξει απέναντι στους συγκρατούμενούς του έχουν μετατρέψει τον Λόπες σε σύμβολο του αγώνα ενάντια στο αποικιακό καθεστώς που επιβάλλει η Ουάσιγκτον.
Πουέρτο Ρίκο, Μάιος 2016
Ο δικηγόρος Eduardo Villanueva δήλωσε: Θα συνεχίσουμε τις παραστάσεις μας προς τους διεθνείς οργανισμούς, τους αρχηγούς κρατών και τις ενώσεις δημοσιογράφων. Δεν είναι μια κινητοποίηση για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά αφορά ολόκληρο το λαό του Πουέρτο Ρίκο. Ο Oscar López Rivera είναι πλέον το σύμβολο της αντίστασης και της διαδικασίας κατά της αποικιοκρατίας.
Για την απελευθέρωσή του έχουν καλέσει τριάντα οκτώ δημοτικά συμβούλια στο Πουέρτο Ρίκο, όλες οι εργατικές ομοσπονδίες στο νησί και οι επικεφαλείς των κυριότερων θρησκευτικών δογμάτων.

Ο αγώνας για την απελευθέρωση του Λόπες ενισχύεται καθώς αυξάνεται η αντίθεση προς το καθεστώς οικονομικής επιτήρησης που μόλις έχει επιβληθεί στο νησί. Για τα επόμενα χρόνια, επιτροπή ορισμένη από την κυβέρνηση των ΗΠΑ θα έχει κυριαρχική εξουσία πάνω στον προϋπολογισμό και κάθε σημαντική οικονομική απόφαση, προκειμένου να πληρωθεί το εξωτερικό χρέος των 70 δισ.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το http://freeoscarlopeznow.com/ ή το http://www.wbderive.com/boricuahumanrights
Λευτεριά στον Μουμία Αμπού Τζαμάλ!
Με πρόσφατη αγωγή του από τις φυλακές όπου βρίσκεται εδώ και 34 χρόνια ο αγωνιστής Αμπού Τζαμάλ απαιτεί φαρμακευτική αγωγή που θα μπορούσε να σώσει τη ζωή του. Η αγωγή του, με τη βοήθεια των κινημάτων αλληλεγγύης, έχει εγείρει το ζήτημα των χιλιάδων έγκλειστων στα σωφρονιστήρια των ΗΠΑ που πάσχουν από ηπατίτιδα C.
Ο Αμπού Τζαμάλ κατέθεσε την αγωγή του όταν οι αρχές του αρνήθηκαν την απαραίτητη θεραπεία επειδή, με απλά λόγια, δεν είναι αρκετά άρρωστος!
Επειδή η θεραπεία είναι ακριβή, οι ασθενείς μπαίνουν σε λίστα προτεραιότητας, με αποτέλεσμα να μην υποβάλλονται στην απαραίτητη αγωγή πριν καταστραφεί ανεπιστρεπτί το συκώτι τους.
Φιλαδέλφεια 2008
«Η υπόθεση αυτή δεν αφορά μόνο εμένα, αλλά 6.000 κρατούμενους και κρατούμενες που πάσχουν από αυτή τη νόσο και στερούνται θεραπείας», δηλώνει.
Ο Μουμία Αμπού Τζαμάλ, πρώην μέλος των Μαύρων Πάνθηρων, καταδικάστηκε σε θάνατο το 1982 με την κατασκευασμένη κατηγορία της δολοφονίας αστυνομικού στη Φιλαδέλφεια. Το 2011 ομοσπονδιακό δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή σε ισόβια κάθειρξη.
Οι σωφρονιστικές αρχές τον ρίχνουν συχνά και αυθαίρετα στην απομόνωση. Αρνούνται το αίτημά του να εξεταστεί από γιατρούς της επιλογής του.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το www.freemumia.com
Λευτεριά στον Λέοναρντ Πελτίερ
Εμείς οι Ινδιάνοι είμαστε ένοχοι, ένοχοι επειδή υπάρχουμε. Διδασκόμαστε αυτή την ενοχή από τη μέρα που γεννιόμαστε. Τη μάθαμε καλά.
Λέοναρντ Πελτίερ: Κείμενα φυλακής (Πηγή)
Ο Λέοναρντ Πελτίερ βρίσκεται στη φυλακή εδώ και πάνω από 40 χρόνια (6 εκ των οποίων στην απομόνωση) για τη συμμετοχή του στο κίνημα για τα δικαιώματα των αυτοχθόνων της Βόρειας Αμερικής. Σήμερα το κίνημα υπεράσπισής του απαιτεί όλο και πιο δραστήρια την απονομή χάριτος από τον Πρόεδρο Ομπάμα.

Ο Πελτίερ, τώρα 71 ετών και με σοβαρά προβλήματα υγείας, καταδικάστηκε το 1977 σε δις ισόβια με τις στημένες κατηγορίες της δολοφονίας 2 πρακτόρων του FBI. Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για την απελευθέρωσή του κορυφώθηκαν στις 10 Οκτώβρη (Columbus Day). 

Τζων Λένον, 12 Αυγ. 1980: Ελευθερώστε τον Πελτίερ (Πηγή)
Το κίνημα για τα δικαιώματα των αυτοχθόνων αναπτύχτηκε τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, απέναντι στις αφόρητες συνθήκες ζωής που τους επιβάλλονταν, μεταξύ άλλων με την αθέτηση των συνθηκών μεταξύ των αυτοχθόνων εθνών και του κράτους των ΗΠΑ: από τις ρατσιστικές διακρίσεις και την ελειπή υγειονομική περίθαλψη ως την εκμετάλλευση των περιοχών τους από εταιρείες εξόρυξης και την άρνηση του δικαιώματος στην αλιεία και το κυνήγι στα προγονικά τους εδάφη. 

Αλμπουκέρκη, 12 Οκτ. 2015 (Πηγή)
Μια από τις γνωστότερες διαμαρτυρίες υπήρξε η κατάληψη του Wounded Knee από 300 ακτιβιστές του Κινήματος Αμερικανών Ινδιάνων (ΑΙΜ) το 1973 επί 71 μέρες με σκοπό την ανάδειξη των συνθηκών ζωής στις «επικράτειες» των ινδιάνων (reservations). Το ΑΙΜ είχε στοχοποιηθεί από το FBI, το οποίο ανέπτυσσε εναντίον του το περιβόητο πρόγραμμα καταστολής COINTELPRO.
Το περιστατικό για το οποίο κατηγορήθηκε ο Πελτίερ, ηγέτης του AIM, έλαβε χώρα σε επίθεση του FBI στο Pine Ridge το 1975.
Κάλεσμα στα όπλα! (Πηγή)
Το FBI ισχυρίστηκε ότι ο Πελτίερ σκότωσε τους πράκτορές του, ενώ δεν υπάρχουν φυσικά τεκμήρια γι’ αυτό. Οι δικηγόροι της κυβέρνησης έχουν μάλιστα αποδεχτεί ότι δεν γνωρίζουν ποιος ευθύνεται για τους πυροβολισμούς. Ωστόσο, σε κάθε καμπή του δικαστικού αγώνα, η κυβέρνηση δείχνει την αποφασιστικότητά της να εμποδίσει εκδικητικά την απελευθέρωσή του.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.whoisleonardpeltier.info
Μπορείτε να γράψετε στον φυλακισμένο αγωνιστή εδώ: Leonard Peltier, #89637-132, USP Coleman I, P.O. Box 1033, Coleman, FL 33521.
Ένα κίνημα, εντός και εκτός ΗΠΑ –όπως αυτό που ενώθηκε γύρω από το αίτημα της απελευθέρωσης των Πέντε Κουβανών– μπορεί να κάνει τη διαφορά!

***

Λευτεριά στον Αχμάντ Σααντάτ
Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
Ahmad Sa'adat, Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και μέλος του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου, είναι ένας από τους περίπου 5.000 Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές. Αυτοί οι πολιτικοί κρατούμενοι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, είναι ακτιβιστές, οργανωτές και πολιτικοί ηγέτες του παλαιστινιακού λαού.

Ιαν. 2015. Κινητοποίηση στη Γαλλία για την απελευθέρωση του Αχμάντ Σααντάτ
Ο Sa'adat καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκισης στις 25 Δεκεμβρίου 2008. [Είχε κατηγορηθεί από το Ισραήλ για την οργάνωση της δολοφονίας του Ισραηλινού υπουργού Τουρισμού]. Στις 18 Μαρτίου 2009, μεταφέρθηκε στην απομόνωση, με σοβαρές συνέπειες για την υγεία του. Τον Ιούνιο του 2009, ξεκινάει απεργία πείνας εννέα ημερών διαμαρτυρόμενος για την απομόνωσή του. Στις 10 Αυγούστου 2009, μεταφέρθηκε σε άλλη φυλακή στην έρημο. Η απομόνωση του Sa'adat παρατάθηκε έκτοτε επανειλημμένως. 

Κινητοποίηση 2009
Τελικά απελευθερώθηκε από την απομόνωση, μετά τη συμφωνία 14ης Μαΐου, για τερματίσμό μαζικής απεργίας πείνας (Απρίλιο-Μάιο 2012, όπου συμμετείχαν πάνω από 2.500 Παλαιστινίοι κρατουμένοι) και μεταφέρθηκε σε φυλακή Shata στην Gilboa. Ο Sa'adat, μαζί με άλλους πέντε παλαιστίνιους κρατούμενους, απήχθη από τον ισραηλινό στρατό στις 14 Μαρτίου 2006, μετά από πολιορκία της φυλακής της Παλαιστινιακής Αρχής, στην Ιεριχώ, στην οποία κρατούνταν υπό τη φρούρηση των ΗΠΑ και της Βρετανίας.  (Πηγή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.